Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Čet Pro 06, 2012 10:48 am Naslov poruke: Bojanje JNA u 50-tim |
|
|
Pozdrav,
Gomo 2013 se priblizava, pa planiram za specijalnu temu Balkan Special napraviti sto vise vozila iz raznih razdoblja. U planu su i Sherman i Greyhound (mozda i Priest), pa me zanima da li je vec tada u 5o-tím bila SMB boja ili neka druga Takodjer me zanimaju ev. brojevi, koliko sam do sada uspio vidjeti na fotkama M-8 pocinje sa "4" a M-4 sa "3" .
Hvala i pozdrav
Branko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| vojo
 | | Član od: 16 Kol 2006 | | Poruke: 1880 | | Mjesto: Krk |
|
Upisano: Čet Pro 06, 2012 7:10 pm Naslov poruke: |
|
|
JNA ti je označavala u početku (od kada? početak pedesetih?), uvijek sa bijelim brojevima (ali različitog fonta) sa četverocifrenim brojevima, u serijama, valjda kako su vozila dobivana. Nema pravila de je 3xxx bilo ovo, a 4xxx ono vozilo.
Kasnije (kada?) se prešlo na peterocifrene brojeve, isto tako po grupama, isto tako mješano (u stilu musake, red ovoga, red onoga), s time da je dio starijih vozila (u rezervi?) zadržao četverocifrene brojeve, tako da su neki viđeni i u ratu '91. (M36 Jacksoni na pr.).
Reci koja te vozila zanimaju pa ti mogu reći primjere brojeva, ako imam sliku.
Za boje ne znam.
Vojo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Pro 06, 2012 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
Pedesetih godina od kada pristiže američka tehnika u Jugoslaviju vozila se bojaju u SMB boju, no kojim tempom nije mi poznato.
Što se tiče evidencije za spomenuta vozila M-8 je unutar 40XX - 43XX, npr.4210, 4262.
Shermani M4A3 se označavaju 3001 - 3643, npr. 3033, 3019, 3171, 3216.
M-7 Priest, 4651 -472X, npr. 4721, 4722. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Airbus89
 | | Član od: 02 Velj 2011 | | Poruke: 294 | | Mjesto: Dubrovnik/Bec |
|
Upisano: Pet Pro 07, 2012 12:13 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala vam obojici, za sada radim M-4A3E4 (imam dosta fotki onog sto je u Turnju) i M-8. tu nece biti nekih problema. Mozda jednog dana i M-7 ali to mi je velika nepoznanica, imam samo fotku sa neke parade, izgleda da su to bile starije inacice, sa starim tipom podvozja. Ako bi mozda imali jos kakvu fotku bio bih zahvalan.
LP
Branko |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Pet Pro 07, 2012 2:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Ono što imam mogu poslati na mail, ako mi ga ostaviš u PM? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|