Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Bumble bee Moderator
 | | Član od: 23 Jul 2006 | | Poruke: 979 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Sij 11, 2013 8:01 pm Naslov poruke: WIP: T-62/slat Cecenija |
|
|
Vodeci se glupom parolom: 'Svaki tjedan, slat jedan' krenuo sam paralelno s Buffalom raditi ovaj projekt...
Maketa je naisla slucajno, Klodovik je prodavao, ja imao novce itako to
Uglavnom radi se o t-62 iz Cecenije koji na sebi nosi slat oklop tzv. 'resetku' na tijelu i kupoli...
Mjesto radnje je Cecenija... Evo par referentnih slika iz Cecenije... Na njima se vidi da je 'resetka' dosta izraubana, sipke su savinute itd...
i par slika trobojnog iz Juzne Osetije
Maketa je jako dobri Trumpov t-62 mod 1972
Slat je od Voyagera
ovo je jedna od dvije ploce PE seta
Legend Fuel tanks set sa ozicenjima
Friuli za t-72
Figure od Evolution Miniatures, poklon frenda Makija (broj figura ce biti 5, ali o tome vise kada to dode na red)
Za pocetak slozio sam trup i kupolu taman da ne smeta instalaciji slat-a
Podvozje je obojano AKAN bojom za ruski oklop... Bocica je ogromna
Friulke slozene
I to je za sada to... Poceo sam sa slat-om, pa update ide uskoro _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf
Bumble bee: poruka promijenjena dana: Sub Sij 12, 2013 1:47 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| xsyxs
 | | Član od: 24 Lis 2009 | | Poruke: 300 | |
|
Upisano: Pet Sij 11, 2013 10:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je za sada samo jao od kuda tolika snaga volje za PE još slat stvarno močno ovo pratim  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pet Sij 11, 2013 11:05 pm Naslov poruke: |
|
|
uu lijepo!
provjeri malo opcije od Resize-anje slike, cini mi se da gubis puno na kvaliteti, mora bit neka opcija preserve quality ili neki "slide" od 0 do 10 recimo, ovako se cine dosta pixelirane _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Pet Sij 11, 2013 11:21 pm Naslov poruke: |
|
|
| veliko_pile Napisao/la: | uu lijepo!
provjeri malo opcije od Resize-anje slike, cini mi se da gubis puno na kvaliteti, mora bit neka opcija preserve quality ili neki "slide" od 0 do 10 recimo, ovako se cine dosta pixelirane |
Skuzio sam to vec kada su slike bile gore ajde nema veze za ove pocetne, na iducima budem pazio  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
Zar ti ne bi bilo lakše da si reschetku radija od stirena? Kad samo vidim ovu hrpu metala dođe mi muka od pomisli koliko ja to posla.  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 12:19 am Naslov poruke: |
|
|
| barakuda Napisao/la: | Zar ti ne bi bilo lakše da si reschetku radija od stirena? Kad samo vidim ovu hrpu metala dođe mi muka od pomisli koliko ja to posla.  |
vjeruj mi manje je posla nego sto se cini, Voyager ima odlican i precizan PE, ove resetke se sigurno slazu na nacin da se u okomite vodilice trpaju vodoravne resetke na nacin da resetka ulazi u slot vodilice. Malo stpljenja i za cas je gotovo  _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 1:51 am Naslov poruke: |
|
|
Evo slike popravljene...
Sto se tice resetke htio sam bas da bude PE... Htio sam se oprobati u lemljenju pa mi je resetka super dosla kao praksa jer oprasta puno
@ pile
da to kako si ti opisao super zvuci u teoriji i ja sam se nadao da ce biti tako... Medutim iako ima utore sipke jako plesu i ispadaju ako malo jace dises... Taj dio mi je odnio najvise zivaca i vremena dok nisam nasao kakav takav sistem, ali o tome kad krenu slike slat-a _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 9:17 am Naslov poruke: |
|
|
savjet koji nisi trazio
od drvenih letvica napravis dva utora ( za svaku okomitu - na krajevima) i fiksiras okomite u ''jig''u
onda vodoravne ubacujes jednu po jednu i lemis
al ne sumnjam da si vec nekaj i sam iskemijal...
iako oklop, tvoje radove uvijek pratim
thumbs up _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Andrej
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 2347 | |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 11:53 am Naslov poruke: |
|
|
Domagoj u Ceceniji stvarno je bilo svega i svacega no t62 sa slat armorom nije bilo. Ono sto one tvoje dvije slike iz cecenije predstavljaju su vjerovatno iz iste regimente kao i ovi koji su bili u Osetiji u sukobu. Tih T62 nije bilo puno, maksimalno 10 komada.
Tako da ti preporucujem da radis verziju iz sukoba 2008 godine, no onda moras promjeniti figure jer nose zimske uniforme a sukob je bio u 9 mjesecu. Kada dojdem potrazit cu doma slike tih t62 sa slat armorom, imam sa posadom pa bi te moglo zanimat.
Inace dobro izgleda rad no nisam bas prestrucan za komentirat, mogu ti pomoc da napravis tocnog t62. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Klodovik
 | | Član od: 08 Sij 2007 | | Poruke: 276 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 12:19 pm Naslov poruke: |
|
|
Bambi dobro tebi to ide zasada, a slat će biti posebna priča.
[quote="Andrej"]Domagoj u Ceceniji stvarno je bilo svega i svacega no t62 sa slat armorom nije bilo. Ono sto one tvoje dvije slike iz cecenije predstavljaju su vjerovatno iz iste regimente kao i ovi koji su bili u Osetiji u sukobu. Tih T62 nije bilo puno, maksimalno 10 komada.
Andrej T-62 sa slatom se itekako koristio u Čečeniji. Rusi slat koriste još od Afganistana i 80's. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 2:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Ja ću sam reći da pratim sa zanimanjeml. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 5:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| Andrej Napisao/la: | Domagoj u Ceceniji stvarno je bilo svega i svacega no t62 sa slat armorom nije bilo. Ono sto one tvoje dvije slike iz cecenije predstavljaju su vjerovatno iz iste regimente kao i ovi koji su bili u Osetiji u sukobu. Tih T62 nije bilo puno, maksimalno 10 komada.
Tako da ti preporucujem da radis verziju iz sukoba 2008 godine, no onda moras promjeniti figure jer nose zimske uniforme a sukob je bio u 9 mjesecu. Kada dojdem potrazit cu doma slike tih t62 sa slat armorom, imam sa posadom pa bi te moglo zanimat.
Inace dobro izgleda rad no nisam bas prestrucan za komentirat, mogu ti pomoc da napravis tocnog t62. |
Bilo bi dobro da stavis neke linkove, jer ovo sto sam ja nasao na netu ne slaze se bas s ovim kaj si napisao... Osim toga t-62 je danas jedini tenk u Ceceniji (novije su povukli, t-62 sluzi za anti teroristicke operacije i svi su dobili RPG zastitu tj. resetku)
Osim toga koliko sam skuzio ovi iz Osetije su trobojni, a u Ceceniji su uglavnom bili zeleni
Evo par linkova
http://panzer35.ru/forum/22-2439-1
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?99988-Russian-Photos-%28updated-on-regular-basis%29/page5
http://www.militaryphotos.net/forums/showthread.php?51978-To-Russians-Chcechen-war-Q
http://www.defencetalk.com/pictures/chechen-wars/p42639-t-62-with-mineroller.html
@Slider
Hvala na savjetu, to je uvijek dobrodoslo... Razmisljao sam o jig-u ali sam nasao barem meni lakse rjesenje  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf
Bumble bee: poruka promijenjena dana: Pon Sij 14, 2013 12:38 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 6:53 pm Naslov poruke: |
|
|
Evo par slika rada na 'resetki'... Probao sam slikati sve bitnije etape tako da dobijete okvirnu sliku...
Buduci da CA nije dolazio u obzir, morao sam se nauciti lemiti... Nakon malo prakse mogu reci da ako mogu lemiti da vise nikada necu koristiti CA
Ovaj nacin meni najbolje paşe... Najbolje je probati pa naci nacin koji najvise pase...
Prvo oprema, s lijeva na desno:
- plinska lemilica (kupljena kod kineza za $6, free shipping), skinuo sam nastavak za lemljenje i koristim otvoreni plamen... Nekako mi je lakse i brze... Ima regulaciju za jacinu plamena sto je najbitnije
- skalpel za rezanje zice
- Cinol pasta za lemljenje, tuba 20-tak kuna
- lem zica 0,5
- debonder
- CA ljepilo
- kist
- pinceta sa plosnatim vrhom
- plosnata turpija koja ime sve nazubljene strane
Slat skinut sa plocice
Za skidanje srhova sa PE, koristim ovaj fini brusni nastavak na busilici, vrtnja je mala zbog bolje kontrole brusenja
E sada, slat je, kako sam rekao, jako nestabilan i prava je muka sloziti ga kako treba... Za pocetak slozim vanjske okvire... Malo je zeznuto i zahtijeva lagano disanje i mirnu ruku... Crte na podlozi su mi posluzile za fino poravnavanje stranica
Da bi ih ucvrstio, na 0,5 minu od tehnicke olovke uzmem CA ljepila i kapnem po spojevima, ne treba biti uredan, ionako ce to kasnije ici dolje
Nakon toga sa pastom namazem sve dijelove sipke koji ce se lemiti
Lagano se isjecka zica skalpelom, ove mrvice gore su vec isjeckana zica.. Ne treba biti posebno precizan jer ako se nasjecka 20-tak komada lako se biraju velicine kasnije
Kuglice se zalijepe uz spoj, tu dobar posao odradi pasta koja drzi kuglicu uz metal (u lijevom kutu se vide kuglice)
Burn, baby, burn (ovaj lim sa svjecicom dobro dode jer se na njemu moze paliti plamenik po potrebi, mnogo je prakticniji od upaljaca)
I gotov spoj
Nakon toga se sa debonderom skine CA ljepilo i ocisti mjesto spoja
Sada je konstrukcija dovoljno cvrsta za daljnji rad
Gornje sipke da se ucvrsti cijela prica
Pa se lemi dalje, pazeci na vec zalemljene spojeva... Razmak izmedu sipki je 2mm pa je dobro vec zalemljene dijelove drzati pincetom
Par sipkica kasnije
Na kraju dodajem srednje poprecne sipke
I slat je gotov... Sa turpijom pobrusim sve spojeve da ih malo dotjeram i nakon toga treba oprati pastu i prasinu... Za to super dode ova mini cetkica za zube i nitro
I evo jedna gotova, pobrusena i ociscena resetka
I to je to... Za jednu resetku treba mi otprilike 2 sata i to kada se uhvati 'grif'... Mene je lemljenje odusevilo, spoj je nemjerljivo cvrsci od CA ljepila i nada se da sam nekome pomogao i zainteresirao ga da proba  _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf
Bumble bee: poruka promijenjena dana: Sub Sij 12, 2013 6:55 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 6:57 pm Naslov poruke: |
|
|
hmmm uvijek sam razmisljao o toj lemilici, daj mi molim te reci gdje si ju tocno nabavio jer me prilicno zanima _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bumble bee Moderator
|
Upisano: Sub Sij 12, 2013 6:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Lemilica imas hrpu na e bay-u... Samo upises gas blowtorch _________________ Domagoj Kamenjarin
MK Grunf |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|