Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Sri Velj 13, 2013 2:23 pm Naslov poruke: M4A3 Sherman |
|
|
Nakon stvarno dosta dugo vremena, konacno sam slozio maketu. Hobbybossov Sherman u 1:48, radjene sitne dorade, stavljena kamuflazna mreza itd...
LP i zivi bili
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| kinfa-t
 | | Član od: 19 Kol 2006 | | Poruke: 1094 | | Mjesto: ZAGREB |
|
Upisano: Sri Velj 13, 2013 2:45 pm Naslov poruke: |
|
|
Šta reći, osim, jako lijepo  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5778 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Velj 13, 2013 4:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlićan je buraz  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| st65uka
 | | Član od: 06 Stu 2007 | | Poruke: 2395 | | Mjesto: Auckland, NZ |
|
Upisano: Čet Velj 14, 2013 11:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Krasan je prika, samo šteta slike su malo lošije pa ako ti se da pokušaj ponovo uslikati, vani kad je oblačno bilo gdje ili kada je sunčano u sjeni, ali opet ne mrklom mraku, postavi hamer papir (najbolje bijeli ali može i crni) - ako nemaš hamer poslužit će i obični A4 papiri zaljepljeni sa jedne strane selotejpom u cjelinu.
Uglavnom - staviš maketu na hamer ovako kao što je ovdje ovo čudo (figura) ( http://www.scalemodelguide.com/wp-content/uploads/2012/07/SMG-Photo-Studio.jpg ) i slikaješ od sprijeda (a maketu okrećeš i rotiraš za različite kuteve - ne sebe ) - ako nemaš stativ kao ni ja poželjno bi bilo da imaš neki oslonac za mirnu ruku kojom postižeš oštriju fotografiju, ali i izdah djeluje - Aranza je riješio ovaj problem da bi jednostavno legnuo čitav na pod i slikavao, pa sam i ja za njim to prakticirao, jest da te susjedi gledaju k'o da si mentalni slučaj ali isplati se
Što se tiče opcija slikavanja, ja koristim ISO opciju, s uključenim macrom i namjestim otprilike svjetlinu, mislim da se to može na većini digitalaca, moj ovaj je prastari sa 7.2 mpx pa pretpostavljam za ostale.
Balans bijele i svjetlinu gledaj po pozadini (bijeloj), a kad slikaš moguće da će biti potrebni filteri za boju - to je tren posla u photoshopu, pa ako to ne znaš pošalji mi (cijele - u punoj veličini) slike na mail - ako ti se naravno bude dalo ponovo slikavati
eto
Pozdrav
J
st65uka: poruka promijenjena dana: Sub Jul 07, 2018 2:56 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| zilkan
 | | Član od: 26 Stu 2007 | | Poruke: 1169 | | Mjesto: oko Bjelovara |
|
Upisano: Čet Velj 14, 2013 11:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Morat cu tako, iako imam dosta slaba aparat star nekih 7 godina. Kada je suncan dan, moze koliko toliko dobro opaliti fotografiju. Kad je tmurno, koliko god svjetla stavio i pokusao, nikada ne dobijem zeljeni rezultata. No probat cu si dat jos koju sansu da probam opet uslikati, sad sa par detalja koje si mi rekao
LP
Ilija |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|