Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Čet Ruj 20, 2012 8:13 pm    Naslov poruke: DeAgostini Citiraj ovaj komentar

Glavu gore Damire. Sve je to ok. U preostalih 70-ak brojeva dobićemo (tačnije kupićemo) sve što je potrebno da jedrejak bude baš onakav kakav su i obećali. Nekada će dati dve letvice, drugi put malo više , ali sve u svemu , stići će sve (ako eventualno ne prekinu sa izdavanjem zbog loše ekonomske računice). Druga je stvar što ćemo kada završimo jedrenjak biti dve godine stariji i to što taj isti jedrenjak može da se kupi za nekih 250 do 350 eura. U toj varijanti dobijaš mnogo manje objašnjenja šta i kako , što za početnike kao što sam ja može da predstavlja nerešiv problem.U toj varijanti ne dobijaš ni propratne časopise o istoriji jederenjaka. Pole svega ovog , kada se završi , ja se nadam da ću biti sposoban da sastavim bilo koju drugu maketu koju eventualno budem kupio ( a mislim da hoću - ovo je veoma zarazno). E i to što ćemo biti spremniji za sledeće projekte i to ima svoju cenu. Meni lično nije žao da je platim. Iskreno se nadam da će svi, ili bar velika većina isterati ovo do kraja , to je i jedini način da završimo ( što nas ima više , manja je šansa da će da prekinu izdavanje). Bliži smo kraju , idemo dalje!
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Čet Ruj 20, 2012 9:49 pm    Naslov poruke: Deagostini Citiraj ovaj komentar

Pozdrav, sve sto si napisao je tocno, slazem se sa tobom u svemu, i ja kao pocetnik sam tu da malo vidim kako se to radi, i da uzmem malo temelja za iduci brod ako bude zdravlja ali, eto mogli su ipak u ova teska vremena dati malo vise za manje novce, uglavnom lijepo si napisao i zato se nadam da cu ustrajati u ovome, iako je iskreno bilo kriza, zasto.? Dali su jedanput dvije letvice kao ove u zadnjem broju potpuno raspale, e tada sam ih morao ja ljepiti i umalo nisam rekao dosta je, pa onda ovi cavlici su losi ali bas losi, oni su me doveli do ludila, a onda sam kupio cavlice celicne i ljepota raditi. Iskreno ja sam tu kako si i sam rekao samo da naucim, jer drugog nacina za nauciti nema, pozz
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Grof_mo

Član od: 12 Kol 2012
Mjesto: Mostar
PorukaUpisano: Čet Ruj 20, 2012 10:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

a neznam ja samo jos uvjek pratim sta se desava i kupujem brojeve, još nisam počeo slagati ali kako vidim sve manje i manje djelova, postaje presmješno, neznaju kako da razvku na 100 brojeva pa onda pakuju po jednu letvicu i malo civijica, mozda bi im ekonomska racunica bila puno bolja da su to sve upakovali u 50 brojeva, ljudi kad vide koliko ima brojeva samo odaustaju, svi smo se nalozili u pocetku a malo nas je ostalo koji uzimamo brojeve, tek se primičemo trecini broda a u par trafika sam pitao i vec neko vrijeme im ne dolaze brojevi jer niko ne kupuje tako da neznam sta ce biti sa svim ovim i da li ce dogurati do kraja...
jos kad sam vidio sve te prituzbe na nepreciznost i probleme sa sklapanjem pitam se da li bi uopće počimao sa sklapanjem ovog projekta.
samo mi je krivo sto nisam ranije prekinuo i kupio gotov brod za 100 € i sam ga sklopio siguran sam da je bolje urađen od ovoga ali eto kad sam počeo idem do kraja pa ću vidjeti šta će biti od svega toga....
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku MSN Messenger
Kokolino Micek

Član od: 25 Jul 2012
PorukaUpisano: Čet Ruj 20, 2012 11:29 pm    Naslov poruke: Re: DeAgostini Citiraj ovaj komentar

pru959 Napisao/la:
(ako eventualno ne prekinu sa izdavanjem zbog loše ekonomske računice).

Časopis ne mogu prekinuti sa izdavanjem jer su ga već izdali, on već postoji, svi brojevi do 100-tke su već prevedeni na hrvatski, a postoje i svi djelovi za sastavljanje jedrenjaka do kraja. Mogu samo prekinuti distribuciju na prodajna mjesta, ali će se u tom slučaju časopis i dalje moći naručiti preko telefona. Uostalom, tvrde da jamče sastavljanje tako da se ne moraš bojati da nećeš moći kupiti sve preostale brojeve.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kokolino Micek

PorukaUpisano: Čet Ruj 20, 2012 11:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Grof_mo Napisao/la:
ali kako vidim sve manje i manje djelova, postaje presmješno, neznaju kako da razvku na 100 brojeva pa onda pakuju po jednu letvicu i malo civijica

Ti si kao i svi mi odmah na početku znao da će biti 100 brojeva, a to kako će oni u tih 100 brojeva raspodjeliti materijal, je njihova stvar i u biti je totalno svejedno jer znaš da ćeš na kraju dobiti točno onoliko materijala koliko ti treba da sastaviš jedrenjak.

A to da ne znaju "kako da razvuku" je apsolutno netočno. Ovaj isti časopis je već do kraja izašao u nekoliko zemalja uključujući Rusiju, Rumunjsku i još neke. Brojevi i materijal po brojevima su identični u svim zemljama, tako i u Hrvatskoj. Ako proguglaš, naći ćeš koji će dijelovi doći i u kojem broju do zadnjeg časopisa. Te 2 letvice i čavlići su došli u broju 29 i u Rusiji i u Rumunjskoj i u svakoj državi gdje je časopis već izišao i sve se zna.
Natrag na vrh
Leo - zd

Član od: 16 Pro 2008
Mjesto: Zadar
PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 8:51 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Na samom početku sam se javio par puta a potom sam samo slijedio temu bez intervencija pošto ne radim maketu.
No vidim da se opet otvara diskusija s početka, iako po meni sada više nema neke svrhe, sad ste na pola kanala, da li se vratiti i baciti sve potrošeno uzalud ili ići naprijed nadajući se da je kraj dohvatljiv

Vjerujem da će privesti kraju

To što su zagarantirali. hmm...uvijek postoji opcija: " cijenjeni kupci jako neizmjerno beskonačno nam je žao ALi... i ako bude ikakve mogučnosti u budučnosti.."

.. možda je sigurnije ako su mateijali već pripremljeni....to im je trošak pa im se isplati privesti kraju.

To što se zna da je 100 brojeva nema veze s činjenicom da se poslije svede na par letvica ili čavlića.

Nažalost to je problem "poštene" reklame.
U prvim brojevima, koji su jeftiniji, stave više djelova a zatim kad kupac zagrize broj djelova je sve manji.
Naravno oni nisu nigdje rekli da će količina ili vrijednost djelova biti uvijek ista, oni će to opravdati "logikom" gradnje i sl... ali je i logično očekivanje kupaca da se količina ili vrijednost materijala uz svaki broj ne smanjuje i da ne odstpa drastično.
Smatram da bi bilo poštenije (ali komercijalno nepovoljnije) objaviti i listu materijala koji će s pojedinim brojem biti stavljena na raspolaganje.
No što je tu je.

Leo
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
dama7

Član od: 23 Svi 2012
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 9:39 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ja isto uziman ali san vidija na nekin ruskin stranicama da je kod njih već izaša pazi sad: 120 br. prema tome opelješiće nas
Natrag na vrh
OutOfFocus

Član od: 22 Tra 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 10:13 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja mislim da:
- nije mi žao kaj sam krenuo u ovaj projekt, bez obzira kolko stvar košta, iako nisam znao kak funkcionira i kolko će to dugo izlazit kad sam kupio prvi broj
- iskustvo koje ću steć je neprocijenjivo, netko je rekao da sa kitom nema tako detaljnih uputstva koja su neprocjenjiva početniku kao ja
- nikakvog smisla nema obustavit distribuciju jer ako su odštampali sve te silne brojeve i dijelove za brod jedino kaj mogu je PRODAT ih umjesto bacit u smeće
- kaj se pak tiče preciznosti dijelova, čitam ja po drugim forumuma kak ljudi isto govore za kitove koji koštaju nekoliko stotina eura da imaj greške! ali mi smo maketari, mi takve probleme rješavamo sa lakoćom, to je dio hobija. mene ne zanima da mi sve savršeno paše jedno na drugo i da suhoparno samo ljepim dijelove prema uputstvu. u ovom hobiju nema granica. vidio sam ovaj brod i na forumu u rumunjskoj, i u rusiji i nema dva ista! a svi slažu po istom uputstvu.
- kaj se rusa pak tiče kod njih izlazi i Victory i Bounty i Black Pearl, nije sve od DeAgostinija naravno
- i istina je, upravo sam spustio 119 broj (ruski) i u dolaze dijelovi, evo link http://www.armourbook.com/models/shipmodel/66708-velikie-parusniki-vyp119-deagostini.html - ima svih 119 brojeva za spustit
(inače na tom sajtu ima beskonačno puno literature za sve)
Grof_mo

PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 11:54 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa nije mi jasno odakle sad 119 a bilo ih kao 100
Natrag na vrh
dama7

Član od: 23 Svi 2012
Mjesto: split
PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 11:56 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma nije ni meni žaj nemoj me krivo svatit pa kvragu to je sedmićno kutija duvana, a guštan. Isto me interesira koliko bi to koštalo da se kupi odjednom. Koliko sam ja ćuja nije ispod 300 e.
Natrag na vrh
Grof_mo

PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 11:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ma sad kad sam počeo više mi je ušlo u naviku da letim četvrtkom na kiosk i kupim to Smile
Natrag na vrh
millo

Član od: 13 Pro 2009
Mjesto: zagorje zeleno
PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 1:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ja sam počeo slagati i sad sam na broju 15. Dosad nisam imao drugih problema osim velikog zazora na gornjoj palupi kod spajanja srednjeg dijela sa prednjim dijelom. Sad kemijam sa kitom, no nikako da pogodim točnu boju drveta. Evil or Very Mad
Natrag na vrh
Kokolino Micek

PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 8:32 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dama7 Napisao/la:
ja isto uziman ali san vidija na nekin ruskin stranicama da je kod njih već izaša pazi sad: 120 br. prema tome opelješiće nas

To smo već rekli, al izgleda da je lakše pisat ovakve optuživačke izjave nego malo proučit materiju i provjeriti o čemu se radi. Jedrenjak je u 100 brojeva, a tako će biti i kod nas. Od broja 101 do broja 120 je potpuno druga maketa, presjek palube jedrenjaka, i ona je potpuno neovisna o ovome jedrenjaku i jedrenjak o njoj. Možda i kod nas produlje seriju na 120 brojeva, tko će htjeti složiti će i tu maketu, tko neće htjeti neće morati. Ćića mića gotova je priča.

Kokolino Micek: poruka promijenjena dana: Pet Ruj 21, 2012 8:44 pm; prepravljeno ukupno 2 puta
Natrag na vrh
Kokolino Micek

PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 8:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Leo - zd Napisao/la:

To što se zna da je 100 brojeva nema veze s činjenicom da se poslije svede na par letvica ili čavlića.

Nažalost to je problem "poštene" reklame.
U prvim brojevima, koji su jeftiniji, stave više djelova a zatim kad kupac zagrize broj djelova je sve manji.
Naravno oni nisu nigdje rekli da će količina ili vrijednost djelova biti uvijek ista, oni će to opravdati "logikom" gradnje i sl... ali je i logično očekivanje kupaca da se količina ili vrijednost materijala uz svaki broj ne smanjuje i da ne odstpa drastično.
Smatram da bi bilo poštenije (ali komercijalno nepovoljnije) objaviti i listu materijala koji će s pojedinim brojem biti stavljena na raspolaganje.
No što je tu je.

Leo

Rečeno je da će za sastavljanje trebati 100 brojeva i tako će biti. Ti bi valjda htio da sve što ti treba dođe u prvih 50 pa da drugih 50 ne moraš kupiti, a to ne bi bila baš ekonomski pametna ideja za tvrtku. Ako si prihvatio ono o čemu su te sasvim jasno obavijestili na početku, a to je da ćeš za maketu morati kupiti svih 100 brojeva, onda ti je apsolutno nebitno je li u jedan broj stave samo jednu letvicu ili njih stotinu.

Drugo, jedna od čari ovakvoga modela je i strast za sakupljanjem, a u ljudskoj je psihi da će ga više privlaćiti ako ne zna što će slijedeće dobiti. Vjerujem da je mnogima od nas uzbuđenje i u tome što ne znaju što će biti u narednome broju, tj. svakom broju s uputama.

Ali ako baš tako jako želiš znati, imaš po internetu PDF-e već izašlih ruskih izdanja pa u njima možeš točno vidjeti što ćeš u kojem broju dobiti. Raspored materijala po brojevima je identičan kao i kod nas.
Natrag na vrh
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Pet Ruj 21, 2012 8:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

millo Napisao/la:
Ja sam počeo slagati i sad sam na broju 15. Dosad nisam imao drugih problema osim velikog zazora na gornjoj palupi kod spajanja srednjeg dijela sa prednjim dijelom. Sad kemijam sa kitom, no nikako da pogodim točnu boju drveta. Evil or Very Mad

[img][/img]
ovi zazori koji se ovde vide bili su mnogo veći i po celoj dužini spoja, a eliminisao sam ih tako što sam napasivao palube na rebra . Turpijom, pa probaš , opet turpijom pa probaš sve dok ti se ne učini da je ok . Tek tada se lepi. Normalno je da ima koje kakvih nedostataka, nešto je zahvaljujući njihovoj nepreciznosti, a nešto je zahvaljujući našim greškama. Najosnovnije je da se maksimalno dobro odradi prva faza, a to je lepljenje rebara na kobilicu. Iz grešaka kod te operacije proističu sve ostale. Ako ih i ima , nije smak sveta , sve se da doterati, jedino što ja ispravke nikako ne bih radio kitom. Svaka takva ispravka će se uvek primetiti i nikada se ne može dobiti ista površina kao ona koja bi trebalo biti. Dakle , ja predlažem isključivo napasivanje " na suvo", pa i ako nam ne pođe za rukom da to bude idealno, Bože moj, pa ni jedrenjaci nisu imali idealno obrađene površine, a nisu bili ni od plastike. Po meni je mnogo vernija maketa , ako se na njoj vidi i po neka greška u spojevima ili hrapavost na površinama i bez preteranog lakiranja.
Što se tiče informacije da u Rusiji izlazi ovaj isti jedrenjak u već 129 nastavku imam odgovor kroz link koji sam već dao u temi "Sveti Jovan Krstitelj" gde se vidi da je "naš " jedrenjak završen do 100-tog broja.

Pozdrav i samo napred!
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 20, 21, 22 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 21/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma