Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
|
Upisano: Pon Svi 21, 2007 8:04 pm Naslov poruke: Do-28 D-2 |
|
|
Dali vam je poznat ovaj Dornier?
Bundesluftwaffe evidencijski broj 59+03, W.Nr.4178.Nakon prestanka aktivne službe kao VIP u Flugbereitschaft BMVg, prodan je civilima, izmedju ostalih i filipinskoj kompaniji Interisland Air Service i nosi registraciju RP-C673, vjerojatno je kasnije vračen na servis u Njemačku i dobiva(D-IDRP). A kasnije?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
 | | Član od: 23 Stu 2005 | | Poruke: 1886 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Svi 21, 2007 8:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Zanimlivo ...
Vjerojatno ciljaš na 9A-ISC ... Zanima me medjutim sudbina istog. Odn. koliko je uopće naletio u Hrvatskoj i zar je već "rekao" svoje ...? Bilo bi lijepo u svakom slučaju lijepo vidjeti ga u bojama HRZ-a, a i maketarski inspirativno. Još samo da naletim negdje na starog Matchboxa ...
Vidim da u Srbiji i dalje koriste dva komada iz stocka ex. JRV-a. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
Upisano: Uto Svi 22, 2007 11:22 am Naslov poruke: |
|
|
Dugo godina ( 97 ili 98 pa do oko 2005) bio parkiran vani na ZTZu sad ga više nema tamo, navodno istekao resura motora mjerodavni odlučili da ih neče zamjeniti novima ili ove postoječe dati na overhol tako da je ovaj avion tamo trunuo a gdje je sad nemam pojma vani više nije. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Uto Svi 22, 2007 12:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Možda nije mjesto, ali mene doista zanima s koliko su preostalog resursa neki zrakoplovi kupovani (uz ovaj Dornier i Hughes helikopteri npr.) i koliko je to imalo smisla. Mislim, spomenute dvije vrste zrakoplova doista nisu primjerci kojima bi se pokazivali "mišići" odn. demonstrirala se sila, pa da ih se kupi (i pokazuje) radi nekih promičbeno-vojno-političkih trikova (kao što je to bilo u slučaju S-300 npr.) ...
Odgovor i(li) komentar nije potreban - samo razmišljam naglas ...
Žalosno i jadno, u svakom slučaju ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
|
Upisano: Sri Svi 23, 2007 10:09 am Naslov poruke: |
|
|
Mislim da u ta vremena se najmanje gledalo koliko je preostalo resursa bili je bitno da su u letnom stanju.
Nešto filozofije tipa Me-262 motori 25 sati radnog vijeka, čemu razvijati puno skupljiji motor s večim brojem sati ako bi avion bio izgubljen u borbi puno prije. _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Sub Ožu 29, 2008 7:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja se ispricavam sto podizem temu iz mrtvih ali mislim da nema potrebe otvarat novu kad vec ova postoji.
Moje pitanje je, da li postoje slike doticnih zrakoplova u HR sluzbi?
Uspio sam doci do podataka o tome da je HRZ posjedovao 2 komada, jedan sa gore spomenutom reg. 9A-ISC. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| YSub
| | Član od: 09 Lis 2006 | | Poruke: 222 | |
|
Upisano: Sub Ožu 29, 2008 7:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koliko ja znam, HRZ nije posjedovao niti jednog. 9A-ISC je korišten od strane SZO 4.brig. i HVO, a za neki drugi Do 28 moram priznati da niti ne znam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| CROtale
 | | Član od: 23 Lip 2006 | | Poruke: 709 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sub Ožu 29, 2008 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
 _________________ "If everyone is thinking alike, someone isn't thinking."
- General George Patton Jr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario Raguž
 | | Član od: 09 Stu 2005 | | Poruke: 1284 | | Mjesto: Dubrovnik |
|
Upisano: Sub Ožu 29, 2008 9:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Jel zna tko zašto "ISC"?  _________________ Svi smo mi Marko Babić |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| prelude
|
Upisano: Sub Ožu 29, 2008 9:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mario Raguž Napisao/la: |
Jel zna tko zašto "ISC"?  |
Zato kaj bi bilo nezgodno da je ova "rega" u prijevodu ...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2012 8:02 pm Naslov poruke: |
|
|
Opet se ispricavam sto podizem temu, ali postavio bih par fotki i pitanja. Fotke sam nasao na internetu i na ovom forumu (samo u drugoj temi) pa bih samo htio da sve budu na jednom mjestu.
Vidim da je ovaj avion bio izlozen na nekim "otvorenim vratima", pa vjerovatno ima netko tko bi znao odgovor na neke od stvari koje me zanimaju a vezane su uz 9A-ISC.
1. Da li je boja kokpita u varijanti kao ova na prilozenoj fotki, dakle siva tabla, ostale površine crno?
2. Zanima me izgled straznjeg dijela. Da li je 9A-ISC imao neku posebnu namjenu (pa shodno tome i ureden interijer) ili je sluzio za transport (naravno i ovdje ima par varijacija VIP, vojnici, sanitet ili teret)? Par opcija nudim na skenu iz knjige, pa onaj tko zna neka kaze sto je najblize onome kod 9A-ISC:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 21, 2012 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| prelude Napisao/la: | Možda nije mjesto, ali mene doista zanima s koliko su preostalog resursa neki zrakoplovi kupovani (uz ovaj Dornier i Hughes helikopteri npr.) i koliko je to imalo smisla.
Žalosno i jadno, u svakom slučaju ... |
Kad su povuceni iz službe i Dornier i Hughes helikopteri su imali još dovoljno resursa (ali nisu imali potrebnu papirologiju uz koju bi se izvršilo produženje resursa) i...(ovo je posebno bitno)
| Citat: | | HRZ nije posjedovao niti jednog. |
... navodno oko Dorniera, Hughesa, Piper-a i Challengera se vodi spor s LJĆ Rolls Royce-om jer on tvrdi da to pripada njemu, tj 66. pukovniji (čija god ona bila)
a kao vlanik se spominje i HVO  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
|
Upisano: Pon Sij 23, 2012 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja imam samo pitanje cija je maketa i koje je mjerilo? _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| cromodeler
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 409 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Sij 23, 2012 1:22 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko znam , to je stara Matchbox maketa , koju u zadnjie vrijeme prepakirava Revell , a mjerilo je 1/72 ! _________________ Darko Belaj
tajnik MK "David Schwarz" - www.mkdavidschwarz.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
|
Upisano: Pon Sij 23, 2012 2:46 pm Naslov poruke: |
|
|
@Cro hvala to sam i mislio da se radi o revell-u _________________ Vedran |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|