Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Moky
 | | Član od: 15 Lis 2007 | | Poruke: 278 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Lis 13, 2011 12:27 am Naslov poruke: dućani |
|
|
Pošto sam u petak i subotu u Zagrebu zanima me gdje ima za kupiti maketa a da nije daleko od centra pošto nemam auta. _________________ Rusi su ZAKON ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Lis 13, 2011 12:29 am Naslov poruke: |
|
|
kad je bila CK bio sam u Mulleru, imaju dosta siroki asortiman Revellove makete, moze se nac nesto, cini mi se da i LOM ima nesto ali nisam bio tamo. I uvijek postoji Hanich al neznam on ako je u centru ili ne _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mirko S. Zlikovski
 | | Član od: 25 Ožu 2008 | | Poruke: 422 | |
|
Upisano: Čet Lis 13, 2011 9:07 am Naslov poruke: |
|
|
LOM je sad samo u Frankopanskoj, zove se Carta Magica i izbor maketa je vrlo siromašan a i više nema LOM-ovih legendarnih sniženja.
Müller je dobar izbor, iako po mom iskustvu oni u CItyCentru1 i Garden Mallu su bolje oskrbljeni maketama. No do tamo je malo teže bez auta, odn. gradskim prijevozom je gnjavaža, pa vrijeme radije iskoristi za nešto pametnije...
Zadnjespomenuti trgovac nema svoj dućan. Ako želiš nešto od njega, moraš se s njim dogovoriti da dođeš kod njega doma, i to obično onda kad to njemu odgovara.
No, nešto iz njegovog asortimana ima u Algoritmu u Avenue Mallu, ali cijene tamo su fijuuuuu... (na njegove cijene ide još 10-ak posto marže Algoritma valjda).
Turbo Limač je u banani, iako neki njihovi dućani još rade, teško da ćeš u njima naći atraktivnih maketa. Mercator popunjava svoju policu s Revellovim maketama svake prijestupne godine, a Chipoteka još rijeđe. No, njihove cijene bar nisu visoke kao Müllerove!
Spalo sve na niske grane, nije nam više bajno s maketama u ZG kao prije 5-6 godina... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
 | | Član od: 30 Svi 2011 | | Poruke: 574 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Čet Lis 13, 2011 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
| True, true... Često idem u Zg,ali više stvarno nemaš gdje otić pogledat makete. Zadnja oaza je bio LOM, ali kako su i oni propali, makete kupujem isključivo internetom izvana... Carta Magica bi kao trebala držat Zvezdu, Hobby Boss i Trumpeter, ali vjerovat ću kad vidim... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 13, 2011 1:34 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mirko S. Zlikovski Napisao/la: | | Revellovim maketama svake prijestupne godine, a Chipoteka još rijeđe. .. |
prica mi tip tu u VZ koji nabavlja za svoje ducane makete iz chipoteke da su oni ( chipoteka) prestali narucivat makete
ali ima inicijativa da bi Varazdinci ( hobby art shop) krenuli narucivat istocnjake ( tamiya, hasegava...) direktno...
pa zivi bili pa vidili...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
|
Upisano: Čet Lis 13, 2011 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| slider Napisao/la: | prica mi tip tu u VZ koji nabavlja za svoje ducane makete iz chipoteke da su oni ( chipoteka) prestali narucivat makete
ali ima inicijativa da bi Varazdinci ( hobby art shop) krenuli narucivat istocnjake ( tamiya, hasegava...) direktno...
Lik iz bivšeg LOM, a sadašnjeg CM, mi je rekao da definitivno odustaju od Hasegawe zato jer ovi inzistiraju da moraš naručivat isključivo cijeli kontejner maketa, koji je kakav je. I u njemu dobiješ neke limited edition koje se odmah prodaju i hrpu nekih žnj koje nitko neće, pa su zato davali onakva brutalna sniženja. Ako oni nisu mogli tako poslovat sa cijelom mrežom dućana po hr, ne znam onda kako ovi mislie. Ali ako netko dofura hasu, ima moju bezrezervnu podrsku...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Lis 13, 2011 9:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Gak Napisao/la: | | slider Napisao/la: | prica mi tip tu u VZ koji nabavlja za svoje ducane makete iz chipoteke da su oni ( chipoteka) prestali narucivat makete
Lik iz bivšeg LOM, a sadašnjeg CM, mi je rekao da definitivno odustaju od Hasegawe zato jer ovi inzistiraju da moraš naručivat isključivo cijeli kontejner maketa, koji je kakav je. I u njemu dobiješ neke limited edition koje se odmah prodaju i hrpu nekih žnj koje nitko neće, pa su zato davali onakva brutalna sniženja. Ako oni nisu mogli tako poslovat sa cijelom mrežom dućana po hr, ne znam onda kako ovi mislie. Ali ako netko dofura hasu, ima moju bezrezervnu podrsku...  |
ha cuj, ja sam mu rekel da ima vec za hrvatsku zastupnik oficijelni, al on je rekel da imaju neku svoju rupu..
kako rekoh, zivi bili pa vidili
ja sam mu rekel nek samo boje nabavi...za makete cemo se snac, al zivcira me kad mi fali boja, a nemam ducan...hbga, lom me razmazio- odes, kupis i farbas... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Villa
 | | Član od: 02 Kol 2011 | | Poruke: 39 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 8:08 am Naslov poruke: |
|
|
| Da li netko zna hoće li Carta Magica uopće dobivati MM boje? Slao sam im par mailova sa tim pitanjem i nisam dobio odgovor... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 8:46 am Naslov poruke: |
|
|
| Villa Napisao/la: | | Da li netko zna hoće li Carta Magica uopće dobivati MM boje? Slao sam im par mailova sa tim pitanjem i nisam dobio odgovor... | Koliko znam, još su u pregovorima hoće li sa sljedećim Italerijem naručiti i MM ili će preći na Gunze. Koliko sam shvatio, prva opcija je izglednija jer ne bi trebali naručivati apsolutno cijeli asortiman od početka, nego samo popuniti one boje koje su se rasprodale. Kad će to biti, ni oni neznaju. Sad im dolaze makete od Zvezde. Valjda prvo čekaju da akumuliraju dovoljno novaca za narudžbu. Predpostavljam da im nije lako, jer u ovo doba krize moraju praktično počinjati od početka. I ja se usrdno nadam da će biti boja. MM su sasvim OK-posebno akrilni lakovi, a i vjerojatno nisam jedini koji je nakupio veći broj nijansi, pa bi isto trebao iz početka kupovati Gunze, jer se njihove akrilke ne mogu miješati sa MM-ovim. Trenutno su jedine opcije na domaćem tržištu Alpha koja ima nešto MM boja i LC, ili Revell kojega ima po Mullerima... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 9:21 am Naslov poruke: |
|
|
Dali je netko bio skoro u CM tj dali su oni dobili najavljenu posiljku od Hobby Boss-a sto su rekli da stize u 9 mjesecu.
Bio sam im jos negdje krajem 8 pocetkom 9 slao mail i samo su mi odgovorili da ce me obavijestiti i da su upit prosljedili dobavljacu no do sada nista, a ni web stranica im nije azurirana? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gak
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 8:25 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bio ja prije sat vremena. Dobili su Zvezdu, još im je sve u kutijama i slažu na police. Kupio sam MiG-21bis 1/72 i Bf 109F2 1/48. Cijene su ok. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 8:44 pm Naslov poruke: |
|
|
Već vidim kako kupujem Mi-35  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pvuglic
 | | Član od: 25 Lis 2009 | | Poruke: 74 | | Mjesto: bjelovar |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 9:41 pm Naslov poruke: |
|
|
| imaju li šta od oklopa? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| killa
 | | Član od: 15 Ruj 2009 | | Poruke: 2325 | |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 9:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| slabo,par motora u 1/35,T-72. Nešto sitno 1/72 i puno 1/100. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Sri Lis 19, 2011 9:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Gak Napisao/la: | | Bio ja prije sat vremena. Dobili su Zvezdu, još im je sve u kutijama i slažu na police. Kupio sam MiG-21bis 1/72 i Bf 109F2 1/48. Cijene su ok. |
A to OK je (konkretno, zanima me za Bis-a)? _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|