Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Uto Stu 27, 2012 11:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Znam,znam..neki odustanu od ovog ili onog hobbya jer im više nije zanimljiv ali kada ljudi odustanu jer moraju zato što nemaju novca za režije,kredit,osnovne stvari onda mi je to žalosno.Znao sam tu viđati neke nickove koji su bili dobri maketari,skroz ufurani u to i onda bi nestali.Da malo parafraziram..što je više napuštenih pasa na ulici ili nagradnih igara na tv-u,znam kako je kriza sve žešća i onda će svatko od nas ako nema bogate starce,ženu ili plaću recimo ministra za rude i gubljenje vremena(A.Ford)tri puta razmisliti hoće li kupiti neku maketu ili boju.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Uto Stu 27, 2012 2:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast na zbirci, respekt !
Svidja mi se i ovaj regalcic, stane zaista puno maketa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Gugy
 | | Član od: 16 Lis 2012 | | Poruke: 133 | | Mjesto: Kutina |
|
Upisano: Sri Stu 28, 2012 9:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlična kolekcija ...  _________________ WW2 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2012 7:11 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka cast, i svida mi se slika na monitoru:D _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| casandares
| | Član od: 25 Lis 2009 | | Poruke: 61 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2012 11:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Mustang , ove fotke su SAN ! I super si objasnio zašto neki od nas ne maketare malo češće , a razlog su financije.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Stu 29, 2012 11:52 pm Naslov poruke: |
|
|
| casandares Napisao/la: | Mustang , ove fotke su SAN ! I super si objasnio zašto neki od nas ne maketare malo češće , a razlog su financije.  |
Nemaju baš neke veze financije s time kolko se često maketari.
Malo tko od nas ovdje nema neki veći ili manji lager, tako da i kad dođu financijski teška vremena opet većina nas ima što maketariti. Ja već mjesecima nisam kupio neku novu maketu a sigurno neću ni kupit tako skoro, čak sam i prisiljen prodavati neke makete radi financijske situacije ali imam doma kutija sa maketama za narednih 15 godina maketarenja, kupovao sam kad sam imao novaca.
Ljudi manje maketare jer ih vrijeme ždere, jer život postaje sve brži i brži, svi s kojima dolazimo privatno ili poslovno u kontakt hoće sve odmah i brzo i vrijeme provodimo uglavnom ispunjavajući tuđe želje i potrebe, bilo zbog novaca ili nekakvih drugih razloga a nama što ostane. A takvog vremena koje nam ostaje samo za naše male užitke je nažalost svakim danom sve manje i manje.
Ja 250 maketa neću složit ni da živim 150 godina.
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| casandares
| | Član od: 25 Lis 2009 | | Poruke: 61 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2012 12:37 am Naslov poruke: |
|
|
Istina , Borise. Svi bi sve odmah , brzo , sad... Gledamo kako da udovoljimo drugima , a sebi za nekakav gušt udovoljavamo najmanje. Imam i ja nešto maketa na lageru , no da ih napravim kako bi htio , trebalo bi još love , a i vremena. No , skrećem s teme , pametujem umjesto da se divim ovim super avionima.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mustang
| | Član od: 23 Ruj 2006 | | Poruke: 444 | |
|
Upisano: Pet Stu 30, 2012 9:39 am Naslov poruke: |
|
|
| Znam Borise što želiš reći..Ja imam tu sreću da još uvijek radim i primam plaću koja je takva kakva je ali mogu preživjeti za razliku od mnogih od prvog do prvog.Ovo je po meni ipak preskup hobby.Maketa 100 kn pa na dalje+potrošni materijal+dodaci(koje ne kupujem)...Puno je to novaca.Pogledaj carinu i poštu kakako samo oni indirekno oderu sa strane.Ova vitrina je napravljena 2002 godine nakon što sam šparao nekoliko mjeseci,makete sam kupovao nekad više nekad manje.Kada vidim stash od Thundercata znam kako će imati za tri vitrine u tri različita života:)Promatram kako ljudi sve manje imaju novaca i sve su zabrinutiji i onda je maketarstvo ili bilo koji hobby na dnu prioriteta i zadovoljstva bio pun lager ili ne. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|