Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Leo - zd
 | | Član od: 16 Pro 2008 | | Poruke: 2530 | | Mjesto: Zadar |
|
Upisano: Sri Velj 06, 2013 7:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pitat cu, ali mislim da je Prochima, talijanska firma koja radi gume i resine |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barba
| | Član od: 05 Svi 2009 | | Poruke: 283 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 06, 2013 8:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| hvala Leo |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Čet Velj 07, 2013 2:23 pm Naslov poruke: |
|
|
oplata je pri kraju.. i naravno još "čavlanja"
izrada buma, zapravo mi je zanimljiviji pogled na vrh jarbola, tj dijela jarbola
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 6:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Roland zahvaljuje na zainteresiranosti i pozitivnim kritikama, to mu je dodatni poticaj za brzi dovršetak makete, naime s dolaskom lijepog vremena mora se posvetiti poslu do kasna pa za maketarenje nema vremena.
Lijeva strana oplate prema dovršetku.
Izrađeno kormilo
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2milimetra
| | Član od: 26 Sij 2011 | | Poruke: 142 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 9:10 pm Naslov poruke: |
|
|
Frapantno .....
One rezbarije po rubu, jel to sam izgravira ? Čime ?
Onaj natpis na vrhu jarbola .... to je u sve u 8 mm ?
Baca me u očaj.... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 9:12 pm Naslov poruke: |
|
|
| rezbarije na samom gornjem rubu, između otvora za topove, spalio je laserom pa poslije čistio.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
¸ajd ga pitaj marku i tip tokarskog i lasera, i di su nabavljeni i posto, ak nije tajna
ps kaj ce imat samo batrljak jarbola ili ide nastavak? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
laser nije njegov, išao je kod prijatelja to odradit al ću g svejedno pitat,
Išao je na batrljak jarbola i kosnika jer bi mu inaće maketa zauzimala strašno puno prostora, ovako je može zatvoriti u teku. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zore70split
 | | Član od: 15 Lis 2011 | | Poruke: 149 | |
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 10:12 pm Naslov poruke: |
|
|
Tokarski stroj koliko vidim je stari dobri Emco Unimat...jedno 35..40 god star.
A laser..to već nebi moga znati  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Onle
| | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 16 | |
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 10:22 pm Naslov poruke: |
|
|
kolika je cijena jedne takve gotove makete?
procitao sam da se spominje cijena od 10 000-30 000 eura sto je apsurdno.
ja mislim da je cijena oko 10 000kn. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Leo - zd
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 11:04 pm Naslov poruke: |
|
|
@Onle - a na onovu čega formirati cijenu?
ako uzimamo kao osnovu trenutnu potražnju onda je pitanje bi li našao za tu cijenu kupca, jer na kraju krajeva radi se o relativnom "noo name" za širu publiku
ako se cijena formira na osnovu cijene materijala (relativno zanemarivo) red veličine 2stotinjak eura (prije euro više nego manje) i vrijednosti rada onda postane upitno.
Od početka rada , razrade nacrta ... do završno zatvaranja u teku vjerujem da se gleda komercijalno može računati najmanje 1000 sati. Eto brzo računice koliko bi to koštalo da netko to radi "profesionalno" za zaradu.. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Onle
| | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 16 | |
|
Upisano: Pet Velj 08, 2013 11:39 pm Naslov poruke: |
|
|
1000 sati rada, znaci jedno 5-7 mjeseci. ok.
gledam malo cijene na trzistu takvih maketa, kao referente podatke npr imamo ove 2 stranice http://www.premiershipmodels.com/ i http://www.admiraltyshipmodels.co.uk gdje se mogu nabaviti iznimno kvalitetni rucno izradeni brodovi.
cijene ovog i slicnih radova se krecu do nekih 2000 eur max.
pojedini radovi koji imaju par nagrada sa nekih poznatih natjecanja dosezu cijenu od 5,6 000 eur al to je rijetkost.
eto zanimalo me cisto informativno.
ugl svaka cast autoru na trudu i dobrom radu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Velj 09, 2013 12:02 am Naslov poruke: |
|
|
vecina maketa se prodaje ispod cijene
ja samo znam kad bih isao racunat po stvarno utrosenom satu i po cijeni sata npr automehanicara, nitko ne bi imao para to platit....
pa radim za nisku satnicu, al volim to, pa imam neku racunicu, nisam pohlepan a znam i realno stanje na trzistu
a ovi vani - to je sve sablonizirano, laser cut, a sastavljaju mali crni ili zuti za saku rize ( i to znam iz prve ruke)  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| budvaa
| | Član od: 13 Lip 2008 | | Poruke: 107 | |
|
Upisano: Sub Velj 09, 2013 12:10 am Naslov poruke: |
|
|
Pa cijena je relativan pojam .
Recimo u Vijetnamu sam posjetio fabriku , da bas fabriku sa vise stotina zaposlenih koji rucno rade makete i to makete koje su bas bas dobre . i cijena je tamo bila vise nego mizerna . Medjutim iako se rucno rade svaka je ista . nijedna nije unikat (da ne bude zabune makete su bolje od vecine koje se vidjaju na forumima ) ali pogledajte ruse koji prodaju (i uspiju da prodaju ) za cijene koje boli glava 30k ili cak i vise . unikat ima svoju cijenu
licno ja moju maketu (koju sam zadnju postavio nebi dao ispod 3k evra, i vise manje dobicu toliko ako budem se odlucio na prodaju) a koja je smejurija naspram ove ovde .
Neznam da li li doticni gospodin prodaje makete i po kojoj cijeni niti me to zanima ali nemojmo omalovazavat neciji rad .
na kraju krajeve svaka roba (ako je na prodaji, jer neke stvari nisu cak ni za zestoku cijenu) vredi onoliko koliko je kupac spreman da plati |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Velj 09, 2013 12:32 am Naslov poruke: |
|
|
| budvaa Napisao/la: |
Neznam da li li doticni gospodin prodaje makete i po kojoj cijeni niti me to zanima ali nemojmo omalovazavat neciji rad .
|
odmah da pojasnim - nije mi ni palo na pamet omalovazavat niciji rad, a pogotovo ne ovaj, i nadam se da to nitko nije tako shvatio
poanta je to da se jako tesko moze za maketu postic''realna'' cijena ako gledas satnicu koja se utrosi u izradu takvog remek djela
to sam mislio kad sam napisao da se prodaju ispod cijene- jer ako 1000 sati rada naplatis 150 kn to je 150000 kuna plus 40 000 PDVA...nisam jos ni cuo da je netko prodao maketu za te pare....
a moj automehanicar uredno racuna 1 sat 150 kuna plus pdv  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|