Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

PE alat dilema ????
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
mpuky1

Član od: 08 Velj 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 10:32 pm    Naslov poruke: PE alat dilema ???? Citiraj ovaj komentar

Trenutno sam u maloj dilemi koji tip PE alata od ove dvije varijante nabaviti.

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=SS-2-WKS

ili

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=TA%2074067

Naime radim zrakoplovstvo 1/48 i 1/72 te oklop 1/35.
Molim za savjet maketara koji imaju iskustva s ovim alatima koji tip nabaviti.

LP.
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 10:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....onu prvu....
Gak

Član od: 30 Svi 2011
Mjesto: Pula
PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 10:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Definitivno prvu!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
mpuky1

PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da li da izvalim 20 USD više i uzmem ovo

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=SS-4-WKS

ili nema potrebe ?

Također imam pitanje da li je ova vrsta primera obavezna na jetkovini

http://www.luckymodel.com/scale.aspx?item_no=GU%20MP242

ili postoji nešto zamjensko kod nas ?

LP.
Davor

PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 11:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

..ovisi kaj hoces pigati ali onaj prvi ti je dosta....sto se tice prajmera nemam nekih posebnih iskustava sa istim jer mi se znala farba skidati i kad sam metalne dijelove spricao sa primerom za metal tako da sad sve spricam zajedno sa alcladovim sivim primerom.....
scarabei

Član od: 08 Pro 2009
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 11:13 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Onaj prvi imam doma i jako je dobar za savijanje, moja preporuka na njega Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 11:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hm, ovako, radim dosta godina sa PE pa valja mogu koji savjet dat.

Ako planiras stvarno radit puno sa PE, dakle veliki setovi sa puno sitnih i vecih dijelova, da svaka maketa ti ima PE set gore onda si moras obavezno kupit Hold nad Fold. To je ova sprava sa 2. linka i ona od +20USD.

Naime ja nemam to, jer sam mislio da je nepotrebno, ali od kad sam posudio od frenda ovu malu stvarcicu (od 2. linka 20 i nes USD) nebi mogao vise bez!

Ako mislis da ces radit PE svake prijestupne i ne zahtjevas neku uber preciznost u svom radu onda si kupi samo kljesta.

Ako si stvarno zagrijan za PE i oces postic maksimalnu kvalitetu, onda bi morao uzet oba. Znaci H&F i kljesta, ako radis 1/48 i 35 cak ovaj veci od 40+USD bi ti bio bolji jer 35 ima dosta duge dijelove tako da bi ti dosao ko narucen, al ako nemozes dovoljan ti je ovaj "mini" i Tamiya kljesta
Davor

PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 11:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:

Ako planiras stvarno radit puno sa PE, dakle veliki setovi sa puno sitnih i vecih dijelova, da svaka maketa ti ima PE set gore onda si moras obavezno kupit Hold nad Fold. To je ova sprava sa 2. linka i ona od +20USD.

Naime ja nemam to, jer sam mislio da je nepotrebno, ali od kad sam posudio od frenda ovu malu stvarcicu (od 2. linka 20 i nes USD) nebi mogao vise bez!

Ako mislis da ces radit PE svake prijestupne i ne zahtjevas neku uber preciznost u svom radu onda si kupi samo kljesta.

Ako si stvarno zagrijan za PE i oces postic maksimalnu kvalitetu, onda bi morao uzet oba. Znaci H&F i kljesta, ako radis 1/48 i 35 cak ovaj veci od 40+USD bi ti bio bolji jer 35 ima dosta duge dijelove tako da bi ti dosao ko narucen, al ako nemozes dovoljan ti je
ovaj "mini" i Tamiya kljesta

....ak ti pile citaj ekspert za plehovinje tak veli onda je to to, kaj ne......
mpuky1

PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 11:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ok za sada ću uzeti ću ovaj za 49,99 USD.

Jedino me još zanima vaše iskustvo sa primerima za jetkovinu.
Da li da nabavim taj alclad sivi primer ili ima nešto bolje za tu namjenu ?
veliko_pile

PorukaUpisano: Uto Ožu 27, 2012 11:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Davor Napisao/la:
veliko_pile Napisao/la:

Ako si stvarno zagrijan za PE i oces postic maksimalnu kvalitetu, onda bi morao uzet oba. Znaci H&F i kljesta, ako radis 1/48 i 35 cak ovaj veci od 40+USD bi ti bio bolji jer 35 ima dosta duge dijelove tako da bi ti dosao ko narucen, al ako nemozes dovoljan ti je

hahaha suti XD

Ovaj metalni primer neznam za sta se koristi, al jetkovinu moras najprije oprat od masnoce dok je jos na fretu, sa alkoholom, i sto manje u ruke imat dijelove. Ja se toga nikako ne pridrzavam Laughing posto ocu osjetit PE dio izmedu prste dok radim, inace nemam feeling za rad. Prije farbanja koristi dobar, obican, maketarksi primer, i spricaj preko AB.

Caka je u tome da PE dijelove neces cackat i micat nakon farbanja, kako ofarbas tako i ostane, jer se boja lako ljusti. Ako si prisiljen rukovat sa ofarbanim PE, najbolje je da na vrhu pincete stavis malo tamiya trake tako da stisak bude "njezniji".
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 10:17 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja obično volim prije savijanja i montaže PE malo brusnim finijim papirom proći, pogotovo ako je dosta sjajan. Čisto da se boja poslije bolje uhvati.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 10:19 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
Ja obično volim prije savijanja i montaže PE malo brusnim finijim papirom proći, pogotovo ako je dosta sjajan. Čisto da se boja poslije bolje uhvati.

Tako je, pogotovo na neke vece dijelove, cak i ljepilo se bolje vata.
Scalpel

Član od: 10 Pro 2009
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 12:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

veliko_pile Napisao/la:
Davor Napisao/la:
veliko_pile Napisao/la:

hahaha suti XD

Ovaj metalni primer neznam za sta se koristi, al jetkovinu moras najprije oprat od masnoce dok je jos na fretu, sa alkoholom, i sto manje u ruke imat dijelove. Ja se toga nikako ne pridrzavam :lol: posto ocu osjetit PE dio izmedu prste dok radim, inace nemam feeling za rad. Prije farbanja koristi dobar, obican, maketarksi primer, i spricaj preko AB.

Caka je u tome da PE dijelove neces cackat i micat nakon farbanja, kako ofarbas tako i ostane, jer se boja lako ljusti. Ako si prisiljen rukovat sa ofarbanim PE, najbolje je da na vrhu pincete stavis malo tamiya trake tako da stisak bude "njezniji".

PE dijelove koje misliš savijati nakon farbanja (ako situacija zahtjeva) pošpricaj prvo sa alclad primerom tj. microfillerom, dosta ožilave i nema ljuštenja...
Natrag na vrh
mskukan

Član od: 08 Svi 2007
PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 3:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

kupi svakako ovaj 49.90. glavni razlog za koji bi se ja odlucio je dugacka linija s kojom mozes jednostavnije spigati dugacke i uske pe dijelove. primjerice ako treba neku sinju dobiti koja ima L profil.

Teška vremena prijatelju moj, đavo ih odnio
Natrag na vrh
veliko_pile

PorukaUpisano: Sri Ožu 28, 2012 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

mskukan Napisao/la:
kupi svakako ovaj 49.90. glavni razlog za koji bi se ja odlucio je dugacka linija s kojom mozes jednostavnije spigati dugacke i uske pe dijelove. primjerice ako treba neku sinju dobiti koja ima L profil.

samo zato bi ga i ja kupio umjesto ovog malog od 29 USD, iako on ima oko 4 cm uspio sam lijepi L profil dobit od PE dugacak oko 7 cm, uz onaj njihov steel ruler i zagrijanje PE-a uspije se. Al ovaj dugacki bi bio cak najbolji izbor.

Trazio sam malo i naisao sam na njihov 5 speed (5'' i brdo mogucnosti), jedina zamjerka mu je cijena.

http://www.thesmallshop.com/index.php?main_page=product_info&products_id=10

Nekako mi djeluje sigurniji posto ima 2 knoba, znaci jaci stisak, a svi ga hvale
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Radionica, savjeti, pitanja itd... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma