Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Proba, komentirajte i davajte savjete

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
gggdara

Član od: 10 Lis 2012
Mjesto: Sesvete
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2012 1:03 pm    Naslov poruke: Proba, komentirajte i davajte savjete Citiraj ovaj komentar

Bok , ja sam Matej i novi sam ovdije , pa sam zapoceo neki WWII projek , imam panzer IV i njemacke vojnike koje su sukladne sa tenkom , i napravio dam jedan dio diorame na kojem ce biti , pa zelim pomoć oko bojanja i daljnjeg rada , sto prvo i kako Smile Sve ovo je homemade, osim tenka i figura to sam jedino platio , ovo postolje je od "brodskog poda", rusevina od gipsa, a šuta od namrvljene cigle, kamencica i gipsa , a daske od špertploće spaljene i pofarbane dodatno Very Happy

Slike:

Kako sam ja to zamislio:

Hvala na bilo kakvoj pomoći , pozdrav Wink

gggdara: poruka promijenjena dana: Pon Lis 15, 2012 1:20 pm; prepravljeno ukupno 6 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Kekso

Član od: 18 Lip 2011
Mjesto: Bjelovar
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2012 1:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo uopće nije loše za prvi projekt. Bilo bi dobro da navedeš mjerilo (čini mi se da je ovo 1/72)... imaš li što od boja, kistova?... što se bojanja figura tiče, prvo ih svakako operi u toploj vodi s malo detergenta za suđe, isperi, dobro osuši i onda nanesi sloj temeljne boje (primera) prije bojanja.
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2012 1:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Podloga djeluje malo pre-krupno. Zidovi izgledaju više kao hridine. Pokušaj u buduće postavljati slike tako da se vide na forumu, a ne kao linkove u svoj post. Iz iskustva znam da se većini ljudi ne da otvarati link sa albumom i kliknuti na svaku fotku kako bi je povećali i vidjeli. Zato izostaju reakcije na tvoj upit, a vjerujem da bi ti mnogi rado pomogli savjetima. Svakako pokušaj kod izrade ruševina i terena paziti na mjerilo, tj. da npr. cigle budu odgovarajuće dimenzije prema vozilima i vojnicima i potraži inspiraciju u originalnim fotografijama. Izmišljene zgrade i teren često ne odgovaraju onima koje bi trebali predstavljati-razlika je da li se događaj iz ww2 odigrava npr. u Ukrajini ili Francuskoj...Internet je prepun fotografija iz ww2 koje ti mogu služiti za inspiraciju-samo Googlaj. Wink

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
gggdara

PorukaUpisano: Sri Lis 10, 2012 7:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hehe, hvala na savjetima Smile Ovo mi je prvi projekt i radim ga po mojim inspiracijama tako reć. Znam da to nije dobro ali mi je "trening" za daljnje projekte , slike cu odmah sad staviti da se vide pa nemoj zamjeriti Embarassed

Imam neke revell boje ( matt bjela 5 , matt neka smeđo-siva 45 , sm crna 302 , matt 76 ), budem jos uzeo boje koje ce mi trebati, citao sam malo o bojanju i bojama, pa znam da treba primer i onda tek boja koja treba , ali hvala opet Wink

da 1/72 je mjerilo

Pozz
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lis 11, 2012 8:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Molim te, pročitaj savjete o stavljanju fotografija
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=5215
Smanji na tražene dimenzije...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Čet Lis 11, 2012 8:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

samo naprijed sa radom, neka ti svaka kritika bude vjetar u leđa. KAda sve ukombiniraš na dioramu mislim da ce izgledati dobro. E da daj smanji slike max 800x
Natrag na vrh
gggdara

PorukaUpisano: Čet Lis 11, 2012 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala vam , evo sredio sam slike Very Happy i dodam jos par , kako bi trebalo izgledati , samo sta cu mozda kucu ispocetka raditi , znaci skinut ove "zidove" koji su se raspali i drze se jedan uz drugoga i napraviti kucu sa realnijim izgledom , jer ovo izgleda ko Stonehage a ne razrusena kuca Razz

Di bih mogao pogledati od cega se najbolje napravi replika razrusene kuce ili ako vi mozda znate? Very Happy ovo sam od gipsa radio i kalup od plasticne kuce
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Čet Lis 11, 2012 1:00 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

radio bi stirodurom + balsa za drvene dijelove, šuta stirodur + pluto ...
Natrag na vrh
gggdara

PorukaUpisano: Čet Lis 11, 2012 10:18 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

gdje da nabavim sve te materijale i zanima me dali je dobro izvesti šutu ovako kako sam ja , nekako mi realnije izgleda , ali zelio bih vidjeti neke primjerke diorame slicne mojoj ali nigdje da nađem Sad
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Figure, diorame Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma