Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Čet Lip 29, 2006 3:19 pm Naslov poruke: US INFANTRY - Revell - 1:72 |
|
|
Kupio sam ove figure, pogledao kutiju i vidio načine bojanja (mislim na uniformu), no meni se nesvidja baš previše ono woodland camo, više sam za desert camo, i tako ja kupim boju sand i obojim jednog vojnika (samo uniformu) i dobro je izgleadlo, ali ipak nisam zadavoljan zbog sljedećeg: desert camo treba izgledat ovako: http://www.serviceofsupply.com/images/OriginalSale/Desert_Camo_Cover00.JPG
a kod mene su jednobojni, pa na koji način ih obojiti, s kojim bojama, priborom itd., da izgledaju tako? Malo glupo pitanje i dugo, ali me stvarno zanima. Ah da, koristim samo Revell boje . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Ivan
 | | Član od: 28 Lip 2006 | | Poruke: 37 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Pet Lip 30, 2006 7:57 am Naslov poruke: |
|
|
Di si kupija figure? _________________ Ludi jež |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Lip 30, 2006 8:45 am Naslov poruke: |
|
|
| Kupljeno u Chipoteci, jedva sam ih našao iza drugih maketa! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 10:36 am Naslov poruke: |
|
|
ja svarno nemogu vjerovat da nitko nema nikakvu ideju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 10:52 am Naslov poruke: |
|
|
| Easy Napisao/la: | ja svarno nemogu vjerovat da nitko nema nikakvu ideju  |
Pogledaj malo po prijašnjim temama, jer nisi prvi koji pita kako bojati figure. Najbolje nemoj upotrebljavati Revell boje, jer nisu baš nešto za bojanje figura što se tiče točnosti tonova. Za 1/72 bi trebao koristiti dva tanka kista-veličinu 0 i npr.3 ili 4 za veće površine. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 918 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 12:43 pm Naslov poruke: |
|
|
Bojao sam nešto maskirnih vojnika u 1/72. Amere (ove nove desert sheme i švabe WW2). Zadovoljan sam rezultatom, pa evo... Obojaš prvo sve u osnovnu boju, a onda stavljaš drugu maskirnu nijansu sa jaaaako tankim kistom. Ovdje trebaš samo tanak kist i mirnu ruku. Ove crno-bijele točkice su malo teške za napravit u 1/72 i nisam ikad to radio, ali mislim da bi bilo najbolje rješenje sa čačkalicom. Prvo sitne bijele točke po uniformi, a onda pokraj i preko njih sitne crne... Tako bi ja radio...
Nakon toga ide wash i drybrush i mislim da bi trebalo dobro ispast... Nadam se da sam pomogao...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 12:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Jesi, puno hvala!!! Kad nabavim pošten fotić, pokazat ću rezultate. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 12:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Slikao bi ja svoje da vidiš kako su ispali, al mislim da mi fotoaparat ne bi mogao baš detaljno prikazat figure u tom mjerilu... Probat ću... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Dario
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 12:53 pm Naslov poruke: |
|
|
E, da. Bitno ti je (uvijek, a pogotovo kod tako osjetljivih i sitnih stvari) dobro razrijedit boju. Ako je prerijetka, razlijeva se, a ako je pregusta bit će debeli i zrnati sloj. Ovo je bitno kad radiš maskirne sheme da ti ispadnu onako kako si zamislio i da bi dobio finu teksturu. U biti, gore je ako je prerijetka jer se onda razlije po figuri i to se teško popravi bez skidanja cijele boje...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 3:22 pm Naslov poruke: |
|
|
e, puno hvala na ovim savjetima, dobro će mi doći  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| niko
 | | Član od: 23 Sij 2006 | | Poruke: 291 | |
|
Upisano: Čet Jul 06, 2006 4:18 pm Naslov poruke: |
|
|
pozdrav
imas u LM vojnike od dragona u 1/35 iz zaljeva
na kutiji dobis shemu farbanja i popis boja od MM |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|