Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Batelina
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
E77NN

Član od: 29 Svi 2012
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 9:14 am    Naslov poruke: DeAGOSTINI_Veliki Jedrenjaci Citiraj ovaj komentar

Molio bih za malo savjeta. Imam 12 brojeva kupljenih i nisam jos poceo da sastavljam jedrenjak. Znam da izlazi u 100 brojeva i da ce kostati kolio ce kostati, a interesujeme kada poceti i sa kojim ljepilima? Dali ga farbati, kako oni preporucuju, odmah ili po zavrsetku ljepljenja. Dali ce nekom kvatitenijem ljepilu smetati ta akrilna boja, za nju cu se odluciti 100%.
Eto to bi bilo otprilike za pocetak sto me interesira, a naravno savjet vise mi nece skoditi. Dosadasnja citanja vasih postova mi obecavaju ono sto zelim, a to je da moj prvjenac bude lijep i kvalitetno sastavljen. Hvala.

Pozdrav

Safet
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 11:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Safete bojim se da si pogriješio temu, vjerovatno si htio pisati u temi "Na kiosku" gdje se govori o deagostinijevom jedrenjaku Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
E77NN

Član od: 29 Svi 2012
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 11:55 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citajuci dosadasnje postove ovdje i po preporuci damacn, Damir, postavio sam vam par tehnickih pitanja vezana sa sastavljanje jedrenjaka. Dali je rijec o deagostinijevom ili nekom drugom nevidim pretjeranu razliku vezanu za tehnicka pitanja. Pitanja su bila za odabir ljepila i kada poceti sa sastavljanjem, misim koliko treba prikupiti dijelova uz koliko brojeva. Kao sto rekoh za vase postove koje ste objavili vidim da imate ogromno iskustvo, pa je i to bio jedan od razloga moga javljanja. Ja se izvinjavam ako sam promasio temu, nije mi to bila namjera.

LP

Safet
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 12:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E77NN Napisao/la:
Citajuci dosadasnje postove ovdje i po preporuci damacn, Damir, postavio sam vam par tehnickih pitanja vezana sa sastavljanje jedrenjaka. Dali je rijec o deagostinijevom ili nekom drugom nevidim pretjeranu razliku vezanu za tehnicka pitanja. Pitanja su bila za odabir ljepila i kada poceti sa sastavljanjem, misim koliko treba prikupiti dijelova uz koliko brojeva. Kao sto rekoh za vase postove koje ste objavili vidim da imate ogromno iskustvo, pa je i to bio jedan od razloga moga javljanja. Ja se izvinjavam ako sam promasio temu, nije mi to bila namjera.

LP

Safet

ok, sve pet
ovdje se uvijek rado pomaze drugima
ali posto si ovdje novi, evo par dobronamjernih smjernica
prvo pregledaj stare teme, ima puno toga vec napisano, sa puno savjeta
znaci, i za pocetnike, i za ''naprednije''
pokusaj naci barem pribliznu temu onom sto te zanima, ako je nema, otvori novu ( ''new topic'')
ponekad neke teme malo ''zastrane'' od naslova, to nije neobicno, ali dobro je pridrzavati se teme
to nije zato jer se nekom to svidja, ili ne voli, to je zato da se moze potrebna tematika lakse pronaci
vjerujem da se autor ove teme ne ljuti, ali ako pocnemo o tome u ovoj temi, netko koga to isto zanima sigurno nece to traziti u temi nazvanoj ''batelina''
znaci , nije radi nas, nama ne smeta, ali ne pomaze drugima
zato savjet ako smijem-
pretrazi malo teme po forumu ( dobro je i procitat i ono sto te na prvi pogled ne zanima, ali ima mozda mali ''otklon'' kao ova Very Happy )
naci ces puno dobrih stvari, a ako nema toga sto trazis, otvori novi topic i pisat cemo tamo Cool
i dobro je predstavit se u rubrici tko je tko na foruma, da se bolje upoznamo i znamo s kim pricamo
pozz
m
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Sri Svi 30, 2012 2:45 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

I dodao bih da je upravo kako kaže Slider,jer iako se tema zove "na kiosku" gdje se započelo sa upitima o tom jedrenjaku a nastavilo se svojevrsnom knjigom sastavvljanja tog jedrenjaka.
Nadalje teško je odgovoriti na tvoja pitanja jer su vezana za specifični način gradnje, tj u odvojenim djelovima, zasebnim cjelinama pa je i zato uputnije vidjeti mišljenja ostalih koji slažu rade istu tu maketu, naime treba vidjeti i upute i koji se rezultat želi postići
Natrag na vrh
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 3:57 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Nije ništa zaljepljeno , evo priveo sam je kraju, jos klupica i farbanje
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 7:26 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Jos farbanje
Hvala vam svima koji ste mi pomogli da ovo okoncam,
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 8:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja bih samo to polakiral mat nitrom bezbojnim...i to je to
damacn

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 8:04 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Mat nitro bezbojni , jel se nanosi isto cetkom, jeli uvijek koristim nitro lakove za bojanje, hvala ti
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 8:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

fino ga razrijedi, kist sirine max 2 cm, plosnati, namazi, nek se osusi, malo pobrusi s vodobrusnim ako povrsina ohrapavi ( drvo nabubri) pa onda opet lak, pa malo brusenja ako treba, i onda zavrsni sloj i spremna je na stalak i pod staklo
mozes i smotak konopa na palubu, ili barem cimu na provu

kaj se nitra tice- ide na drvo, brzo se susi, jedino ne smijes s njim ako je ispod uljana ili neka druga boja- onda ih nagrize
znaci , ako nisi bojio barku nicim, i ako ju zelis takvu kakva je, da ju zastitis nitro bezbojni ( mat, ali ako hoces sjajnu, onda sjajni)
ili ako ju oces obojiti - boji ju ili nitro, ili uljane
ali ne mijesaj Smile
damacn

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 8:29 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Slider puno ti hvala, jel obavezno pod staklo, znam da veci jedrenjaci idu, ali neznam za ovo kako izgleda jel to kao akvarij mali pa u njega, hvala jos jednom puno pozz
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 9:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jako ti je lijepo ispala.

Barba
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
damacn

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 9:06 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Mozete li mi reci, sta farbam da li farbam i ovaj dio koji se vidi da je ljepljen, ili samo djelove koje sam smirglao,
Da li ga moram odmah farbati ili mogu to na jesen uraditi, mislio sam sada malo sve ostaviti pa na jesen nastaviti, jel se moze rasusiti pa raspucati
Hvala vam
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 9:20 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gle, ne bi trebalo se nista dogodit i ako ne ofarbas, tj prelakiras
mada, to bi ti uzelo dva popodneva
ako ides bezbojnim lakom, lakiras sve
tako stitis drvo i fiksiras na neki nacin sve
staklo - malo zvono, tj kao naopacke akvarij
ispod ide drvena podloga, lakirana daska, mozes dat stolaru da ti sredi ukrasni rub i utor za zvono
zvono - staklo ili plexi
po zelji
pitah Hemzu tu na forumu, on radi jako lijepa plexi zvona
ili daj nekom staklaru da napravi
samo mu reci da izrusi rubove stakla prije ljepljenja ( jer neki to ne rade ako im ne velis- a onda izgleda ruzno i mozes se porezati vrlo lako)
damacn

PorukaUpisano: Čet Svi 31, 2012 9:24 pm    Naslov poruke: Totalni početnik Citiraj ovaj komentar

Hvala Slider puno puno, najvjerojatnije cu ga ofarbati, Ka dmi opet nesto zapne bit cu vas slobodan pitati, izgleda da sam zavolio ovaj hobi, pozzz veliki
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4  Naprijed
Stranica 3/4

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma