Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5421 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 13, 2012 3:27 pm Naslov poruke: Tanketa TK-3 ,RPM ,1/35 |
|
|
Nakon zrakomlata ,evo me, za promjenu, malo na gmizajučim objektima.
Nedavno kupljena maketa poljske firme RPM
onako u kutiji sve izgleda odlično: neloša plastika i fini odljev bez flasha, kompletna unutrašnjost ,niska cijena, gumena i segmentne ,plastične, gusjenice na biranje...
No kad se krenu gledati fotke prave tankete ,onda dolazi do malog razočarenja jel za dobiti što vjerniju maketu bit će tu detaljiranja i dodataka ,krečem polako pa šta bude...
Prvi problem je loša sastavnica i za tanketu i za unutrašnjost
na spruovima nema brojeva pa treba stalno nalukavati sastavnice da ne dođe do zabune ,a i sam postav stvari po unutrašnjosti će bit dosta zanimljiv jel za ništa nema određeno mjesto na plastici...
prvo sklapanje podnice i bokova podvozja ,normalno sa kitanjem
pa malo slaganja unutrašnjosti: transmisija i "motor" koji normalno uopće ne lići na pravi
samo da vidite koliko je stvar mala (manji ćak i od Panzera 1)...,a ni Xperija nije nešt velik mobitel
"motor" i ispod slika kak izgleda pravi, ovdje bu puno posla...
poćeo sam sa radovima na preoblikovanju motora u nešto što bi trebalo biti slično pravom. prvo sam odrezao višak i probao dobiti pravi oblik kučišta
a u izradi su i "cilindri"
evo toliko za početak ,još napomena da radim domobranski tenk ,pa je svaka pomoč u obliku literature ,slika i savjeta uvelike dobrodošla!  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Uto Ožu 13, 2012 9:09 pm Naslov poruke: |
|
|
Nedavno sam ga skoro kupio, ali sad kad vidim kako radis i sta je u kutiji, sretan sam sto nisam
Drzim ti palceve da sve dobro ispadne kao do sada
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Ožu 13, 2012 11:01 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma nije tak crno, mislim da ni nemaš niš bolje u ovom mjerilu, ja se jednostavno volim igrati sa takvim piz...jama. Nije Tamigawa ,all s malo truda se da napraviti dobra maketa ,ja sam odlućio da će većina otvora biti otvorena ,pa ću se probat potruditi malo više s unutrašnjošću... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pet Ožu 23, 2012 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo da stavim samo par fotki nekakvog malog napredka ,jel sam slab sa slobodnim vremenom u zadnjih dva tjedna, pa se sporo napreduje.
Pa evo napredka na motoru, ima tu još posla ,nažalost ovo šta sam dobio u kutiju kao "motor" je malo predimenzionirano ,što nisam mogao odmah skužiti ,pa neke stvari moram smanjivati da bi sve stalo nakraju u trupinu..
dok ćekam da se stvari na motoru zaljepe i sl paralelno se igram sa nadgrađem u kojem sam krenuo bušiti otvore ,a za koje se bolji poklopci dobijaju u setu za interijer, međutim ljudi iz RPMa su nekak došli do brojke od 5 otvora iako ih je TK-3 imao 6! pa ću jedan morati skrečati
mjesto straga gdje fali otvor
normalno kako to obićno bude kad čovjek previše vjeruje sastavnici i ljudima iz raznoraznih maketarskih firmi ,nakon što sam izrezo sve otvore skužio sam da su bili na krivim mjestima! Pa sam morao otvore prelocirati na prava mjesta
zaćudo desni otvor (na slici lijevi)ispred strojničara je bio na krivom mijestu iako je valjkasto kučište za strojnicu dato na pravom mjestu
toliko za sada drama se nastavlja.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Pet Ožu 23, 2012 3:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kolega stvarno si uporan, svaka ti cast. Vjerujem da ce biti odlican na kraju |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Tra 24, 2012 5:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo da malo osvježim ovaj topic ,iako slabo radim ,a sve zbog selidbe mog "maketarskog kutka" u novu prostoriju ,pošto mališa raste moja momačka soba je platila glavom tako da je tata sad dobio 4 kvadrata (doslovno) u dvorišnoj šupi za svoje "igračke"
kao što se vidi (a ne vidi se ništa jel je premala da bi se ćak i pošteno pofotkala) već je zatrpana kutijama i ostalim "materijalom"...
A ovo je ono malo što se radilo na tanketi:
popravio sam oblik spremnika goriva (u izrez ide zupčasti remen )
i napokon završen motor ,fali još par žićica i kablova ,al to nakon farbanja
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Uto Tra 24, 2012 5:42 pm Naslov poruke: |
|
|
Ajde nema bediranja, iako mali radni prostor opet je radni prostor, u svakom slucaju bolje nego kuhinjski stol i svaki put nosanje i micanje cijele opreme nakon rada Motor mi izgleda superiška za sad  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Tra 24, 2012 6:52 pm Naslov poruke: |
|
|
Ti barem imaš svoj prostor, ja sam isto stjeran u kuhinju
Motor od tenka ti je super  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Tra 24, 2012 9:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Ma ne bih htio da ispadne da kukam ,ali radi se više o žalu za "starim vremenima" ipak je to stara momačka soba u kojoj sam proveo zadnjih 13tak godina sa puno uspomena....  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Tra 26, 2012 9:09 am Naslov poruke: |
|
|
Da, mene je dočekao isti problem. Novi kutak je OK, ali naspram starog... Čovjek izgubi volju. _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Čet Tra 26, 2012 12:34 pm Naslov poruke: |
|
|
Da Vjeko u pravu si ,novo je novo ,i nikak da počnem nekaj raditi u njemu jel još preslagivam stvar po šupici, a ja imam tu sreću da mi je žena profi kuharica ,pa mi ne da da maketarim u kuhinji ,ni pod razno i tak sam dobil šupicu  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Ned Ruj 30, 2012 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo me natrag ođe nakon poduže pauze u radu na TK-3 bez puno priće idem odmah na fotke
na nadgrađu sam postavio profile i pripadajuče "nitne" pomoću kojih su spajane plohe (malo se slabije vidi jel sam odmah bacio crni "prišejd"
izrezao sam polukružno mantlet za strojnicu i odlučio probat napravit pomičnu pravih dimenzija i oblika:
figura koja bi trebala predstavljati vozača, malo je u krivom položaju pa sam ju morao prepraviti ,ali ono najgore je da izgleda nije 1/35 nego 1/32,malo je prevelik...
I za kraj mali dryfit dosad napravljenog:
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Plavac
 | | Član od: 01 Stu 2009 | | Poruke: 270 | | Mjesto: Novi Sad |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|