Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Ford Galaxie, City of Troy, MI (1:25, AMT/ERTL)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
supergru

Član od: 09 Lis 2009
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 12:57 am    Naslov poruke: Ford Galaxie, City of Troy, MI (1:25, AMT/ERTL) Citiraj ovaj komentar

Počelo je ... Drzi fige

Započeo sam projekt u sklopu "Emergency Services GB" na britmodeller.com. Stekao sam dojam da je ovdje malo jača ekipa za aute, pa se nadam da me nećete iznevjerit.

Za početak full instrukcije, dekali i fotke sprua... Kava

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
supergru

PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 12:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 12:59 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
supergru

PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 1:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Par stvari koje mi upadaju u oči:

- sprue sa kromiranim dijelovima - uzeo sam glass fibre pen i taj krom ide dolje bez po' muke, a kad ionak trebam skinut te dijelove sa sprua (č. neće na jednom dijelu imat boje) onda opet sve trebam obojat jer nema teorije da ću pogotdit istu nijansu. Dakle, jel ima smisla izbrusit sav krom?

- prozori - dobije se samo prednja i stražnja šajba, i još k tomu povezane u most, tak da se ta veza poslije vidi iznutra. Bočnih prozora nema. Prva pomisao je vacuformirat sve, ili barem prenju i stražnju stranu, pošto su zakrivljene.

- fali dosta detalja (pedale, kvaka iznutra, ...) to će sve u scratch... Kvake izvana i brisači - t bi isto mogao skinut i napravit ispočetka ...
Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 1:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Samo naprijed, kolega... Te stare AMT-ove makete jesu dosta loše i slabe s detaljima, ali ne daj se obeshrabriti Wink
Što se kroma tiče, ja ga skidam pod obavezno jer tvornički nikad ne izgleda dobro... Ali ne moraš se mučiti s brušenjem... Jednostavno našpricaj cijeli sprue s Muscolo pjenom za čišćenje pećnica, ostaviš 15-ak minuta i to je to (isti proces kao i kod skidanja enamel boja)... Među bolje imitacije kroma spada Alclad, pa preporučam da ga nabaviš ako ga još nemaš...
Sa šajbama je uglavnom tako na svim američkim autima od Revella, AMT-a, MPC-ja itd... Rijetko kad se dobiju bočne, ali to je najvjerojatnije kako bi se bolje vidjela unutrašnjost, a realno je da bočni prozori budu spušteni tako da se ne moraš zamarati s njima... Ali ako si u mogućnosti vakuformirati prednju i stražnju šajbu, samo naprijed jer su originalne vjerojatno daleko predebele...
A sve detalje poput brisača, kvaka, pedala i sl. da se nabaviti i u jetkanom obliku, ali otom potom ako budeš zainteresiran... Cool
Nadam se da sam pomogao za početak, a dalje ćemo postupno Smile

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 8:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovde nece faliti mesta za dorade i i izrade detalja, ali osnova je solidna i uz trud bit ce bomba Wink

Jos jedan tipp za skidanje kroma: Mister Muscolo za kupatila. 15-30 sekundi i o kromu ni pojma, nema nikakve potrebe po brusenju i slicno. Na kraju delove samo operes tecnim sapunom za ruke i mlacnom vodom Wink

Zamena za krom ti je Alclad II, kao sto je napisao kolega PowerPlant Wink

Photoetched brisace imam kuci, ali ih jos nisam koristio. Gledajuci druge forume rezultati su fantasticni, a koristenje delova jednostavno Wink

Sprednja, zadnaj, a i stranska stakla se mogu odraditi od malo deblje folije. Ja sam koristio foliju sa kojom ti zastite sprednju stranu fotokopiranih knjiga prilikom vezanja sa onim plasticnim spiralama. Jedan takav primer je na mom Fiatu 131:
Link do stranice u WIP-u, na kojoj se to vidi.
Natrag na vrh
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 8:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Vidim, kolege su dale dovoljno detalja da možeš odmah krenut u akciju Very Happy

Zanimljiv izbor makete, nadam se skorom updejtu Wink
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 9:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

interesantno
bas me zanima kako ce se slagati ova murija, vec neko vrijeme razmisljam o nabavci nekog šerifskog kita, svidja mi se dvobojna shema farbanja na tim starim drotovima

PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 7:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Danas sam poslao mail na policiju u City of Troy da mi pomognu oko referenci - škodit neće u svakom slučaju...

Odmastio sam rešetke...

I skinuo krom sa Mr Muscolom - hvala na savjetu...

Natrag na vrh
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
PorukaUpisano: Uto Ruj 20, 2011 7:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

supergru Napisao/la:
Danas sam poslao mail na policiju u City of Troy da mi pomognu oko referenci - škodit neće u svakom slučaju...

Laughing
Majstore... Koja si legenda Cool

PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 12:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jučer sam krenuo sa dryfitom za motor ... OK, ima dosta posla oko starog kalupa - brušenje, bušenje kitanje, šmirglanje ...

Ovo će bit problem ... Mislim to izravnat sa komadom žice iznutra ...

Ima tko kakvu ideju oko bojanja dijelova motora? Ja sam mislio ovak...

Rasplinjač i filter zraka plavo,
kučište ventila i blok motora, karter, klinasti remen, ventilator, hladnjak - crno,
krom - poklopac ventila, remenica radilice, alternator, razvodnik zraka, odušnici, ispušni kolektori (ili bolje neki nehrđajući čelik?)
??? - starter

Ne znam kaj s ovim... Mislio sam to popunit sa stirenom - otvoreni blatobrani?

A metalne osovine bi trebale ić kroz rupe - e pa za danju osovinu su rupe preokrenuto slovo "U" - tu će isto radit stiren

Ono što mrzim je crta od kalupa popola rebra (kao ovdje na fleksibilnom crijevu za vodu)

Pa sam to sve pošmirglal

I stavio komad bakrene žice (0.2 mm)

Na britmodelleru su mi sugerirali dodavanje vodova na razvodnik paljenja... Jel bi to ovak nekak išlo ?

Natrag na vrh
killa

Član od: 15 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 7:43 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako lijepo.Za zice su ti dobro pokazali,a ove rupetine kod branika su nazalost normalne kod ovih starijih maketa americkih proizvodaca.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 9:09 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobro si krenuo, svidja mi se kako radis, odmah si primjetio nedostatke i radis na njima.
sto se tice farbanja, posto je to stari ford, oni su svoje motore najcesce farbali plavo.

http://www.fordcobraengines.com/images/351w_blue2.jpg

znaci blok i karter plavo, kućište ventila plavo ili krom, poklopci ventila krom ili crni, remenice čelik, starter crni, razvodnik zraka i kolektor čelik
i jos nesto, ovi odusnici na poklopcima ventila nebi trebali stajati tako visoko, slobodno ih malo potkrati i stavi nize, prakticki da sjede na poklopcu ventila

ovako sam ja radio forda prije 3 godine

http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=10323&postdays=0&postorder=asc&start=45

PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 12:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala Low za pohvale... Gledam tam tvog Hertz-a i sve mi sline cure na motor...A i inače se sve pic-mic...Daj mi reci od čega su rađene te spark plug wire? (materijal me zanima) Koliko su debele u promjeru?

Gledam malo na modelcargarage... Jao kojih lipih stvari... Samo dok bilo kaj dođe s Floride proći će me volja...

Inače sam ja antitalent za aute - pa ako spojim bobinu na hladnjak to je kod mene normalno... Ova slika sa žicama za razvodnik paljenja je moje maslo nakon 2-3 sata surfanja po netu... Wink
Natrag na vrh
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Ruj 27, 2011 1:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Zice za svjecice mozes naruciti izvana, kao i vec unaprijd ozicene razvodnike. A mozes i,kao sto sam vec nekoliko puta spominjao, uzeti od starijih nokia slusalice za handsfree(onaj koji ima trokutasti dio s gumbom za javljanje) i iz njih izvuci zice koje su taman dobre debljine za to, a od izolacije, ako pazis i ne unistis ju, imas odlicna crijeva za vodu i slicno.
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma