Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

"Agora" od šibica

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
tomek2002

Član od: 23 Ožu 2010
Mjesto: Podturen
PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2012 6:49 pm    Naslov poruke: "Agora" od šibica Citiraj ovaj komentar

http://www.youtube.com/watch?v=wv9WQ0yyM5I&list=UUeI9B60M5IpOd3Q9SFnqNSw&index=1&feature=plcp
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2012 9:46 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomek sve lepodivnokrasno.

Malo naziv ne odgovara za ovu vrstu građevine.

Napravio si dvorac (svaka čast za trud i živce), al agora je grčki naziv za trg okružen hramovima i javnim zgradama, gradska tržnica, mjesto gdje su se prepričavali aktualni tračevi, slušale priče pomoraca koji su preživjeli Scilu i Haridbu, gdje su pjesnici objavljivali svoje najnovije hitove, filozofi iznosili teorije života, prodavali robovi itd. U drugom slučaju agora može biti i narodna skupština.

Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tomek2002

PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2012 10:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Brommann Napisao/la:
Tomek sve lepodivnokrasno.

Malo naziv ne odgovara za ovu vrstu građevine.

Napravio si dvorac (svaka čast za trud i živce), al agora je grčki naziv za trg okružen hramovima i javnim zgradama, gradska tržnica, mjesto gdje su se prepričavali aktualni tračevi, slušale priče pomoraca koji su preživjeli Scilu i Haridbu, gdje su pjesnici objavljivali svoje najnovije hitove, filozofi iznosili teorije života, prodavali robovi itd. U drugom slučaju agora može biti i narodna skupština.

Wink

Evo ne znam ako sam objasnio prije u svojim postovima, vrlo vjerojatno jesam. Pa ovako još jednom: svi moji radovi su imaginarni, pa tako i ovaj dvorac, "Agora". Ime "Agora" sam dao iz razloga što, kao što i sami kažete, predstavlja društveni život građana pojedinog grada. A riječ dolazi iz grčkog govornog područja. Pošto je cijeli dvorac imaginaran, dao sam si za pravo da ga nazovem upravo po imenu za grč. trg. To ime daje određenu simboliku u moj rad. A svi znamo da je dvorac, bio on srednjovjekovni, ili iz nekog drugog vremenskog razdovlja, bio upravo simbol za društveni život. Nadalje, moj dvorac nije iz nikakvog određenog stilskog razdoblja (što sam objasnio i na gostovanju na VTV-u).
Ime "Agora" je još bilo korišteno i za naziv istoimenog filma.

Srdačan pozdrav! Tomislav.
Brommann

Član od: 05 Velj 2006
Mjesto: Bukovčak Hügel
PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2012 10:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

A tak znači veliš ...

Wink
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
tomek2002

PorukaUpisano: Sri Ožu 07, 2012 11:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Brommann Napisao/la:
A tak znači veliš ...

Wink

Wink
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Ostalo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma