Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Honda Civic Si Coupe
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
bojanko

Član od: 09 Ruj 2006
Mjesto: karlovac
PorukaUpisano: Pet Jul 20, 2012 1:17 am    Naslov poruke: Honda Civic Si Coupe Citiraj ovaj komentar

Pozdrav ljudi!
Evo, prvi i najklimaviji korak je gotov: maketa je stigla Smile

Kako nikada nisam radio aute trebat ću puno vaše pomoći.. Za one koji nisu vidjeli moj topic u rubrici pitanja, ponovit ću: radim maketu burazu za rođendan i htio bi napraviti njegov auto jer je on honda fanatik Smile
a u tom cilju sam već naletio na prepreke koje sam ne znam prijeći pa trebam vas..

već na prvom pogledu na kutiju sam skužio da burazova mašina i ova revellova nemaju veze jedna s drugom, osim nekih glavnih dijelova.. al evo kako to izgleda:

molim vaše savjete šta da radim! (osim hrpe samogradnje)Smile jel mogu šta naručiti?

drugi problem: trebao bi izrezat sredinu maske i branika i stavit mrežicu, ali nemam pojma kako.. do sad sam sve radio rašpicama za nokte, ali ovo nema šanse da će mi uspijeti, prvenstveno zbog kuteva.. bila bi idealna neka okrugla, tanka rašpica u obliku prskalice ali ne znam jel to uopće postoji Smile

kako da to sredim?

treći problem: šiber.. trebao bi ga zatvorit ali ne znam kako.. do sad sam male rupice zatvarao revell plastom, a ovo je ipak malo drukčije.. čak i kad bih uspio sa plastom, bojim se da bi mi popucalo po rubovima tokom rada.. čime da to napravim i kako?

a četvrti problem su felge.. ove iz kutije nisu ni slične burazovima, a ono što sam vidio na netu, nisam naletio na slične..

ako neko od vas zna ili ima volje pomoći mi u potrazi felgi, bio bih mu jako jako zahvalan Smile

i doslovno svaki i bilo koji vaš savijet u vezi slaganja, bojanja, poliranja, naručivanja dijelova itd je dobrodošao jer si ne mogu baš priuštiti greške obzirom da u ovom slučaju nemam drugi pokušaj..

eto.. pišite jer ću radit prema vašim savjetima jer u autima nemam baš nikakvog iskustva!

Hvala!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
veliko_pile

Član od: 26 Svi 2008
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Pet Jul 20, 2012 1:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sta se tice skidanja prednje maske, ako imas pin vise, s tim busi rupice okolo, jedna do druge, puno lakse ce ti bit onda skinut cijeli komad i dalje brusit rub sa turpijom i brus papirom
Shinobi

Član od: 05 Pro 2007
PorukaUpisano: Pet Jul 20, 2012 6:23 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Masina je u biti gotovo identicna burazovoj, par sitnica ces samo morati promjeniti, ovako na prvu sto vidim usis je drugaciji, stanga amortizera i tvoj buraz ima klimu i xenone a ovaj iz kita nema, malo skreca i zicica i to se rijesi lako i brzo. Masku mozes kao sto je Pile predlozio s pin viseom, ali ako nemas onda mozes s bilo cime probusiti rupu u mrezici i sa skalpelom obraditi do kraja. Mrezicu ces moati kupiti, mozda netko na forumu ima nes, sacekaj da se izjasne, ako ne online opet. Branik cak dosta slici na burazov, srednji dio je poprilicno tocan, samo ce trebati prepraviti malo bocne usise, epoxy i kit bi to trebalo lako rijesiti. Siber ces morati zatvoriti stirenom ili epoxyjem i prekitati sve da bude kako treba. Felge mislim da ce se dati nacu slicne, ako ne i iste, malo cu i ja prokopati popodne, sad treba na sljaku ici.
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Jul 20, 2012 8:32 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa jesi dobio kakvo staklo za šiber?

Zalijepiš staklo od šibera na svoje mjesto i pokitaš udubine, sve lijepo poravnaš šmirglom i onda deri dalje primer, boja i ostalo.

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Jul 20, 2012 1:36 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uuuu... Lijepo... Nisam baš Honda fan, ali ovo će biti interesantno...
Kako je kolega Shiniobi napisao, mašine ne da su slične, nego mislim da su identične (iako se baš ne kužim u japanske strojeve), samo je tvoj buraz vjerojatno napravio malo drugačiju konfiguraciju... Pitaj ga što je sve napravio i, ako maketa nije iznenađenje, zamoli ga da ti ukaže na razlike (to je možda najbolje rješenje po pitanju detaljiranja mašine)...
Što se mrežice tiče, Veliko Pile dobro kaže za pin-vise, a kad se već približiš rubovima, preporučio bih pažljivo struganje friškim (oštrim) maketarskim nožićem tj, skalpelom.
I za šiber je već sve rečeno... U svakom slučaju, nabavi neki dvokomponentni putty i baci taj revellov plasto u smeće jer je niškoristi.
A i za felge bi bilo korisno znati točno koje su... Možeš saznati?

PorukaUpisano: Pet Jul 20, 2012 5:52 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

sad sam jos malo bacio oko na slike, da masina je ista, par detalja koje je tvoj buraz mjenjao. Uz usis ces morati napraviti i ispuh, u kitu je, koliko vidim, sa heat shieldom, a kod tvog buraza 4u1 ili 4u2. To ti nije problem napraviti, deblja lem zica u samo savijes oblik, pogledaj malo u mom beskrajnom topicu o Mad Max Celici, tamo sam radio kolektore bas na taj nacin. Hladnjak ces morati prepoloviti jer ti je kod buraza klima gore pa ces to morati skrecati. Inace, za zice i crijeva, ako nemas a ne zelis narucivati, nabavi od starijin Nokia onaj handsfree set, u njemu imas 6,7 zica savrsene debljine za ozicavanje a izolacija je super za crijeva od vode i slicno. Cijev usisa mozes napraviti i od debele bakrene zice, samo ju dobro zaravnas, kad ju pofarbas bit ce odlicna. Dali je na maketi kuciste filtera zraka zaseban dio ili je odliveno na karoseriju?
bojanko

PorukaUpisano: Pon Jul 23, 2012 7:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ej ljudi, hvala na savjetima!

dakle, što se tiče skidanja maske, šibera, ožičavanja mašine, pravljenja klime, usisa i ispuha--> riješeno! hvala vam puno!
moram samo nabaviti pin vise Smile

a sad: @shinobi, ne znam točno šta je filter zraka, ali ako misliš na ove crne prugaste kocke na lijevoj strani mašine- da, one su odlivene sa karoserijom (tj. sa interijerom)... u principu je sve osim mašine odliveno na tom komadu.. (i usis!!)
I upravo zato mi to i stvara najveći problem, jer nikad nisam radio neke kompleksnije skreč radnje, a epoxy nikad u rukama držao.. a prema ovome, čini se da ću cijeli odljev odrezat pa skrečat kompletni prostor za mašinu... jer glavna razlika između burazove mašine i ove u maketi su upravo te crne kocke lijevo i onaj srebrni dio desno koji su odliveni na interijer... a osim tog, ostali dijelovi su odliveni samo na pola, npr. dio gdje se usis spaja na mašinu, (btw. ako ga i uspijem izrezati od ostatka odljeva- ostaje mi samo gornja polovica Smile) pa bočice sa strane, pa one kockice u gornjem lijevom kutu mašine itd.. da ne spominjem da na maketi fali kompletni gornji dio mašine, (onaj dio od usisa prema šajbi sa milijun žica i dijelova)...
moram priznat da sam gledajući taj prilično siromašan i ne tako precizan odljev počeo razmišljat o tome da ipak zatvorim haubu i ćao, makar sam htio da mašina bude glavni 'feature' makete...

ali još ne gubim nadu ako postoji nešto za naručit, a vjerojatno ima nešto! Baš radim jedan tenk za koji sam si naručio više-manje sve dodatne dijelove koji se mogu nać i fasciniran sam koliko su detalji dovedeni do perverznih razina! tako da se jednostavno ne mogu pomiriti sa tim da ne postoji neko 'profi' riješenje za ovu mašinu.. sigurno negdje na netu ima bar nešto malo bolje od ovoga za naručit, ako ne i cijela izdetaljizirana mašina! Smile zato i pitam vas da mi tu pomognete jer o auto-području nemam pojma..

tako da- kompletni skreč-bild mi je baš zadnja opcija, pa ako ne uspije, zatvaram haubu i bok!

@powerplant- htio bi da maketa bude iznenađenje, ali saznat ću koje su felge pa javim, nema problema!

još jednom hvala na pomoći, tokom rada ću vam sigurno uletit sa još gro pitanja.. Very Happy
Natrag na vrh
Shinobi

PorukaUpisano: Pon Jul 23, 2012 2:05 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, taj crni rebrasti doi trebas skinuti ca. Sto se tice epoxyja, toplo preporucam da si nabavis, radi se ful lako s njim, u biti imas 2 komponente koje su kao plastelin, pomjesas ih u jednakom omjeru i oblikujes sta zelis. KAd se stisne bez problema se obradjuje skalpelom i smirglom, a i kit prijanja na nj bez beda. Low je na Supri s njim radio branike, ako se ne varam, a ja sam na Toyoti 2000GT radio haubu, spojler i prednji kraj(imas projektima u radu da si predocis kako to zgleda). Inace, osim kucista filtera i tog srebrnog cilindricnog dijela s druge strane neces morati nista drugo micati s masine, sve te dijelove ima i prava. Zice najcesce ni ne dobis u kitu(izuzev motocikala) tako da te to ne cudi, ali sve se to da naruciti(ako ven ne uspijes naci slusalice od nokie, kao sto sam vec napomenuo). Iako nije iskljuceno da postoji rezinska masina, to ako ce ko iskopati onda ce low ili power Wink Ali ne bij se skrecanja, malo strpljenaj i dobijes super rezultate. A i vrijedit ce kad buraz padne na rit kada otvorishaubu Laughing
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pon Jul 23, 2012 7:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ovakve savjete nisu dali ni onom liku kaj je po mjesecu odo, zbilja ste me odusevili decki Very Happy
sve rijeseno u nekoliko postova, pravi profici, nema sta Very Happy
obavezno nabavi epoxy, nema sto ne mozes s njim raditi, ja ga koristim i kao ljepilo na nekim nedostupnim (a nevidljivim) mjestima. ma cak i spavam s njim, toliko je dobar (mislim, nista nastrano, on samo lezi pokraj mene) Very Happy

a sutra cu ti potraziti masinu, al ne nadaj se previse, gotovo sam siguran da ne postoji. al ne boj se, brijo sam i da interceptor ne postoji a sad evo vec dvije firme imaju svog presretaca. (btw, kakav je to sok bio za mene, ja vam to nemrem opisat...)
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Uto Jul 24, 2012 12:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo sam ovo naso, ali to nije to, ovo je starija verzija sa karbicima, burazov je inđekšn

http://model-meister.com/shop/product_info.php?cPath=45_22_26_29_37&products_id=33

PorukaUpisano: Pet Jul 27, 2012 3:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pozdrav!
low, eh kad bi ja znao te termine! Smile al mislim da ću ipak od ove mašine probat sklepat nešto.. malo sam počeo razmišljat kak bi to išlo i možda se i da napravit.. samo trebam prvo malo nabit skillse sa epoxijem Smile a u najgorem slučaju ću zaljepit haubu i bok...

čeka se pin vise, a do tad sam saznao koje su felge:
proizvođač je Drag, ne znam kako se točno zove model, ali to su ove:
http://www.google.hr/imgres?q=drag+rims&num=10&um=1&hl=hr&biw=1280&bih=656&tbm=isch&tbnid=NplgG_-K1OR87M:&imgrefurl=http://www.d-series.org/forums/d-series-org-affiliates/110931-rc-now-offering-drag-rims-nrg-products.html&docid=GVGwpTiEA02TPM&imgurl=http://www.dragwheels.com/image.asp%253Fsrc%253Dimages/upload/Drag%252520wheels/DR-09%252520GLOSS%252520BLACK%252520FRONT.jpg%2526width%253D498%2526height%253D500&w=498&h=500&ei=wI8SUJnaErT44QS6koGgDw&zoom=1&iact=hc&vpx=180&vpy=139&dur=457&hovh=225&hovw=224&tx=159&ty=87&sig=108153743886652711545&sqi=2&page=1&tbnh=145&tbnw=143&start=0&ndsp=18&ved=1t:429,r:0,s:0,i:65

eto vam, ako je kome od pomoći.. kad se u google upiše drag rims, na slikama su najčešće honde, tako da možda te felge i postoje negdje na netu za naručiti! samo što ja za sad nisam našao Smile nalazim samo one mrcinske kotače za drag racing Smile
Natrag na vrh
Shinobi

PorukaUpisano: Pet Jul 27, 2012 6:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nekako mi se cini da bi meckine bile najslicnij http://www.mediamixhobby.com.sg/shop/fg0007.html
bojanko

PorukaUpisano: Pet Jul 27, 2012 7:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gle, našo sam jako slične, ako ne i točno te koje mi trebaju!!
http://datsunownerstas.proboards.com/index.cgi?board=offtopic&action=display&thread=519

dakle postoje!!! e sretan sam ko beba Smile sad ih samo treba negdje nać!! Very Happy
Natrag na vrh
Shinobi

PorukaUpisano: Pet Jul 27, 2012 8:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ti mi(ako mislis na onom zelenku) lice na Imprezine malo.
bojanko

PorukaUpisano: Pet Jul 27, 2012 10:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

da, na zelenka sam mislio!
a ako misliš na imprezine ove- http://www.oneshift.com/carprofile/viewpart.php?pid=503
onda mogu proć, ne? al čini mi se da imprezine imaju tanji rub nego ove na zelenku i burazove..

druge imprezine slične ovima tu na linku imaju udubine po sred krakova..
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma