Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| SU 25 GRAČ
| | Član od: 05 Velj 2011 | | Poruke: 52 | | Mjesto: čardak ni na nebu ni na zemlji |
|
Upisano: Ned Ruj 02, 2012 1:17 pm Naslov poruke: profil art hrz migonja |
|
|
Evo moj prvi profil Nazvao san ga 104-ka
pa ga ocijenite
[URL=http://imageshack.us/photo/my-images
 _________________ Ne oslanjaj se na neprijateljev nedolazak, nego na vlastitu spremnost |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomo
 | | Član od: 06 Stu 2005 | | Poruke: 1725 | | Mjesto: Varaždin |
|
Upisano: Pon Ruj 03, 2012 7:21 am Naslov poruke: Re: profil art hrz migonja |
|
|
| SU 25 GRAČ Napisao/la: | Evo moj prvi profil Nazvao san ga 104-ka
pa ga ocijenite
|
Meni se sviđa! U čemu je rađeno? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
 | | Član od: 07 Pro 2005 | | Poruke: 1055 | | Mjesto: Slavonski Brod/Zagreb |
|
Upisano: Pon Ruj 03, 2012 8:30 am Naslov poruke: |
|
|
Je, odlicno je za prvi puta. Samo bih predlozio da upotrijebis opciju -anti aliasing- u programu da ti se ne "lome" paneli i boja. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SU 25 GRAČ
| | Član od: 05 Velj 2011 | | Poruke: 52 | | Mjesto: čardak ni na nebu ni na zemlji |
|
Upisano: Pon Ruj 03, 2012 6:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala na pohvalama Moj prvi profil rađen je u CS-u Inače čačkao sam po internetu pa sam gledao profile od drugih al daLeko sam ja od nijh još moram vježbati pa da crtam kao Darko i Požar art  _________________ Ne oslanjaj se na neprijateljev nedolazak, nego na vlastitu spremnost |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Uto Ruj 04, 2012 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Ti si bar poceo. Ja pocinjem vec godinu dana i osim profila i panela MiG-21UM u Ai (Illustrator) nisam nista drugo napravio. Sve kuzim u teoriji ali kada dođe do prakticnog dijela sve mi se pogubi... Skuzio sam da opcija Anti-aliasing radi blage prijelaze na zakrivljenim panelima/crtama dok bez nje ti paneli i crte budu grubi i izlomljeni... _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 124 | | Mjesto: sl. i kr. grad Varaždin |
|
Upisano: Uto Ruj 04, 2012 4:03 pm Naslov poruke: |
|
|
http://www.grubby-fingers-aircraft-illustration.com/drawing_aircraft.html
Na ovom je linku sve što u teoriji trebate.
Ostaje samo vježbanje u praksi.
Gotovo svaki avion ili vozilo je priča za sebe i treba mu tehniku posebno prilagoditi.
Osnovni princip rada je objašnjen u tutorialu.
Bitno je shvatiti da je princip potpuno isti kao i kod maketarstva: samo obojani model i nije neko dostignuće, ali ako slijedi naglašavanje sjena i sjaja, washevi, pigmenti...
Ovdje su moj prvi (Be-51) i dva zadnja rada (koji doduše još nisu 100% gotovi) čisto da se vidi razlika u kvaliteti i razini detalja. Dio se nažalost izgubio zbog jpeg kompresije.
Ukoliko netko treba kakvo pojašnjenje, drage volje stojim na raspolaganju.
 _________________ http://warasdinerart.wordpress.com
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| SZVO
|
Upisano: Sri Ruj 05, 2012 10:18 am Naslov poruke: |
|
|
Pozdrav Darko,
pratim na tvom blogu rad na Moravi u bojama Koke. Upravo tvoj blog mi dosta pomaze u ucenju. Imam i ovo iz linka, sa nekoliko foruma sam isto tako skinuo tutoriale... Sad trenutno ucim raditi u Ai. Profil MiG-21UM sam radio skoro tri tjedna i napravio sam samo osnove. Nakon tog mucenja sam shvatio da je to nema smisla raditi jer nisam naucio osnove. Sad polako uz knjige i tutoriale ucim raditi u Ai (grbove, razne oznake...) a kada njega savladam prelazim na Photoshop. Samo nastavi s dobrim blogom jer on dosta pomaze  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| DarkoB
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 124 | | Mjesto: sl. i kr. grad Varaždin |
|
Upisano: Sri Ruj 05, 2012 1:51 pm Naslov poruke: |
|
|
| SZVO Napisao/la: |
Profil MiG-21UM sam radio skoro tri tjedna i napravio sam samo osnove. Nakon tog mucenja sam shvatio da je to nema smisla raditi jer nisam naucio osnove. Sad polako uz knjige i tutoriale ucim raditi u Ai (grbove, razne oznake...) |
Za početak ne bi bilo loše odabrati malo jednostavniji avion. Ipak MiG-21 ima tisuću otvora, panela, grba, zakovica.
Možda Cessna, Fokker jednokrilac ili nešto slično što se sastoji od tri krivulje, deset crta i dvanaest zakovica  _________________ http://warasdinerart.wordpress.com
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|