Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| graffa
 | | Član od: 07 Stu 2011 | | Poruke: 241 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2012 8:20 pm Naslov poruke: |
|
|
| brodomaketar Napisao/la: | | graffa Napisao/la: | | Sadržaj kita je bio djelomićan i skrpan od koje ćega sa detaljima koji nisu odgovarali razmjeru, cijena nije bila ista na početku i na kraju i kao najlošije, moraš kit preuzimati od šofera Niš expresa po autobusnim stanicama. Nakoncu sa svime potpalio roštilj. |
poštovani gospodine
evo da vam odgovorimo jer smatramo veoma neukusnim i neprihvatljivim vaš komentar, niste naveli ni o kojoj maketi se radi.
kao prvo , do sad smo uspostavili jako fin kontakt sa preko stotinu maketara u celoj Hrvatskoj, i nije bilo ni jedne reči prigovora, jer smo uvažavali pogreške i oštećenja materijala koja nisu nastajala našom greškom i slali o našem trošku drugo.
nije bilo maketara kome nismo izašli u susret i pomogli maksimalno svim savetima pa i postavkama kako se rade makete , na ovom forumu koji izrazito cenimo i nadamo se da će i u buduće biti mesta za naše savete i pomoć.
što se tiče cena , one su sigurno najprihvatljivije a materijala ima toliko da možete početi još jednu maketu od ostatka.
za kvalitet to neka prosude maketari a dovoljno nam je poverenje koje ukazuju time što se javljaju ponovo.
ako niste bili zadovoljni , mogli ste nas kontaktirati i rešili bi sve nesuglasice na uzajamno zadovoljstvo.
možete nam se javiti i mi smo spremni da vam pomognemo da izradite vašu maketu , jer do sad bar niko nije bacio komplet, što nam je jako žao .
srdačan pozdrav vaš brodomaketar |
Evo i mog odgovora.
Prvo materijal koji je bio u tom vašem kitu bio je nezadovoljavajuće kvalitete za novac kojeg sam vam poslao.
Kopije crteža praktički neupotrebljive jer su bilo ko zna koliko puta loše umnožavane.
Djelovi koji su trebali poslužiti kao ukrasi i od vaše strane okarakterizirani kao izuzetno kvalitetni bili su totalno nedorađeni.
Viška nije bilo osim letvica.
Konopi su jeftini ribolovni konci daleko od nečega što bi trebalo dočarati stvarnost.
Kljućeva ikoturača je bilo premalo da bi se ispravno mogla izvesti kompletna oputa sa jedriljem.
Topovi svi iste veličine i u nesrazmjeru sa lafetima izliveni od kalaja i neočišćeni od srha pa i sa rupama u odljevu.
I na kraju ponudili ste mi kit sa popustom od 10% jer sam prvi put narućivao ili tako nešto, a vozać autobusa je rekao da on o tome ništa ne zna i tako sam mu isplatio punu cijenu.
Ah da. Jedino što je bilo korektno, su bila izrzana rebra i kobilica te paluba.
Lijep pozdrav _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
 | | Član od: 03 Tra 2012 | | Poruke: 206 | | Mjesto: Omis/Zadar |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2012 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Što se tiće Brodomaketara i njegovih kitova meni su bili prihvatljivi cijenom ali i načinom transporta (danas naručio- sutra ujutro sve bilo u Zadru). Koliko sam pilao segmente toliko sam pilao i tog čovjeka preko Skaypea. Uvjek na raspolaganju!
Kvalitetu materijala nemogu komentirati jer ovo mi je prvi kit u životu ali ovaj sam hobi shvatio vrlo jednostavno- Netko ti može dati kokoš, lonac, vodu, rajčicu, mrkvu, sol, papar itd. al o tebi ovisi oćeš li se gušiti percima, oće li juha biti bljutava ili preslana. I naravno, oće li bit koka prekuhana ili nedokuhana! _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Pon Tra 16, 2012 8:38 pm Naslov poruke: |
|
|
| willer Napisao/la: | Što se tiće Brodomaketara i njegovih kitova meni su bili prihvatljivi cijenom ali i načinom transporta (danas naručio- sutra ujutro sve bilo u Zadru). Koliko sam pilao segmente toliko sam pilao i tog čovjeka preko Skaypea. Uvjek na raspolaganju!
Kvalitetu materijala nemogu komentirati jer ovo mi je prvi kit u životu ali ovaj sam hobi shvatio vrlo jednostavno- Netko ti može dati kokoš, lonac, vodu, rajčicu, mrkvu, sol, papar itd. al o tebi ovisi oćeš li se gušiti percima, oće li juha biti bljutava ili preslana. I naravno, oće li bit koka prekuhana ili nedokuhana! |
Ja nisam zadovoljan iz prije napisanog. Od gospodina sam naručio zbog hitnosti jer sam želio unuku za prvi rođendan pokloniti brod.
Kada je stigla pošiljka razočaranje je bilo veliko. Ne zbog novca nego zbog svega navedenog.
Ovdje je link gdje možeš vidjeti što sam na kraju poklonio unuku.
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=21546
To nije kit od gospodina to je model izrađen po crtežima skinutim sa ruskih sajtova, kojeg sam doradio u mjerilu Corelom i dao jednom šušteru u Velikoj Gorici da mi izreže, a letvice nadokupio kod Leo modeli.
Zadovoljan? _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
 | | Član od: 25 Jul 2008 | | Poruke: 120 | |
|
Upisano: Pon Tra 16, 2012 8:46 pm Naslov poruke: |
|
|
ovo će biti naš poslednji odgovor jer je šteta trošiti vreme na ovakve primedbe od nekog ko nije u životu napravio ni čamčić, a na forumu samo pljuje i vređa , molim vas postavite sliku bar jednog čamca koji ste sklopili.
što se tiče novca koji ste pominjali to je laž, mi neznamo koliko je vama vozač uzeo, mi svima skrenemo pažnju koliko treba da plati.
trudimo se da budemo fini na sve vaše bezobrazluke ali to je već za forum , dali dozvoljava da svima protivrečite i da ste samo vi u pravu.
želimo vam puno sreće u maketarstvu , naravno jako daleko od nas .
na svu našu ljubaznost i pokušaj da ako smo pogrešili ispravimo , Vi ste odgovorili bezobrazlukom, nekulturom i bez korektnosti.
možete nastaviti sa pljuvanjem , nećemo vam više odgovarati . _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
|
Upisano: Pon Tra 16, 2012 8:49 pm Naslov poruke: |
|
|
Jedrenjak je odlično ispao! Nema se šta priznati jer je to očito!
Ja samo mogu prenjeti svoja iskustva a ona su više nego pozitivna.
Naravno, ne osporavam ni mogučnost Vašeg nezadovoljstva!
Ukratko vi bi kokoš dobro svarili! _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Pon Tra 16, 2012 8:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| brodomaketar Napisao/la: | ovo će biti naš poslednji odgovor jer je šteta trošiti vreme na ovakve primedbe od nekog ko nije u životu napravio ni čamčić, a na forumu samo pljuje i vređa , molim vas postavite sliku bar jednog čamca koji ste sklopili.
što se tiče novca koji ste pominjali to je laž, mi neznamo koliko je vama vozač uzeo, mi svima skrenemo pažnju koliko treba da plati.
trudimo se da budemo fini na sve vaše bezobrazluke ali to je već za forum , dali dozvoljava da svima protivrečite i da ste samo vi u pravu.
želimo vam puno sreće u maketarstvu , naravno jako daleko od nas .
na svu našu ljubaznost i pokušaj da ako smo pogrešili ispravimo , Vi ste odgovorili bezobrazlukom, nekulturom i bez korektnosti.
možete nastaviti sa pljuvanjem , nećemo vam više odgovarati . |
Ne toroči pogledaj link
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=21546
ovo nije uradio netko ko nije uradi ni čamćić _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| millo
 | | Član od: 13 Pro 2009 | | Poruke: 142 | | Mjesto: zagorje zeleno |
|
Upisano: Uto Tra 17, 2012 7:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Dajem si za pravo da i ja bacim koji komentar na ovu zbrku koja se stvorila.
Dakle ovako. Svi mi koji smo kupovali iz kojekakvih ducana po citavoj nam kugli zemaljskoj, smo mogli imati i kojekakvih problema sa istima ili sa njihovim proizvodima.
Isto tako sam i sam bio zacuden nekim shopovima, ali isto tako i sa nekim proizvodima iz istih. No to ne znaci da zato generalno taj ducan ne valja i da ga valja staviti na zid srama, ali niti nezadovoljnog kupca valja prozivati neukim modelarom.
Nazalost rijetko kada se u danasnje vrijeme osobno moze pogledati kvaliteta onog sto se kupuje i provjeriti od koga se kupuje. Ali to je tako kako je.
Da ne pametujem dalje, uvijek je bolje i od kupca i prodavaca da nesuglasice pokusaju rijesiti bez da se blate jedni i drugi.
Pozdrav |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Tra 17, 2012 8:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| graffa Napisao/la: | | i kao najlošije, moraš kit preuzimati od šofera Niš expresa po autobusnim stanicama. Nakoncu sa svime potpalio roštilj. |
Necu ulaziti u pricu oko kvalitete kita, iako me cudi da netko tko je 60-tih godina radio brodove prakticki od nicega (piljenjejm sperploce, kao i svi mi), sad kao neupotrebljiv baca u smece kit sa vec izrezanim dijelovima... No, ajde, valjda je moguce da je neki kit i tako los.
No ovo sa dostavom me totalno zbunjuje. Kazes da je najlosije preuzimanje kita od sofera Nis ekspresa. Mozes malo vise o tome, zasto je to najlosije? Meni se to cini potpuno suprotno - najboljim rjesenjem.
Pretpostavljam da si mogao nekako "kulturno i europski" poslati novac, 100% pune cijene, plus recimo platiti 20% za bankovni prevod novca u inozenstvo, plus recimo 30% za postarinu, plus strepiti sa nasom carinom i mozda jos stogod platiti... Ukupna cijena bi ti vjerojatno, kulturno i fino, bila nekih 150-200 % nazivne cijene proizvoda.
Umjesto toga, firma ti je poslala nesto po nazivno 90% cijene, s time da si do 100% cijene uplatio vozacu busa (koliko znam, studenti koji primaju pakete preko sofera busa, uvijek daju i soferu nesto). Nisi platio slanje novca, nisi platio postarinu, nisi platio carinu, a to sto si platio (samo cijenu proizvoda), platio si tek kad si proizvod dobio u ruke.
Jesam li stogod krivo shvatio? Ako je tako kao sto sam opisao, ja ne vidim BOLJE rjesenje. Nije mi jasno kako je to za tebe NAJGORE..? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| graffa
|
Upisano: Uto Tra 17, 2012 8:59 pm Naslov poruke: |
|
|
Kit sam kupio treči put.
Prvi put, posljednji put i nikad više.
I neznam što ste se svi narogušili kad sam rekao da nisam zadovoljan.
Pa ja sam to platio 130€ pa onda valjda imam pravo reć da sam nezadovoljan.
I nikome nisam govorio da ne kupuje; samo sam rekao da sam nezadovoljan jer sam bacio 130€, na to imam pravo
Pozdrav _________________ Moja su samo moja dobra i loša djela.
Ostalo je Njegovo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2541 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Uto Tra 17, 2012 10:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| graffa Napisao/la: |
Najlošije je od svega odmah u početku tvrditi kako taj Deagostini ne vrijedi i kako je to preskupo (u tom sportu smo mi Hrvati na čelu ljestvice).
|
Mislim da sam podrobno obrazložio moje tvrdnje
Jer moraš priznati da pošteni kit sa mnogo kvalitetno pripremljenih sitnih detalja (od ključeva, kolotura, ukrasa od kvalitetnog ljeva, konopaca od prirodnih materijala - to se više nigdje ne može nać - palica, topića i njihovih lafeta i pribora) za maketu do metra dužine preko kosnika, košta i 1000$. |
Koliko sam vidio okolo kit košta oko 300$ a to je otprilike koliko sam okvirno i računao u prvim postovima.
Svu opremu možeš naći u hrpu trgovina online i iskreno često kvalitetniju.
A za izraditi sve te detalje sam, trebaš kvalitatno drvo, koje kod nas nema za nabaviti (posebno ne u oblicima i veličinama koje mi trebamo).
|
Ma gle ni u tome se ne mogu složiti, nije da želim polemizirati a uostalom ima tu na forumu ljudi koji rade puno više i puno kvalitetnije od mene ali, za većinu tih detalja najbolje je neko tvrdo čvrsto gusto drvo - bukovina- a nje imaš svugdje od tankih letvica do profila malog promjera - profilirane i glatke šipke za izradu stolarskih tipli
Za ukrase su potrebni detaljni crteži posebno ukoliko želiš izraditi natjecateljsku maketu u admiralskoj izvedbi. Crteži sa ruskih sajtova jesu besplatni ali i toliko vrijede.
A crteži koje možeš kupiti na sajtovima svjetskih pomorskih muzeja su isto jako skupi. I to nisu crteži za makete nego ih moraš sm preraditi u nešto upotrbljivo.
Pozdrav |
E sad ni ovdje se ne nalazimo:
1. nikad nisam spominjao kupovinu nacrta od muzeja uz toliko raspoloživih nacrta za makete. Na kraju krajeva mogu se kupiti isti nacrti koji su priloženi uz kitove i kao posebni nacrti (da ne bude suvišnih polemika već sam kupovao i garantiram da su identični u svemu)
2. izgleda da smo skidali sa različitih sajtova, jer ja sam skinuo hrpu crteža i svi su od jako dobrog do odličnog, naravno da poneke treba obraditi.
3. Mislim da se brkaju lončići . . počeli smo o tome kako je ovaj serijal dobar za POČETNIKA a sad se spominju admiralitetski modeli za natjecanje, što mi nije baš za početnika kao što ponavljam da galijun sa tri jarbola mali miljun konopa više paluba nije za početnika.
A glede admiralitetskog modelia prvi koji mi pada na pamet sa foruma je dida, koji je napravio takav model pa vidi gdje je kupio/nabavio nacrte, izrezana rebra, i opremu...
4. Sigurno da za rebra za brod od 1,3 m treba jako puno vremena za izrezati ali opet ponavljam ako netko počinje zar nije pametnije da pokuša sa malim jednostavnim modelom, ("Hunter", "Aldebaran" i sl)
E da kad već govorimo o početniku, zašto ne pojednostavniti si život i krenuti sa maketom od papira, kostur i prva oplata od papira a onda oblaganje letvicama i drvom?
5. Električni alat, nije baš mala cifra a na kraju možda cijela prića nije zanimljiva... zašto prije ne probati.
I sad jedan osjećaj . . . nije da sav alat i pomagala riješavaju probleme, samo ih olakšavaju ili ubrzavaju izradu ali opet trud, strpljenje trud.strpljenje ali prije i iznad svega zabava!
Leo
PS: unutar skromnih iskustava koje imam naravno da sam uvijek na raspolaganju, pa na forumu smo da razmijenimo iskustva. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| willer
|
Upisano: Sri Tra 18, 2012 8:25 am Naslov poruke: |
|
|
| graffa Napisao/la: | Kit sam kupio treči put.
Prvi put, posljednji put i nikad više.
I nikome nisam govorio da ne kupuje; samo sam rekao da sam nezadovoljan jer sam bacio 130€, na to imam pravo
Pozdrav |
Sigurno, na to imate pravo. Ali kako sam moderator na jednom drugom forumu onda sam se i nagledao ovakvih primjera. Mislim da ste najprije trebali kontaktirati prodavaća i s njim srediti stvar. Ako ne ide onda javno!
Kažem, iz iskustva znam da se ovako problemi ne rješavaju. Malo je neukusno. _________________ www.stari-omis.com |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sri Tra 18, 2012 10:05 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav |
Zar se ti nisi prvi narogušio kad su neki od nas rekli da su nezadovoljni onim što se dobije u DeAgostinijevim "časopisima". Znači, tvoje nezadovoljstvo mi ne smijemo komentirat a ti naše smiješ!?
I nisi ti bacio 130eura, ti si ih zapalio. A nisi morao. Iz iskustva znam da se iz tog kita dala napravit dobra maketa. Čak i da su primjedbe koje si naveo točne, to je značilo samo da se u maketu moralo uložit malo više rada, pa čak i da maketa nije bila gotova do unukovog rođendana sumnjam da bi jednogodišnjaku to nešto značilo. Al' zato njegovom taštom djedu jest.
S jedne strane solidni kit po komercijalnoj cijeni na kojeg nisi platio ni poštarinu ni carinu progašavaš smećem i ritualno ga spaljuješ na oltaru svoje taštine a s druge strane maketu ispodprosječne kvalitete koja na kraju košta dvostruko više nego što bi trebala i koja se prodaje na kioscima proglašavaš najboljim događajem koji se dogodio na sceni brodomaketarstva u posljednjih 60 godina. Samouvjereno tvrdiš da je bilo lakše biti brodomaketar prije 50 godina kad na tržištu nije postojao niti tisućiti dio mogućnosti, alata i materijala kojeg imamo danas. Prinče kontradikcija, ajd' se malo dogovori sam sa sobom.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Sri Tra 18, 2012 10:37 am Naslov poruke: |
|
|
Sa velikim poštovanjem , hteli bi da se izvinimo svim maketarima koji su morali da čitaju ove neprijatne komentare, izvinjavamo se i gospodinu Grafi, iako znamo o kome se radi , mislimo na ime, jer je gospodin prošle godine 2011 u junu kupio komlet Bounty i od tad se nije ni jednom porukom javio , da se javio i rekao da je nezadovoljan , mi bi mu vratili novac a komplet mu ostavili jer je i napravio isti brod , a žao nam je što je zapalio laserski sve isečeno i sam sekao , rekao je da je letvica bilo viška pa se nadamo da je bar njih upotrebio , a žabice i napinjače koje su original Mantua spalio, i tako dalje da ne nabrajamo .plan je Tehnodidakta Pula i sve je to pre slanja gospodin znao jer i dalje mislimo da je gospodin , kulturan kao i kad smo pre godinu dana izmenili nekoliko mailova.Sad molimo sve učesnike na forumu da prekinemo ovo i vratimo se na makete .
ovih dana na naš mail je pristiglo na desetine poruka pohvale i podrške a mi obećavamo da ćemo i dalje pomagati savetima i postovima na ovom forumu koji i jeste najbolji za ovaj predivni hobi.
Svi koji su sarađivali sa nama znaju da smo uvek putem skypea pomagali savetima , slali materijal o našem trošku svakome ko je zatražio još dodatnog materijala i tako će biti i u buduće.
bilo bi nam drago kad bi ovim našim mailom završila ova polemika, a gospodinu Grafi da je unuku poklonio najlepši poklon.
srdačan pozdrav svima , brodomaketar.... _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| furek
| | Član od: 08 Sij 2010 | | Poruke: 4 | |
|
Upisano: Sri Tra 18, 2012 10:55 am Naslov poruke: |
|
|
Sad je ispalo da sam ja zakuhal...ispala je priča iz glupog pitanja..."Kaj nije bilo u redu?"
No, čitajući odgovore, mislim da ću ipak naručiti od kolege iz Beograda...čim zatvorim financijsku konstrukciju.
furek: poruka promijenjena dana: Sri Tra 18, 2012 12:39 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| brodomaketar
|
Upisano: Sri Tra 18, 2012 11:23 am Naslov poruke: |
|
|
Zašto TEHNODIDAKTA Pula , MOSOR Split i svi ostali planovi nastali pre 40 i više godina iz raznih muzeja po celoj Hrvatskoj obali.
mi smo maketari koji su počinjali sa tim planovima , maketama .Učili da radimo i zarazili se brodomaketarstvom, prirasli nam srcu .
Nisu najbolji , postoje novi planovi , novi autori i sve je to možda lepše.
ALI......
Niko od njih nije napravio plan Dubrovačke nave , Dubrovačke galije ,Trabakula , Bracere , Batane, Gajete'Falkuše , Hvarske galije a i mi smo napravili mali doprinos planovima koje smo mi nacrtali Leut dva modela , Sagita i Rapska galija i još neki u pripremi , neka bude iznenađenje.
Želimo da to ne padne u zaborav i da sledeće generacije ne zaborave šta je plovilo Jadranom.
brodomaketrstvo je jednostavno ljubav i samo ljubav.... _________________ www.brodomaketar.net |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|