Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Filip P.
| | Član od: 11 Stu 2009 | | Poruke: 83 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lis 11, 2012 4:05 pm Naslov poruke: 1/24 Aoshima Nissan Silvia S13 Vertex + SR20DET |
|
|
Ovu maketu sam počeo prije par mjeseci, dosta sam napravio, trebam još popraviti neke djelove i napraviti unutrašnjost pa ću moći obojati.
Za boju još neznam koja će biti.
Vrlo sam zadovoljan za moj prvi pokušaj da napravim enginebay.
Kupio sam boje za Skyline(hvala Low), samo me strah bojati da nebi uništio maketu.
Evo slike:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
 | | Član od: 15 Lis 2005 | | Poruke: 3139 | | Mjesto: Zagreb-Lučko |
|
Upisano: Čet Lis 11, 2012 5:11 pm Naslov poruke: |
|
|
pa ovo kaj se tiče bojanja,prvo riješi šmirglanje i prajmanje pa češ poslije toga(prajmanja) naučit kako obojat pravilno karoseriju,ništa teško  _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Lis 11, 2012 7:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro kaze Mario, nije problem ofarbati, samo odradi pripremu pic-pic(kitanje i primer). _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
cek, nabavio si S13 silviju i sad radis enginebay? pa postoji ova maketa i sa motorom, zasto nju nisi nabavio, bilo bi ti lakse?
ali sve pohvale za ucinjeno do sad. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bruce
 | | Član od: 08 Ruj 2009 | | Poruke: 1641 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
Vidi se da imaš volje i da se trudiš, ovo je odlično zasad. Sumnjam da bi te sad bojanje moglo uplašiti  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 10:53 am Naslov poruke: |
|
|
| Low Napisao/la: | cek, nabavio si S13 silviju i sad radis enginebay? pa postoji ova maketa i sa motorom, zasto nju nisi nabavio, bilo bi ti lakse?
ali sve pohvale za ucinjeno do sad. |
Postoji maketa od aoshime, ali ona ima samo gornju polovicu motora, i nema bodykit od vertexa i ove felge.
Low, Bruce hvala.
Samo imam jedan problem napravio sam donju stranu haube i zaljepio sam je, a sad sam skužio da se iskrivila. Nisam stavio puno ljepila, a ljepilo je Revell. Poslije ću staviti slike. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 3:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Jao ovo vraća uspomene - Daishin Silvia - prvi auto u GranTurismu koji je nešto vrijedio  _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 6:37 pm Naslov poruke: |
|
|
nekužim čemu ovo kitanje zadnjih blatobrana tj. malo proširivinje ili kaj već,trebao si samo ovo sa unutrašnjošću ispod haube sklopit ovak kak već radiš a ostalo ostavi kak je iz kutije? _________________
Visit my page:"MT-Style" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 8:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| tole Napisao/la: | Jao ovo vraća uspomene - Daishin Silvia - prvi auto u GranTurismu koji je nešto vrijedio  |
Jel to onaj narančasti?
| Mario Napisao/la: | | nekužim čemu ovo kitanje zadnjih blatobrana tj. malo proširivinje ili kaj već,trebao si samo ovo sa unutrašnjošću ispod haube sklopit ovak kak već radiš a ostalo ostavi kak je iz kutije? |
Proširio sam zadne blatobrane jer su kola inače bili uvučena u odnosu na branike,a kad bi napravio da su u istoj razini bila bi malo vani. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mario
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 9:25 pm Naslov poruke: |
|
|
I evo hauba zaboravio sam maloprije:
Dosta je iskrivljena, jedino riješenje je da ne stavim haubu, ovo se ne može ispraviti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Shinobi
 | | Član od: 05 Pro 2007 | | Poruke: 1981 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 11:15 pm Naslov poruke: |
|
|
kako se ovo dogodilo? Koji to kit koristis? _________________ Life's journey is not to arrive at the grave safely in a well preserved body, but rather to skid in sideways, totally worn out, shouting "HOLLY SHIT...WHAT A RIDE!!" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Pet Lis 12, 2012 11:18 pm Naslov poruke: |
|
|
| Koristim Tamiyin putty, ništa drugo. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Low Gazda
 | | Član od: 16 Ožu 2006 | | Poruke: 5159 | |
|
Upisano: Sub Lis 13, 2012 10:04 am Naslov poruke: |
|
|
| Filip P. Napisao/la: | | Postoji maketa od aoshime, ali ona ima samo gornju polovicu motora, i nema bodykit od vertexa i ove felge. |
nije bitno da li ima motor, ionako si nabavio kompletan resinski (iako na onoj silviji fali samo diferencijal, imam ju doma). a dobijes i 18 colne felge
radi se o tome da bi dobio kompletno uredjen engine bay, nebi se morao s tim gnjaviti. lakse bi ti bilo napraviti bodykit sa tamiyinim epoxy puttyjem nego raditi enginebay iz nicega. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Filip P.
|
Upisano: Sri Stu 07, 2012 10:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Počeo sam raditi kavez, još neznam dali da maknem zadnja sjedala.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|