Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Satić
 | | Član od: 27 Svi 2009 | | Poruke: 407 | |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2012 7:54 pm Naslov poruke: T 34 / 76 1:72 |
|
|
Pozdrav svima !
Završih Messerschmit 109 , pa da se krene dalje ! Ova maketica stoji na mom radnom stolu od ljetos , a radi se o T 34 / 76 . Započeta je davno , ali sada je pravo vrijeme da se malo odmorim od aviona i velikih komada plastike , pa sam se zabavio sa ovom minijaturom . Sve je po mom običaju OOB , jedino sam se malo zabavio sa strukturiranjem kupole i probušio sam cijev u dubinu od oko 7 mm .
pa evo nekoliko slika :
 _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| gemini
 | | Član od: 30 Stu 2010 | | Poruke: 601 | | Mjesto: Vrhnika-SLO |
|
Upisano: Sri Velj 15, 2012 10:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| Dobro ti je ispala kupola. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 5:29 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo nastavka ! Nabacio sam winterwash i sad slijedi detaljiranje , wash i efektiranje . Evo par slika napretka .
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomi
| | Član od: 25 Stu 2008 | | Poruke: 284 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 6:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Winterwash je odlično ispao,super _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 6:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Ovo izgleda odlićno pogotovo u tom mjerilu ,kak si radio winterwash? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Ovo izgleda odlićno pogotovo u tom mjerilu ,kak si radio winterwash? | Tehnika sa lakom za kosu . Enamel zelena boja , lak za kosu ( bilo koji strong ) , zatim bijela akrilna boja i onda tvrdi kist i vruća voda . Premažeš malo površinu i zatim tapkaš i stružeš ........... nadam se da sam dobro objasnio .  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 7:08 pm Naslov poruke: |
|
|
Yes, yes,danke  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| canadair
| | Član od: 28 Jul 2007 | | Poruke: 356 | | Mjesto: zagreb |
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 7:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Super mi izgleda i još na tako malenoj maketi. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| sponge
 | | Član od: 16 Lis 2009 | | Poruke: 316 | |
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 8:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Satić Napisao/la: | | lak za kosu ( bilo koji strong ) , |
Cisto napomena...ja sam probao jednom sa nekim "divljim" lakom za kosu i nije odradio ono sto je trebao...tako da se sada drzim samo Tafta...
Lijep pozdrav.
Sponge
sponge: poruka promijenjena dana: Pet Ožu 09, 2012 9:50 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 9:40 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="sponge"] | Satić Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | | lak za kosu ( bilo koji strong ) , |
Cisto napomena...ja sam probao jednom sa nekim "divljim" lakom za kosu i nije odradio ono sto je trebao...tako da se sada drzim samo Tafta...
|
Da ! I ja sam koristio taft ( ovaj puta ) , no koristio sam i Garnier , te Pantene . Sve je išlo kako treba . Razmišljao sam o tome da si kupim neki " jeftini " ali koliko treba za jednu maketu uvijek se nađe kod žene u ormariću .  _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pet Ožu 09, 2012 10:24 pm Naslov poruke: |
|
|
[quote="Satić"] | sponge Napisao/la: | | Satić Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | | lak za kosu ( bilo koji strong ) , |
|
Da ! I ja sam koristio taft ( ovaj puta ) , no koristio sam i Garnier , te Pantene . Sve je išlo kako treba . Razmišljao sam o tome da si kupim neki " jeftini " ali koliko treba za jednu maketu uvijek se nađe kod žene u ormariću .  |
Uz Taft winterwash je postojan u svim vremenskim uvjetima!
Dobro ti je uspjela maketa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Čet Tra 19, 2012 9:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav !
Turbulentna vremena i prvenstveno nedostatak volje rezultiraju vrlo rijetkim sjedanjem za maketarski stol . Evo , nakon više tjedana zastoja odlučih sjesti i privesti kraju ovog malca . Nabacih mu gusjenice , wash , malo pigmenata i evo ga konačno u onoj fazi " almoust done ! ". Evo nekoliko sličica :
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Čet Tra 19, 2012 11:37 pm Naslov poruke: |
|
|
| Fenomenalno. Meni se ceini da sam negdje vidio jednog su-100 u 1:72 koji mi je izgledao kao da je 1:35, ladica mi je ispala kako je bio dobar. Rece mi jedan kolega da si ga ti radio, ako se ne varam. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Tra 20, 2012 12:56 pm Naslov poruke: |
|
|
| zilkan Napisao/la: | | Fenomenalno. Meni se ceini da sam negdje vidio jednog su-100 u 1:72 koji mi je izgledao kao da je 1:35, ladica mi je ispala kako je bio dobar. Rece mi jedan kolega da si ga ti radio, ako se ne varam. |
Ne , nije bio moj rad ! Nisam nikada radio SU - 100 . Drago mi je ako se da usporediti sa takvim radom , ali evo baš gledam te fotke i moram reći da maketa kroz oko objektiva izgleda puno - puno lošije nego što jeste . Boje nisu realne , a maketa na mom 19" ekranu ima gabarite omjera 1:35 . Znači da je maketa zapravo dvostruko manja nego što se da vidjeti na ovim fotkama . Stavim maketu na stol i gledam je sa udaljenosti od 30-ak centimetara ........... izgleda super , udaljim se 1 metar ..................izgleda pretamno i nerazaznaju se detalji . Puno znači i pod kakvim je svjetlom fotografirana . Svakako ču maketu poslikati na dnevnom svjetlu pa ponovo objaviti . _________________ Radimo makete i zabavljajmo se ! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Satić
|
Upisano: Pet Tra 20, 2012 10:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Dakle ....... vezano za današnji post , objavljujem par fotki makete snimljenih pri dnevnom svjetlu . Također namjerno postam i manje fotografije od onih postanih jučer kako bi se bolje percipirala veličina makete i efekata u omjeru .
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|