Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 9:55 pm Naslov poruke: Mig-21 Bis 1/72, HRZ ˝Osvetnik Vukovara ˝ |
|
|
Pozdrav,
Kao što sam i najavio krenuo sam odmah silovito u napad ... U rekordna 2 dana sam maketu složio , bacio primer i napravio preshade... Maketu svi dobro znate pa je necu opisivat kakva je .
Neću koristiti nikakav pe set ili resin , pa sam sve odlucio napraviti radio home-made uz malo žica, pleha i ostataka od drugih maketa...
Nikako mi se nije svidjelo zvezdino sjedalo pa sam malo ga obogatio sa raznim djelovima drugih maketa, a i pojaseve sam iskoristio ...
Pod stajni trap dodao sam zice i par spremnika da malo obogatim jer mi inace presiromašno izgleda .
I na kraju sam nabacio primer i preshade...
Sutra ide osnovna boja i odmorit ću par dana dok ne nabavim dekale.
Savjeti i kritike dobro došli.
P.S. Jel ima netko fotku di se vidi Osvetnik Vukovara sa naoruzanjem ? _________________
http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Pon Stu 19, 2012 10:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja nemam ni jednu fotku 103 sa naoruzanjem osim ove dvije sa 250-tkama:
Inace 103 je imala RSBN sistem pa mozete dodati karakteristicne antene tog sistema na repu i ispod uvodnika zraka.
Cak pretpostavljam da je i u zadnju misiju isao sa 250, mozda netko zna?
Zadnju misiju na 103 obavio je pilot Peris, pri povratku ga je pogodio KUB. Toponim koji se spominje je sada aktualni Gvozd/Vrginmost. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragan_mig31
 | | Član od: 16 Sij 2006 | | Poruke: 3566 | | Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Stu 20, 2012 9:20 am Naslov poruke: |
|
|
103 je na zadnjoj misiji nosio bombe 250kg. Miwslim da u to vrijeme još nema saćastih lansera-bar se nigdje na slikama ne vide. Možeš staviti i podtrupni rezervar koji je bio u boji aluminija. Boja kokpita je vrlo promašena... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Uto Stu 20, 2012 12:24 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | 103 je na zadnjoj misiji nosio bombe 250kg. |
Mozda znate tocnu kombinaciju x2 (vanjski ili unutarnji?) ili x4?
Spremnik u zadnjoj misiji pretpostavljam nije nosio? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Uto Stu 20, 2012 2:20 pm Naslov poruke: |
|
|
E i evo jedan okohodac na koji sam naletio na internetu. Fotke su potpisane sa imenom Brasnovic.
Inace koliko sam skuzio to nije ovaj kolega sa foruma vec neki drugi covjek. Znam na internetu naletiti na zanimljive fotke nasih mig-21 autora Brasnovica.
http://hr-modeler.tripod.com/mig21/mig21.html |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| noname
 | | Član od: 24 Stu 2009 | | Poruke: 385 | | Mjesto: kod Rudi-a i Bobi-a |
|
Upisano: Uto Stu 20, 2012 2:25 pm Naslov poruke: |
|
|
da da boja cockpita ce biti promjenjena ... jel netko proizvodi te bombe ili ih moram sam skombinirat? _________________
http://www.youtube.com/watch?v=qGyPuey-1Jw |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1826 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Uto Stu 20, 2012 3:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Bombe, koliko znam, jedino ima Dragon i to u Soviet Weapons Set 3. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
|
Upisano: Uto Stu 20, 2012 4:02 pm Naslov poruke: |
|
|
U kutiji mig-23 italeri postoje 2x250-ice. One su m46 model mislim (zaobljena glava/upaljac).
Ja nikako ne mogu razlikovat pojedinu vrstu, ima ih masu.
Ove na 103-cic su ili ofab-250-270 ili zab-250 zbilja ne mogu razlikovat. Ovi upaljaci me zbunjuju. Ima netko da razjasni detaljnije malo ove bombe? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Stu 21, 2012 10:32 am Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | | Grunf Napisao/la: | | 103 je na zadnjoj misiji nosio bombe 250kg. |
Mozda znate tocnu kombinaciju x2 (vanjski ili unutarnji?) ili x4?
Spremnik u zadnjoj misiji pretpostavljam nije nosio? | Za spremnik neznam, ali je moguće da je bila kombinacija 4x250. Moram priznati da sam se do sad više usmjerio na 101 i 102, obzirom da ih radim kao makete, pa možda netko drugi ima bolje podatke za 103. Inače, hvala za link na walkaround-vrlo je koristan. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ožu 19, 2013 11:04 pm Naslov poruke: Brašnović zbirka fotografija budućih "Osvetnika". |
|
|
Poštovani.
Upravo sam otvorio vaše otkriće na ovom forumu i poveznicu na izvor informacija.
Dragiša Brašnović jest autor svih nenaoružanih prikaza dijelova MiG-21bis u tom nizu. Posjedujem i za mene snimljene scene prikazanog naoružanog zrakoplova jer sam budućem probnom pilotu namjenski posudio fotoaparat s filmom za Pulu. Neki prikazi su sada kod mene a neki najkvalitetniji godinama posuđeni kod njega jer mu je trebalo za neko objavljivanje. Ja cijenim njegov rad pa ga do danas nisam tražio da mi vrati snimke u zbirku/kolekciju. Budemo se prije ili kasnije dogovorili i objedinili materijale.
Nije mi poznato da sam ovlastio ikoga usmeno a posebno ne pismeno da reproducira na dijapozitive moje uradke. Pa je sve postavljeno na mrežu svih mreža posve neovlašteno. Radio sam slike jedino u "Fotostudiju Badrov" u to doba, pa je to najvjerojatnije tamo završilo u "recikliranoj košari" pokušaja i pogrešaka. Slike su ponuđene jedino za Verlinden "Lock-On" seriju, ali su oni bili brži sa svojim snimkama i uradili svoj "okolohodac". Ja za pivatno poduzetništvo nisam imao sredstava, pa je materijal najvjerojatnije jednoga lijepoga dana namjenjen "Memorijalnom središtu Domovinskog rata" uz neko moje pravo prvenstva na cjelinu ili slično. Piloti u eskadrilama nisu imali sredstva objaviti slikovnu knjigu s ovom temom, pa možda jednom netko pokaže zanimane. Budem pregovarao ako treba i s neznalicama kao što je izdavač "Harpia" i s drugim investitorima.
Uživajte do tada u ovoj balkanskoj krađi zbog koje ne treba zvati Europol i Scotland Yard.
U međuvremenu od snimanja do pisanja ovih redaka se dogodilo i lijepih stvari u tehničkom sastavu eskadrila, a svečana shema "kockica" progurana od istog pilota je sve ostalo zasjenila.
Zato neka stoji što je postavljeno po bespućima mreže. Samo neka ljudi rade makete na temelju tih podataka.
Imate dovoljno odličnih prikaza pojedinoti nove sheme krinkanja nekih naših MiG-21bisD u jednom mojem "Photobucket"-u: album dragisa1956-2011.
Lijep pozdrav, Dragiša. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Sri Ožu 20, 2013 10:51 am Naslov poruke: Re: Brašnović zbirka fotografija budućih "Osvetnika&quo |
|
|
| dragisa1956 Napisao/la: | Poštovani.
Upravo sam otvorio vaše otkriće na ovom forumu i poveznicu na izvor informacija.
Dragiša Brašnović jest autor svih nenaoružanih prikaza dijelova MiG-21bis u tom nizu. Posjedujem i za mene snimljene scene prikazanog naoružanog zrakoplova jer sam budućem probnom pilotu namjenski posudio fotoaparat s filmom za Pulu. Neki prikazi su sada kod mene a neki najkvalitetniji godinama posuđeni kod njega jer mu je trebalo za neko objavljivanje. Ja cijenim njegov rad pa ga do danas nisam tražio da mi vrati snimke u zbirku/kolekciju. Budemo se prije ili kasnije dogovorili i objedinili materijale.
Nije mi poznato da sam ovlastio ikoga usmeno a posebno ne pismeno da reproducira na dijapozitive moje uradke. Pa je sve postavljeno na mrežu svih mreža posve neovlašteno. Radio sam slike jedino u "Fotostudiju Badrov" u to doba, pa je to najvjerojatnije tamo završilo u "recikliranoj košari" pokušaja i pogrešaka. Slike su ponuđene jedino za Verlinden "Lock-On" seriju, ali su oni bili brži sa svojim snimkama i uradili svoj "okolohodac". Ja za pivatno poduzetništvo nisam imao sredstava, pa je materijal najvjerojatnije jednoga lijepoga dana namjenjen "Memorijalnom središtu Domovinskog rata" uz neko moje pravo prvenstva na cjelinu ili slično. Piloti u eskadrilama nisu imali sredstva objaviti slikovnu knjigu s ovom temom, pa možda jednom netko pokaže zanimane. Budem pregovarao ako treba i s neznalicama kao što je izdavač "Harpia" i s drugim investitorima.
Uživajte do tada u ovoj balkanskoj krađi zbog koje ne treba zvati Europol i Scotland Yard.
U međuvremenu od snimanja do pisanja ovih redaka se dogodilo i lijepih stvari u tehničkom sastavu eskadrila, a svečana shema "kockica" progurana od istog pilota je sve ostalo zasjenila.
Zato neka stoji što je postavljeno po bespućima mreže. Samo neka ljudi rade makete na temelju tih podataka.
Imate dovoljno odličnih prikaza pojedinoti nove sheme krinkanja nekih naših MiG-21bisD u jednom mojem "Photobucket"-u: album dragisa1956-2011.
Lijep pozdrav, Dragiša. | Neznam zašto tolika ljutnja oko autorskih prava kad su fotografije na ovom walkaroundu tako male i tako slabe rezolucije da ih je nemoguće upotrijebiti za bilo kakvu objavu. Čisto sumnjam da su u foto Badrovu izradili fotke za sebe pa ih nekome davali ili prodavali-mislim da je to sasvim neutemeljena optužba. Osim toga je sasvim korektno navedeno autorstvo, pa ne vidim nikakvo kršenje prava. Nama maketarima je svaka fotografija nekog zanimljivog subjekta važna, pa makar bila i slabije rezolucije i bolje je da se fotografije bilo kako vide, nego da čame u nečijoj ladici godinama neobjavljene. Na stranici za koju zna većina maketara www.airliners.net se mogu gledati i skinuti fotografije u vrlo pristojnoj rezoluciji, a na njima je samo nenapadan watermark koji ne remeti integritet slike i, naravno, naveden autor. Uz ostalo na toj stranici se mogu putem tražilice naći i fotografije naših MiG-21. Srećom su "osvetnici" 102 i 103 dobro pokriveni fotografijama koje su objavljivane po raznim stranim i domaćim publikacijama, pa ih je dosta jednostavno napraviti autentično u obliku makete, a za 103 postoje i odlični Ze-ro dekali i za 1/72 i 1/48.  _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|