Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Sri Stu 02, 2011 5:50 pm Naslov poruke: Egipatski PT-76 |
|
|
Pozdrav svima evo polako nam se primiče blagdansko vrijeme darivanja te sam si odlučio za novi projekt raditi Yom Kippurski rat iz 1973. Za svoj projekt sam prvo odabro Egipčane jer su mi oni nekako najodlučniji bili u svome naumu da vrate sinaj te su za prijelaz Sueza koristili osim gumenjaka i laki izviđački amfibijski tenk PT-76 (te mnoga druga amfibijska vozila). Sada problem je jer neznam koju su točno verziju korstili pa ako bi mi netko mogo reći koju da verziju kupim mislim isključivo na Trumpeterovu seriju PT-76 vozila u 1/35 mjerilu.
E sad koju odabrati:
http://www.model-making.eu/Trumpeter-Russian-Amphibious-Tank-PTa76-Model-1951-p-1-1093027.html
http://www.model-making.eu/Trumpeter-PTa76B-Amphibious-Tank-Russian-p-1-1124588.html
http://www.model-making.eu/Trumpeter-Russian-PTa76-Light-Amphibious-Tank-p-1-1188676.html
Za ovaj model imaju priložene i neke arapske oznake i shema bojanja, ali pošto nema nikakvih informacija nisam siguran dali je to ta verzija koja meni treba
http://www.model-making.eu/Trumpeter-Polish-PTa76B-Amphibious-Tank-p-1-1321048.html
i čisto jedna informacija koju bih htio provjeriti na jednom sam stranom forumu pročito jedan komentar jednoga člana koji je navodio da su Egipčani imali ovu poljsku verziju PT-76 vozila, ali pošto malo znam o tome nisam siguran za kupnju (iako bi najradije uzeo baš nju jer izgleda tako cool sa ovim 12.7 mitraljezom )
Eto to je sve nadam se da će se netko odazvat na moj upit pošto je to meni, a nadam se i drugim maktarima idejama bogata tema o ovom povijesnom sukobu.
P.S. može netko slobodno staviti i neke slike o vozilu iz tog sukoba ili neki lik koji vodi do neke stranice sa galerijom slika pa da i to podijeli sa nama ostalima .
Ljepi pozdrav Filip . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Sri Stu 02, 2011 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Eh,to je i moje područje interesa,ali od oko 3000 fotografija egipatskog oklopa imam jako malo pt-76.Ja sam nabavio ovaj drugi odozgo jer sam to utvrdio kad sam prije godinu ,dvije pručavao te svoje fotke.Mislim da su samo dvije u boji ,snimljene odmah po zarobljavanju a ostale crno-bijele iz rata 67.Na svima je jednobojan.Ona šema iz zadnjeg kita bi trebao biti egipatski po navedenim bojama i mislim da je to s jedne jako loše cb slike ali moram provjeriti.Oklop je nabavljan iz svih istočnih zemalja ,pa i Poljske.Uostalom egipatska vojska i dan danas pored ostalih koristi i poljske kacige Wz67
U svakom slučaju moram uči na taj svoj folder i kopati i kopati jer mi pt-i nisu posebno odvojeni a za to mi treba vremena pa se onda ponovo javim,a dotle možeš nabaviti drugi odozgo i posljednji kit he -he
Inače rat iz 1973 kao povijesni događaj i danas trese Egipat i taj dio svijeta-evo čisto anegdotski -tadašni šef države Sadat je po završetku tog rata potpisao mirovni sporazum sa Izraelom kojim je dobio natrag Sinaj, ali i metak u glavu u poznatom atentatu na paradi svoje vojske,nakon čega ga je naslijedio zapovjednik egipatskog zrakoplovstva u tom ratu zrakoplovni maršal Mubarak i dalje je znamo povijest nastavila kapati po vručem limenom krovu i što reče proljetos jedan nasmiješeni umirovljeni general egipatske vojske među prosvijednicima u Kairu :a,govorio sam mu da ide u mirovinu kao ja ali me nije htio slušati.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 03, 2011 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
Nula bodova iz rata 73.
Nešto fotki iz rata 1967 godine .Na vozilima su još uvijek nakon zarobljavanja na desnom blatobranu reg pločice egipatske vojske pa pretpostavljam da ih izraelci još nisu preređivali
Fotka pt-76 u egipatskim rukama na vlaku za bojište .Vidljiv i egipatski sherman
Shema za zadnjeg tvog linka očito je skinuta s fotke iz vojnog muzeja kod Kaira ali to za mene ne bi bila refernca jer u tom muzeju izložene tenkove svako malo bojaju u raznim varijantama
isto vrijedi i za fotke iz izraelskog muzeja koje možeš naći na internetu
Ako išta ,bar možeš utvrditi o kojem tipu se radi.
Ukoliko netko ima koju fotku iz rata 1973 g razveselio bi me da je stavi |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
|
Upisano: Čet Stu 03, 2011 4:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na slikama ovaj zadnji sa ovom green-sand kamuflažom mi se sviđa, a onda bi si najvjerojatnije uzeo ovu B verziju i probao ju tako i napravit, samo još što se tiče oznaka ako bi netko mogao riječ-dvije da kaže čisto radi neke osnovne povijesne točnosti .
Lp Filip |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|