Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Koju shemu bojanja odabrati? |
| 116 - Panzergrau + winterwash |
|
84% |
[ 22 ] |
| 142 - samo Panzergrau |
|
15% |
[ 4 ] |
|
| Ukupno glasova : 26 |
|
| Autor |
Poruka |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Pet Pro 28, 2012 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
Sad kad gledam ima malo prašine kako je dugo stao na stolu... :/
Evo ekipa, ponovo sam se uhvatio rada na Panzeru, odrađen je 85%, nek vas ne začudi - tek sad slijedi prljanje kotača i gusjenica, no to ne mogu započeti dok ne stavim sve dodatke i alate gore - a naravo efekt drva je malo teže postići tako da sam tri puta do sada skidao boju sa sjekire, onoga za čistiti top i sličnog, sada ću pokušati ponovo...
uglavnom od ispod je većina blata, i malo snijega (soda bikarbona) - planiram ga staviti na neku blatno - snježnu podlogu, ono raw...
...a i generalno ima dosta toga što još trebam doraditi/popraviti - posebno oko kotača...
puno pozdrava i svima ugodni blagdani! 
st65uka: poruka promijenjena dana: Čet Pro 05, 2013 6:32 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Pet Pro 28, 2012 4:00 pm Naslov poruke: |
|
|
Na stranu šta će reći stručnjaci, ali meni ovo izgleda kao Rembrandtova slika !!! Toliko krasnih boja, tonova i volumena - lajkam  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Pro 28, 2012 5:04 pm Naslov poruke: |
|
|
Savršeno  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Pro 29, 2012 10:02 am Naslov poruke: |
|
|
Ovo izgleda jako, jako dobro... Vidi se koliko si se potrudio i rezultat je tu... Bravo _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sub Pro 29, 2012 10:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Ufff kolega, ovo je jako dobro... a i fotografije su odlično ispale |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Sub Pro 29, 2012 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala puno ekipa, mislim da će biti gotov taman dogodine, možda malo prije  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Sub Pro 29, 2012 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo Josipe, i sada izgleda fantastično, a još kad odradiš gusjenice i podlogu, biti će još jedan tvoj masterpiece.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Pon Pro 31, 2012 5:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bero Napisao/la: | Bravo Josipe, i sada izgleda fantastično, a još kad odradiš gusjenice i podlogu, biti će još jedan tvoj masterpiece.  |
hvala Bero, vidio sam onog Tigra na blogu - prekrasan je!
nego da pitam, pošto sam siguran da je još vas par znalaca ostalo ovdje na forumu - zanima me čime bi mogao postići efekte slične onima koji se postignu migovim damp earth i wet effects, pokušao sam gloss lakom (akril) ali ne radi, možda sa jako rijetkim enamelom?
pozdrav i svima sretna Nova! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bero
| | Član od: 28 Pro 2008 | | Poruke: 775 | |
|
Upisano: Pon Pro 31, 2012 7:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| st65uka Napisao/la: | | Bero Napisao/la: | Bravo Josipe, i sada izgleda fantastično, a još kad odradiš gusjenice i podlogu, biti će još jedan tvoj masterpiece.  |
hvala Bero, vidio sam onog Tigra na blogu - prekrasan je!
nego da pitam, pošto sam siguran da je još vas par znalaca ostalo ovdje na forumu - zanima me čime bi mogao postići efekte slične onima koji se postignu migovim damp earth i wet effects, pokušao sam gloss lakom (akril) ali ne radi, možda sa jako rijetkim enamelom?
pozdrav i svima sretna Nova! |
Pozdrav Josipe,
i tebi želim sretnu Novu godinu.
Ako si mislio na ove efekte:
U kućnoj izradi, za to ti trebaju pigmenti, umjetnička ulja, prah za gips i neko otapalo ( terpentin, white spirit ...).
Pigmente otopiš tako da mix tj. otopina bude viskoziteta otprilike kao za AB.
Boju otopine eventualno možeš korigirati tako da u mix dodaš pomalo i umjetničkih ulja. Mogu i enamel boje, ali bolje je umjetničko ulje.
U tvome slučaju (zima, blato, snijeg...)mislim da trebaju prevladavati dosta tamnije, gotovo crne boje blata. Dosta tamnije u odnosu kao što je na slici za AK proizvode.
Za wet effect, koji bi trebao biti i najtamniji, uz sve nabrojano dodaš i enemel gloss lak da bi se dobio onaj mokri, svježi efekt.
Moraš pripaziti na važnu stvar, a to je da kad se takav mix posuši na maketi, on dosta posvijetli u odnosu na onu početnu boju u trenutku nanošenja.
Na MIG-ovim DVD-ovima preporučaju upotrebu njihovih gotovih proizvoda baš iz tog razloga da kad se njihovi proizvodi osuše, ne mijenjaju boju. Što ti i mogu potvrditi da je prilično točno.
Mislim da ako dodaš u svoj mix dosta umjetničkih ulja, onda će stvar na kraju manje posvijetliti tj. promijeniti boju.
Ako misliš dodati volumen tj. da sa mixom možeš raditi nešto što bi predstavljalo nakupine blata (siguran sam da upravo to želiš ), onda u mix dodaš i dosta praha za izradu gipsa ili fuga za keramiku, ono što se u literaturi i medijima spominje kao plaster.
Pozz |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Sij 01, 2013 1:51 pm Naslov poruke: |
|
|
da, upravo na to sam mislio, hvala puno Bero, sad je na meni da isprobam  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Sij 08, 2013 12:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| dzunglist Napisao/la: | Mrak izgleda!
Imam pitanje o gusjenicama, koje boje si koristio? |
Hvala stari, završio sam ga samo čekam da mi se stara vrati sa fotićem pa da poslikam...
Što se tiče gusjenica, koristio sam tamiya XF-10 Brown (70%) + vallejo srebrna (zove se fusil odnosno neka verzija gunmetala samo malo svijetlija) (20%) i običnu crnu (10%)
nakon što sam završio s bojanjem odradio sam wash, a zatim drybrush sa srebrnom.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dzunglist
 | | Član od: 06 Lis 2006 | | Poruke: 609 | | Mjesto: Cvjetno naselje |
|
Upisano: Uto Sij 08, 2013 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Što se tiče gusjenica, koristio sam tamiya XF-10 Brown (70%) + vallejo srebrna (zove se fusil odnosno neka verzija gunmetala samo malo svijetlija) (20%) i običnu crnu (10%)
nakon što sam završio s bojanjem odradio sam wash, a zatim drybrush sa srebrnom. |
svidja mi se boja.
Jesi li vidio od Valleja Track Primer boju broj 304 panzer aces?
Ja sam ju stavio na maketu u radu i dopada mi se, pa bum stavio slike kad stignem. _________________ If you pay peanuts, you get monkeys.
Company of Heroes nick: silentsprog
http://www.youtube.com/watch?v=FEYE85R4UJ4&feature=related |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
|
Upisano: Uto Sij 08, 2013 9:02 pm Naslov poruke: |
|
|
| dzunglist Napisao/la: | | Citat: | Što se tiče gusjenica, koristio sam tamiya XF-10 Brown (70%) + vallejo srebrna (zove se fusil odnosno neka verzija gunmetala samo malo svijetlija) (20%) i običnu crnu (10%)
nakon što sam završio s bojanjem odradio sam wash, a zatim drybrush sa srebrnom. |
svidja mi se boja.
Jesi li vidio od Valleja Track Primer boju broj 304 panzer aces?
Ja sam ju stavio na maketu u radu i dopada mi se, pa bum stavio slike kad stignem. |
nisam, znam da imaju dosta tih novotarija i primera, pigmenata i washeva svih vrsta, ali nisam znao da ima i za guske.
može, čekam slike  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|