Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mi 24

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
x wing

Član od: 08 Stu 2009
Mjesto: Makarska
PorukaUpisano: Pon Tra 08, 2013 5:46 pm    Naslov poruke: Mi 24 Citiraj ovaj komentar

Radio bi Mi 24 u 1 :48,imam Revell pakiranje i zanima me koliko dobijem na poboljšanju ako uzmem ovaj set od CMK,zanimaju me najviše njegova "krila",zna li netko koliko su ona iz kutije ok prema ovima od CMK
http://www.cmkkits.com/en/detail-sets-accessories/mi-24-v-p/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 9:23 am    Naslov poruke: Re: Mi 24 Citiraj ovaj komentar

x wing Napisao/la:
Radio bi Mi 24 u 1 :48,imam Revell pakiranje i zanima me koliko dobijem na poboljšanju ako uzmem ovaj set od CMK,zanimaju me najviše njegova "krila",zna li netko koliko su ona iz kutije ok prema ovima od CMK
http://www.cmkkits.com/en/detail-sets-accessories/mi-24-v-p/
Ako se ne varam, to je stari Monogram u Revell kutiji. Onda bez CMK seta teško možeš napraviti išta slično originalu. Npr. trup je pri repu kraći za skoro 1 cm, a unutrašnjost i detalji na maketi niti ne sliče na original... Pitaj člana Scalpel-a o svim patnjama vezanim za Mi-24 i što je sve koristio od dodataka. Znam da je imao posla kao sa 3-4 uobičajene makete i puno kirurgije, ugrađivanja resina, PE i samogradnje, jer postojeći setovi ne rješavaju sve probleme. Doduše, on je to priveo uspješno kraju i osvojio par medalja po natjecanjima, uključujući i onu u Mosonu, pa možeš njegovu maketu uzeti kao referencu:
http://www.maketarstvo.net/forum/viewtopic.php?t=21951&postdays=0&postorder=asc&start=30
Ako radiš našeg, onda ti preporučam dekale od Ze-ro decals:
http://www.ze-ro-decals.com/flagallery/048003-2/

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
x wing

PorukaUpisano: Uto Tra 09, 2013 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajme,nastojat ču nabavit taj CMK set,samo da ne osvane novi "kinez" na tržištu dok tražim dodatke
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Sri Tra 10, 2013 10:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

x wing Napisao/la:
Ajme,nastojat ču nabavit taj CMK set,samo da ne osvane novi "kinez" na tržištu dok tražim dodatke
To se lako može dogoditi, kao i sa MiG-29 nedavno. Naravno, možeš biti i pristalica filozofskog smjera u maketarstvu koji govori kako je pravo maketarstvo isključivo dugotrajna patnja i samokažnjavanje sa grobljem od makete koju treba dovesti na standard vrhunske ili pak druge filozofske struje koja smatra da je jedino važno da maketa sliči na subjekt i da je OOB jedina prava zabava. U oba slučaja imaš pravu maketu. Ako si nestrpljiv i Mi-24 ti je jako, jako zanimljiv subjekt, onda ti ne gine puno dodatnog troška i puuno rada i na kraju možeš imati na polici maketu koja je bolja od nekog novog "Kineza". Pitanje je samo da li imaš vremena i volje... Wink

Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Sri Tra 10, 2013 5:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

". Pitanje je samo da li imaš vremena i volje... Wink[/quote]

imam para(vremena i volje) ne boj se Laughing ,uzet ču kokpit Cobra resin i taj set od CMK i to je gotovo,crta podvučena
Natrag na vrh
Grunf
Administrator
PorukaUpisano: Čet Tra 11, 2013 9:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

x wing Napisao/la:
". Pitanje je samo da li imaš vremena i volje... Wink

imam para(vremena i volje) ne boj se Laughing ,uzet ču kokpit Cobra resin i taj set od CMK i to je gotovo,crta podvučena[/quote]Mislim da ti još treba Eduard exterior set. Partov PE set je isto dobar, ali ako već uzimaš Cobru, onda ti neće trebati...And force be with you... Wink

Natrag na vrh
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pet Tra 12, 2013 10:35 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma gle. Ne moraš otvarat sve na njemu kao kolega. Može ostat zatvoren tovarni prostor i ajde kokpit ako nabaviš neki resin.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Pet Tra 12, 2013 2:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Neču mu otvarat tovarni prostor al več u početku zapinje,izgleda da je taj CMK set teško pronać
Natrag na vrh
x wing

PorukaUpisano: Pet Tra 12, 2013 3:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ha,upravo gledam ove setove od CMK i vidim da ako uzmem set od 19 eura u kojem imam krila itd nemam tu repnu ekstenziju,ona je u drugom setu hm hm,a to je onda 19+23 eura za sve Malo ljut ,mislio sam da je jedan dovoljan Evil or Very Mad
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma