Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| bojanko
 | | Član od: 09 Ruj 2006 | | Poruke: 188 | | Mjesto: karlovac |
|
Upisano: Pon Stu 12, 2012 11:07 pm Naslov poruke: fimotool |
|
|
pozdrav!
Buraz mi se hoće bavit nečim što zahtjeva AB pa pita dal se ovo isplati?
http://www.airbrush.hr/hr/airbrush-kompleti/38-airbrush-advanced-komplet.html
radi se više manje o oslikavanju majici i takvih sličnih stvari po šablonama.. pitao me za taj AB ali ja nikad vidio ni čuo za fimotool..
zna li netko nešto o tome? npr. rezervni dijelovi, kompatibilnost sa ostalim kompresorima i diznama itd itd.. jer ovako na oko mi izgleda da je rađen po klasičnom modelu AB-a pa je možda i iskoristiv... ?! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Markus Wolf
 | | Član od: 26 Svi 2007 | | Poruke: 59 | | Mjesto: Downtown |
|
Upisano: Uto Stu 13, 2012 1:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| To ti je isto sto i VEDA....i ostali kinezi...a o tome imas tema i tema.... jedino ovdje moze biti cijena diskutabilna....jer takav airbrush imas na ebayu za 200kn max.... a dizne po 1.50$ sa free postarinom...itd. imas sve osim zamjenskih brtvi koje su gumene... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Uto Stu 13, 2012 3:00 pm Naslov poruke: |
|
|
a gume nabavis kod mene......  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Stu 13, 2012 3:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Markus Wolf Napisao/la: | | To ti je isto sto i VEDA....i ostali kinezi...a o tome imas tema i tema.... jedino ovdje moze biti cijena diskutabilna....jer takav airbrush imas na ebayu za 200kn max.... a dizne po 1.50$ sa free postarinom...itd. imas sve osim zamjenskih brtvi koje su gumene... |
Točno, ali u ovom kompletu su i kompresor, cijev i držač tj. sve što mu treba. Onaj držač za AB zna koštat skoro 200 kuna, tako da mislim da ova cijena za komplet i nije pretjerano velika, ovaj kompresor je jako kvalitetan i u Juričeka je svojedobno kad sam ga ja kupovao (prije 4-5 godina) koštao 890 kuna, i to na Božićnom popustu. Točno je da se sve ovo pojedinačno može nabavit i za manje novaca (ali ne baš puno manje) ali ako se ne želi zafrkavat sa ebayom, paypalom, čekanjem i poštarinama, ovo je skroz povoljno i brzo rješenje. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 13, 2012 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Koliko je taj kompresor bolji od Hastinog ? Vidim da nema bocu.
Ukoliko nije puno kvalitetniji zar nije bolje uzeti Hastu i naručiti AB sa neta i to neki bolji koji ima regulaciju zraka. AB je cca 200 kn a HASTA cca 800-900 kn.
Što se tiče držača ja koristim AB cleaning station kao držač ali ja radim samo s jednim AB. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Uto Stu 13, 2012 7:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | Koliko je taj kompresor bolji od Hastinog ? Vidim da nema bocu.
|
Ne znam, nisam nikad koristio Hastu. Kompresor nema bocu al mi njen nedostatak nikad nije pravio probleme. Jako je tih, vrlo malen i lagan tj. lako je prenosiv, ima ujednačeni pritisak zraka i za maketarske potrebe je više nego dovoljan. Mislim da je puno korisije uložiti više novaca u kvalitetniji AB nego kompresor, barem u ovom slučaju. Ja sam svojevremeno više novaca dao za OMNI 4000 nego za kompresor i nikad se nisam pokajao. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jazz
 | | Član od: 06 Svi 2012 | | Poruke: 175 | | Mjesto: Pula |
|
Upisano: Uto Stu 13, 2012 10:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja imam navedeni AB i mali "dječiji" kompresor (mini bezuljni AS16)
Iskustvo je pozitivno naravno malo imam problema tu i tamo sa tlakom ovisno o gustoci boje ali za moju razinu umjeca rada sa AB i vise nego dostatno. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 11:12 am Naslov poruke: |
|
|
ajd kad ga kupis javi nam kolka je postarina, carina i spedicija _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 11:34 am Naslov poruke: |
|
|
Hmm. Imam Hastu tako da si ga neću kupovati ali da je nemam sigurno bi si ga uzeo.
Što se poštarine tiče ne mogu se trenutno logirati na stranicu jer nemam pass kod sebe. Sve ostalo POSTE RESTANTE npr. Brežice. Carina na robu prilikom preuzimanja na pošti u HR ide na robu preko 160 kn a pri unosu preko granice ide na robu preko 1000 kn. Jedino ne znam koliko te dernu slovenci za DDV a i to bi trebao dobiti nazad ako kupuješ robu iznad (nisam siguran ali mislim da je u pitanju) 100 EUR. _________________ WHO DARES WINS
mpuky1: poruka promijenjena dana: Pon Stu 19, 2012 11:54 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 11:44 am Naslov poruke: |
|
|
E da napisao sam 1000 kn ali to je po osobi. Znači ako si recimo zajedno sa suprugom to bi trebalo biti 1000 kn x 2.
Najbolje od svega je što nema nikakvog muljanja nego je sve po PS. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Nemam ja ništa protiv trgovaca kod nas ali da nas moraju oguliti to baš nije u redu.
Primjera radi tražio sam kod nas tlačnu posudu i našao je za 4000 kn. Slična takva posuda samo što je INOX umjesto GUSSA iz USA dođe 100 USD + 100 USD poštarine. Pa mi sad recite da trgovci moraju imati 100 % dobiti a normalna je dobit do 10 %.
Nisu svi trgovci takvi i ne želim kupovati vani iz principa robu koju mogu dobiti po približno istoj cijeni u našim trgovinama npr. Carta Magica ali sve ostalo zaboravi. _________________ WHO DARES WINS
mpuky1: poruka promijenjena dana: Pon Stu 19, 2012 1:02 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
sve pet, ja sam samo naglasil da ima puno krasnih i jeftinih stvari vani, ali kad izracunas postu i davanja drzavi, onda to bas ne ispadne tako jeftino...
npr, figura koju sam platio 3 funte kostala me 11, jer je tolko bila postarina iz engleske.....dobro, to su male cifre, al ak ides uzet nesto vece... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Je to je istina ali kada uzimaš iz vana traži trgovce koji nude kombiniranu poštarinu i uzmi više stvari tako će te poštarina po predmetu izaći manje.
Tako si ja kupujem preko Ebay-a ili putem web shopova. Nikada si ne uzimam pojedinačnu stvar jer bi me poštarina previše izašla.
Također ne bi bilo loše kada uzimaš nešto iz vana podijeliti trošak poštarine sa nekim ukoliko netko treba neku sitnicu kao i ti.
Vidite usporedbe radi koliko dođe ovaj kompresor kod nas
http://www.dora-usluge.hr/dora/index.php?page=browse&action=list&group=38&cat=158
http://www.airbrush.hr/hr/9-airbrush-kompresori
Šta sam ja rekao u vezi marže. Dođe ti ta se pitaš WHAT ????
Pa da ga naručiš iz vana drito kod nas ne znam da li bi te ovoliko izašao. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|