Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Harrier GR Mk 7

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Pet Sij 13, 2012 6:38 pm    Naslov poruke: Harrier GR Mk 7 Citiraj ovaj komentar

Dobio sam od kolege forumaša Imotski Suzuki Harrier GR Mk 7 Hasegawa 1:48 i zahvaljujem mu i ovim putem,sad normalno kopam da uzmem nešto dodataka i vidim da imaju Aires mlaznice za ovu verziju,zna li neko da li ova verzija u tom detalju baš puno odudara od onog šta je u kutiji a koristi se kod AV8B verzije,evo i link za foto
http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=AI%204469
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2012 12:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo odgovorit ću ti iz prve ruke, jer sam ja složio ovu maketu.

Ove mlaznice ti baš i nisu neka potreba. Dobre su i one od makete. Na ovoj maketi je potrebno promijenit sic jer je skroz krivi (američki umjesto MB Mk.12), pa ti ne bi bilo loše nabavit cijeli kokpit. To ima Aires i mislim Pavla. Nadalje wheelbayevi ne postoje na maketi jer kao navodno oni su zatvoreni kad je na tlu, a u stvarnosti nisu baš često. To također ima od mislim Airesa.
E da i jedna greška tj. nije greška nego se dogodila modifikacija na LERX-ovima. To ti je onaj spoj krila itrupa na prednjem dijelu krila. Sad je to uvečano i zovu ih 100% LERX, a oni prije su bili na 65 %.
Ja sam tu modifikaciju izbjegao tako dfa sam radio maketu aviona koji je imao male LERX-ove u doba prije modifikacije. Sad fora je da su kasnije serije več rađene sa večima.
Maketa je slaba sa naoružanjem, tj. ima samo Sidewindere, rezervoare i disperzere mamaca. Kvaka je u tome da je britansko naoružanje posebo tj imaju svoje avio bombe, GBU-ove itd.
Ja sam se posebno izludio oko GBU-ova.
Eto to ti je to ukratko.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
vrsa

PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2012 11:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, još jedna napomena. Maketa se ne slaže baš lagano jer je rasklop dijelova takav da male diletacije u spajanju trupa uzrokuju probleme sa prednjim dijelom trupa.
Lopatice kompresora motora obavezno obojati i onda maskirati prije montaže ovog prednjeg dijela trupa jer u usisu ostaje jedna rupa sa svake strane koju treba popuniti i usis obojati.
Boje za ovu maketu radi Gunze, ali je u uputama za sastavljanje napisana kriva boja za ovu tamniju nijansu. Gunze radi tu boju, ali to nije ta koja je navedena. Što je najgore na kutiji je slika makete sa krivom bojom. Ako dobro pogldate razlika u dvije nijanse je jedva vidljiva. To su Gunze akrilke i ako radiš s njima obavezno ih razrijedi sa njihovim razrijeđivačem ili nekim alkoholom. To sam skužio na teži način.

Dekali su debeli, tako da ih treba dobro nasaftat omekšivačem. U hassinoj kutiji su dani dekali za avione koji su bili na airshovovima, pa imaju ukrašene repove. Stndardne mašine to nisu imale.

Ako ima još kakvih pitanja tu sam. Kad bude gradnja, pratit ću i dat koji savjet. Mene je maketa posebno izludila jer je bila prva koju sam ozbiljno radio, ali naučio sam se na njoj puno toga.

Ne bih želio obeshrabrit jer završena izgleda fenomenalno.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Pon Sij 16, 2012 3:56 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok,uzeo san Aires cockpit mislio san se između njega i Heritage,prostor za kotače može i nešto samogradnje,oznake san već negdi zagubio nije mi jasno kako ali svejedno upašće nešto Super Scale ili sl,te detalje koje spominješ san već proša na AV-8B i ovo je stvarno mali horor od makete sa svim tim kutevima i uklapanjima.Lerx 100% san vidio u Two Mikes resin ali mislim da se to može izvest od debljeg stirena,zapilat postojeći i produžit ga,brzo bi se nakupilo par sto kn da krenem u utrku za svim dodacima,samo su me mlaznice brinile da nisu nešto ekstremno drugačije,uletio mi je dosta velik i jeftin set Eduard koji mogu kombinirat 90% djelova za sve verzije pa ču ga ubacit,evo ovaj mi čeka jedan dio pa da ga završin,davno je započet a bit će ona dvobojna maskirna šema USMC
Natrag na vrh
vrsa

PorukaUpisano: Uto Sij 17, 2012 12:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mlaznice ti ne trebaji, jer ako fino sastaviš ove iz kita one su OK. Samo pazi daih dobro sastaviš jer je spoj na sredini. One se i tako ne vide baš dobro, pogotvo ove zadnje i pogotovo kad okačiš rezervoar.

Pazi na LERX jer ima detalja po njemu.

Po meni bi trebalo nabavit nešto naoružanja za ovu maketu. Opcija ti je ili nabavit posebo aftermarket ili sa neke makete britanske, recimo Airfixov Tornado ti ima dosta toga.
Ja sam se tu isp...io. nabavio sam neke resinske GBU-ove koji su bili jako loši, pa sam ih kombinirao sa dijelovima GBU-ova iz Hassinog seta i na kraju je svaka bomba završila sa 17 dijelova. Još na sebi ima 4 različite boje. Uh ajme.
TIALD targeting pod sam posebno nabavio i naravno nosač sam morao skrečat.

Ja sam na aftermarkete potrošio jedno 4-5 puta više nego na maketu, najviše zato jer sam je kupio za smiješnu cijenu na popustu u LoM-a od 60 HRK.
Nažalost kad sam ja počeo nije bilo Airesa, nego sam kombinirao Eduard set Aeroclubovo sjedalo od bijelog metala. Užas teški.
Još jedna stvar pripazi na HUD display jer je meni ispao visok iz Eduard seta onaj tako da mi poklopac kabine skoro sijedi na njemu.
I pazi na onu bijelu liniju po poklopcu kokpita koja je eksplozivno punjenje u slučaju katapultiranja jer je onaj dekal iz seta bezveze i puko mi je kad sam ga pokušao montirat.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Uto Sij 17, 2012 12:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
Mlaznice ti ne trebaji, jer ako fino sastaviš ove iz kita one su OK. Samo pazi daih dobro sastaviš jer je spoj na sredini. One se i tako ne vide baš dobro, pogotvo ove zadnje i pogotovo kad okačiš rezervoar.

Pazi na LERX jer ima detalja po njemu.

Po meni bi trebalo nabavit nešto naoružanja za ovu maketu. Opcija ti je ili nabavit posebo aftermarket ili sa neke makete britanske, recimo Airfixov Tornado ti ima dosta toga.
Ja sam se tu isp...io. nabavio sam neke resinske GBU-ove koji su bili jako loši, pa sam ih kombinirao sa dijelovima GBU-ova iz Hassinog seta i na kraju je svaka bomba završila sa 17 dijelova. Još na sebi ima 4 različite boje. Uh ajme.
TIALD targeting pod sam posebno nabavio i naravno nosač sam morao skrečat.

Ja sam na aftermarkete potrošio jedno 4-5 puta više nego na maketu, najviše zato jer sam je kupio za smiješnu cijenu na popustu u LoM-a od 60 HRK.
Nažalost kad sam ja počeo nije bilo Airesa, nego sam kombinirao Eduard set Aeroclubovo sjedalo od bijelog metala. Užas teški.
Još jedna stvar pripazi na HUD display jer je meni ispao visok iz Eduard seta onaj tako da mi poklopac kabine skoro sijedi na njemu.
I pazi na onu bijelu liniju po poklopcu kokpita koja je eksplozivno punjenje u slučaju katapultiranja jer je onaj dekal iz seta bezveze i puko mi je kad sam ga pokušao montirat.

Imam GBU od Flightpath,kupio za Tornado ima par godina,pašu mislim i na Eurofighter,eksplozivno punjenje sam fino rješio,kokpit stiže Aires bit će ok,TIALD nisam stavio u obzir to ću morat pogledat,detalji na LERX-u mi ne djeluju neizvodivi,e sad još kad bi se našle oznake koje daju Harrier,EF-2000 i Tornado 3 u 1 za pristojnu cijenu to bi bilo to
Natrag na vrh
vrsa

PorukaUpisano: Uto Sij 17, 2012 2:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Flightpathov GBU je dobar, ovaj Amramline je katastrofa. TIALD možeš koji hoćeš, rade ga oba, ja sam uzeo Flightpathov. Imaj na umu da se sad koristi nosi sustav Sniper.
Inaće TIALD ne moraš ni stavljat jer samo jedan nosi TIALD i on vrši ciljanje zaviše aviona, ali caka je u tome što se točno zna po broju kojiavion nosi TIALD, a koji ne.

Oznake su meni bile dobre i ove u setu. Taman sam našao broj koji mi je trebao.

Trebao bi ti još jedan par BOL lansera (mamaca jer standardnoih ima dva para). Jedan je izna Sidewindera

Evo ti opcije naoružanja.

http://www.raf.mod.uk/rafcottesmore/aboutus/aircraftarmament.cfm

Mislim da odekale tražiš:
http://www.aircraftresourcecenter.com/Rev2/1301-1400/Rev1314-ModelAllianceDecals-MA72137/00.shtm
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma