Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Darijan
 | | Član od: 10 Velj 2008 | | Poruke: 76 | |
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 8:52 am Naslov poruke: Gdje nabaviti samoljepljivu aluminijsku foliju? |
|
|
Kako naslov kaže. Tražio sam na search-u ima li već ovakav post ali bez uspjeha. Htio bih se okušati u foilingu novog La-5FN (edit: u 1/72 mjerilu) ali nemam baš sreće u nabavci potrebne folije.
Našao sam trake 5 cm širine, 50 metara dužine u trgovini građevinskim materijalima i bojama i lakovima ali to mi izgleda predebelo, a ne da mi se baciti 60 kuna na nešto što nisam siguran da ću moći upotrijebiti.
Također sam u Zg u Kemo spektru našao gdje prodaju u listovima, 16 kn za m2 ali lik mi nije znao preko telefona baš objasniti koliko je debela i koja su joj svojstva.
Ima li igdje u HR za nabaviti trake veličine obične ljepljive trake uredske?
Darijan: poruka promijenjena dana: Čet Tra 25, 2013 9:27 am; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 9:19 am Naslov poruke: |
|
|
Tu foliju u traci sam ja koristio za oblacenje kompletnog Citroena C2:
Jeste, debela je, ali za 1:24 je bila ok i nije bio problem oblikovati je oko linija makete. Kao primer: Krov je jedan komad folije, a ukrivljen je na vise strana. Foliju sam nalepio na sredinu i stapicem za usi polako u koncentricnim krugovima gladio od sredine krova prema rubovima. Sve mi je uspelo obuci iz prve.
Ti ces avion verovatno oblaciti u manje komade (velicina panela?), pa bi ti mozda i uspelo sa ovim. Ali naravno - sto je tanja folija, to ce biti lepsi detalji na kraju  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Darijan
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 9:30 am Naslov poruke: |
|
|
Bojim se da bi mi bilo debelo za 1/72 mjerilo, nisam to gore spomenuo. Inače auto ti izgleda super.
Pokušat ću uhvatit kolegu koji radi s klima uređajima da mi posudi tu debelu da ju isprobam jel mi odgovara. Ali što da radim sa 50 metara toga?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| veliko_pile
 | | Član od: 26 Svi 2008 | | Poruke: 3087 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 12:29 pm Naslov poruke: |
|
|
jucer sam bio gore u bauhausu i bas sam nasao tu traku. Nalazi se gdje su izolacije cijevi, bakrene cijevi i vodoinstalacija. Zove se alu samoljepljiva traka.
Za debljinu nisam siguran, al bit ce negdje ko papir. _________________ ...::Carpe Diem::... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 12:36 pm Naslov poruke: |
|
|
| Darijan Napisao/la: | | Bojim se da bi mi bilo debelo za 1/72 mjerilo, nisam to gore spomenuo... |
Da, verovatno. Nisam znao da je 72 u pitanju
| Darijan Napisao/la: | | ...Inače auto ti izgleda super... |
Hvala
| Darijan Napisao/la: | ...Ali što da radim sa 50 metara toga?  |
Dozivotna zaliha... Ja sam to cudo koristio i za imitaciju ponekih detalja i panela, koji su blago odignuti od karoserije. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Jolly Rogers
 | | Član od: 04 Sij 2011 | | Poruke: 368 | | Mjesto: Karlovac |
|
Upisano: Čet Tra 25, 2013 7:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako ti je ova alu traka predebela, mozes raditi sa obicnom kuhinjskom alu folijom. Uzmes ljepilo za metalne folije (koristim Microscale metal foil adhesive), namazes, pricekas da se osusi i dobijes samoljeplivu foliju u velicinama koje su ti potrebne ( mozes rezati folju panelu po panelu i onda staviti ljepilo, ili uzmes veci komad koji pokriva vecu povrsinu; nekoliko panela, pa viskove odrezes na maketi). Folije lijepis od sredine prema krajevima kako je Bastardo i rekao. Ako nanosis ljepilo kistom treba ti neki bolji kist koji nece ostavljati "rebrastu" povrsinu ljepila, jer ce se vidjeti ispod folije. _________________ Govori tiho i nosi štap sa sobom
MK GRUNF |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Darijan
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|