Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Hoće li makete poskupjeti ulaskom u EU
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
zzed

Član od: 15 Svi 2009
Mjesto: zg
PorukaUpisano: Sri Sij 11, 2012 10:30 pm    Naslov poruke: Hoće li makete poskupjeti ulaskom u EU Citiraj ovaj komentar

ja se bojim da hoće, makar moje, s obzirom da su manje vrijednosti
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Mirko S. Zlikovski

Član od: 25 Ožu 2008
PorukaUpisano: Sri Sij 11, 2012 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije li na forumu već bila ova tema prije bar 12 mjeseci, i nismo li zaključili da o tome nema smisla raspravljati?!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Vulkanizer

Član od: 13 Lip 2009
Mjesto: Le Bourget
PorukaUpisano: Sri Sij 11, 2012 10:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neće , ali se više neće moći izbjeći plačanje PDVa za narudžbe iz EU.Dakle koštaće isto a plaćti ćemo ih skuplje Rolling Eyes
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Sri Sij 11, 2012 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

al opet moramo uzet u obzir da makete nece imat toliku postarinu. Jer primjerice malo veci paket iz EU u SLO dode recimo 5 eura, dok za nas koji smo izvan EU preko 10, a razlika je par stotina km.

A drugo, necemo brinut o carinama a i paketi bi morali brze stic. Mislim da su to jedine dobre strane ulaska u EU Laughing Laughing
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Sij 11, 2012 11:44 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mislim da u globalu neće poskupjeti iz vrlo jednostavnog komercijalnog razloga.
Kao i za druge proizvode tako i za makete ne primjenjuju se svugdje iste cijene već se formiraju prema predviđanjima potrošnje i mogučnostima kupnje.
Jedan OT primjer
pred par godina u Italiji su analizirali cijenu Fiat Punto, isti model imao je istu cijenu u Italiji i Njemačkoj ali nešto nižu u Grčkoj iako proizveden u Italiji ..
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 10:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ako ce se držati standarda ko u nekim zemljama onda cemo plačati skuplje dakle umjesto HRK ce staviti Euro a brojke ostaviti iste
Natrag na vrh
Bastardo

Član od: 18 Lis 2005
Mjesto: Celje
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 12:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nono_zg Napisao/la:
ako ce se držati standarda ko u nekim zemljama onda cemo plačati skuplje dakle umjesto HRK ce staviti Euro a brojke ostaviti iste

Sori, ali ovo je ipak malo preterano... Obzirom na to da je kurs KN:€ oko 7:1 (popravite me ako gresim) to bi bio totalni sok za €-uniju.

Zamisli da se tako nesto desilo i u Sloveniji, gde je bio kurs SIT:€ jednak 239,64:1... Wink Cak ni Italija, pa ni mnoge druge zemlje nisu samo promenile znak za valutu, nego se odradila prekalkulacija u €. Dobro, bilo je varki raznoraznih, ali nigde se nije stara valuta menjala za € 1:1.

Jedini primer bila je Nemacka, gde se desavalo, da su neki trgovci stvarno stvar odradili tako, da su samo sklonili napis DEM i utrpali znak za €. Ali i njima su stali na rep Wink
Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Meni su zanimljive te priče...

Do sada sve pojeftinjuje, živimo u raju na zemlji, država je ekonomski, pravno i socijalno vrlo uređena. I sad će doći EU i sve će otići kvragu.

7x skuplje makete, demoni i vještice... Sve nas to tamo čeka.

EU ili ne EU, nas generalno čeka više rada, manje plaće i niži standard.

A na Hasegawu po 99kn možete zaboraviti jer to nikada nije niti bilo realno. Cijene maketa će se približiti europskima jednostavno zato što će naši trgovci makete nabavljati iz europskih (skupih) centara za distribuciju, a ne naručivati po nekoliko kontejnera iz Kine.
mico

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 1:27 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
...a ne naručivati po nekoliko kontejnera iz Kine.

Zalihe su mrtav kapital zato nema smisla kupovat cijeli kontejner i tako je normalna odluka da se uzmije manje i od europskog distribucijskog centra. Wink

Član od: 24 Ožu 2006
Mjesto: Drniš/Šibenik
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 1:43 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mico Napisao/la:
0viking0 Napisao/la:

Zalihe su mrtav kapital zato nema smisla kupovat cijeli kontejner i tako je normalna odluka da se uzmije manje i od europskog distribucijskog centra. Wink

Ja ću otvorit diskont brzo sa ovakvom pameti. Čak bih i stavio prodavati po nekim normalnim cijenama ali mi se ne ide na poštu paket po paket koliko sam magare.

P-51: poruka promijenjena dana: Čet Sij 12, 2012 2:36 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site AIM
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 1:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajd pogledajte po Interšparovima, ako je kao u Zadru, imaju više Revell-ovih Mig 3 (72jka) nego što ih je u stvarnosti bilo Twisted Evil
Natrag na vrh
mico

Član od: 15 Stu 2007
Mjesto: Coventry
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 1:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

P-51 Napisao/la:
mico Napisao/la:
0viking0 Napisao/la:

Ja ću otvorit diskont brzo sa ovakvom pameti. Čak bih i stavio prodavati po nekim normalnim cjenama ali mi se ne ide na poštu paket po paket koliko sam magare.

Haha Very Happy Onda uzmi DHL/UPS/FedEx/DPD/TNT... i nek ti donesu pakete doma. Smile

Član od: 12 Ožu 2008
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 3:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hoće! Poskupit će barem duplo, ako ne i trostruko, možda čak i peterostruko, a ne bih se čudio da uopće zabrane uvoz maketa! Kažu mi kolege iz Njemačke da je u njih stanje takvo da o Revellovom Eurofighteru u 1:48 mogu samo sanjati! Zato svi kupuju 1:144 Smile

Group build - metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 3:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:
Ajd pogledajte po Interšparovima, ako je kao u Zadru, imaju više Revell-ovih Mig 3 (72jka) nego što ih je u stvarnosti bilo Twisted Evil

zato im i jesu na akciji već 4 mjeseca, a zalihe nikako da se smanje
Natrag na vrh
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Čet Sij 12, 2012 3:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

0viking0 Napisao/la:
Meni su zanimljive te priče...

Do sada sve pojeftinjuje, živimo u raju na zemlji, država je ekonomski, pravno i socijalno vrlo uređena. I sad će doći EU i sve će otići kvragu.

7x skuplje makete, demoni i vještice... Sve nas to tamo čeka.

EU ili ne EU, nas generalno čeka više rada, manje plaće i niži standard.

A na Hasegawu po 99kn možete zaboraviti jer to nikada nije niti bilo realno. Cijene maketa će se približiti europskima jednostavno zato što će naši trgovci makete nabavljati iz europskih (skupih) centara za distribuciju, a ne naručivati po nekoliko kontejnera iz Kine.

Ovo je najbolji komentar!
Mogu one i pojeftiniti ako ih i tada necemo imati cime platiti, dobra strana toga je da ce se vise slagati a manje komitati zalihe po podrumima, tavanima, garazama..... Wink
Prije svega bi oni odgovorni trebali gledati malo dalje od 4 god i raditi za istinski boljitak drzave i gradana.
Mene bi osobno jako veselio da nas vodja bude netko poput puk. Gadafija ili H. Chavez-a jer mi ocito funkcioniramo samo ispod jako dobre cizme.

P.S.:@ Tole ovaj tvoj post je sala zar ne? Confused Shocked

P.P.S. mislim da je nestao moj komentar
A sto ako uopce ne udemo u EU?

Karaya: poruka promijenjena dana: Čet Sij 12, 2012 3:58 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Trgovine, on-line shopovi Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2, 3  Naprijed
Stranica 1/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma