Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| djomla
| | Član od: 06 Jul 2012 | | Poruke: 39 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Ned Sij 13, 2013 11:23 pm Naslov poruke: sajle na brodovima |
|
|
| poz sajle na brodovima kod antena jel radite sa koncem ili necim drugim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Sij 13, 2013 11:42 pm Naslov poruke: |
|
|
mislis na sam kabel antene? ili nesto drugo?
Ako mislis na antene kao sajla koja ide od tocke A do tocke B onda konac ne dolazi u obzir.
Ima cijela znanost iza "rigginga" , ovisno o mjerilu. Dosta njih koristi razvuceni sprue, ja osobno ne koristim jer nemogu nikako dobit uvijek istu debljinu.
Neko radi sa tankim zicama 0,1-0,2mm, problem je kad moras napravit od toga duge sajle, tipa od prove do mosta, jer onda zica se putem lagano savija a nemozes ju ravnat.
Po meni najbolje kupit neki "konac" namjenjen za makete. Imas ga za kupit u raznim shopovima, negdje se zove "lycra for rigging", negdje "Rigging thread" itd itd. Uglavnom to su fini koncici od 0,1-0,2mm koji su maaalo elasticni i idealni za rigging brodova u 350/700.
Ako pak mislis na antene koje stoje uspravno (ove 4 koje se nalaze na mostu, dvije vanjske su bocno od CIWSa) http://image05.webshots.com/5/5/0/44/71850044UorFqV_ph.jpg
onda radi sa zicom.
Ja koristim zice od 0,2-0,3mm pa cak i deblje ako je antena deblja. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| djomla
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 12:28 am Naslov poruke: sajle za brod |
|
|
| 0.2mm Copper Beams x5 (200mm length) ima to na hoby easy sajtu da nije to za zice |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 12:30 am Naslov poruke: |
|
|
to je ravna zica da, dobra za ono sto sam napisao gore, al za rigging izmedu jarbola, mostova , dimnjaka i sl nije dobra _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| djomla
|
Upisano: Pon Sij 14, 2013 12:33 am Naslov poruke: sajle na brodovima |
|
|
| hvala ti puno evo naso sam na netu Rigging thread |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|