Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Onle
| | Član od: 20 Kol 2012 | | Poruke: 16 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 5:35 pm Naslov poruke: |
|
|
Dobro izgleda!  _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 10:54 pm Naslov poruke: |
|
|
Bome jako dobro ,doduše moja zamjerka ide ka tragovima ispuha motora i oružja, dosta su grubi i nisu previša uvjerljivi, ali ok na sljedečoj bu bolje. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Onle
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 11:14 pm Naslov poruke: |
|
|
| ispuhe motora mogu jos popraviti jer nisu prelakirani, dok su tragovi oruzja "zapečačeni". radio sam to nekako s temperama ali s dosta muke, moram pronaci neki bolji nacin za postici taj efekt, nemam airbrush pa se moram snalaziti... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 12:58 am Naslov poruke: |
|
|
Dosta je dobro ispao, malo je presjajan ali makete obično na fotkama ispadnu sjajnije nego u stvarnosti.
Jedino mi nije jasno zašto si ga napravio sa uvučenim stajnim trapom?
Ako si već htio prikazati zrakoplov u letu, onda bi u kokpitu trebao sjediti pilot, ovako mi baš i nema neke logike. _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Onle
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 1:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| presjajan je jer nisam imao mat lak nego samo gloss, cim nabavim mat cu ga prelakirat, radio sam ga u letu jer mi tako avioni bolje izgledaju, u svom prirodnom stanju. sad jos moram smislit stalak da ga prikazem kako treba, pilota nisam stavljao jer mi je tako bolje jer se vidi kokpit i svi detalji unutra |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 2:11 pm Naslov poruke: |
|
|
meni se svidja.
Što se tiće stalka, negdje sam pročito jednu metodu koja mi se sviđa. U trup aviona staviš magnet na mjestu di misliš da bi trebao biti stalak. Stalak napraviš od prozirne plastike i na vrh zaljepiš komad metala i jednostano magnet drži za stalak. Nisam probo kako to funkcionira al me ideja ko ideja oduševila. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Onle
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 3:21 pm Naslov poruke: |
|
|
ej nono, znas da sam i ja razmisaljo o kombinaciji s magnetima i to, samo ne znam bas kako magnet funkcionira dal nakon nekog vremena malo popusti i to, al imam neku ideju, koristio bi plexiglas, od toga bi napravio kao kutiju, na pod i zadnju stranu bi stavio staklo, sve bi to bilo po mjeri i maketa bi bila postavljena da s krilima lagano dira stranice i na taj nacin se odrzava, ne znam dal sam dobro objasnio al to bi tako nekako funkcioniralo i prilicno je jeftino rjesenje, plexi ne kosta nis a da se dat da se odreze po mjeri lijepo, cisti rezovi i to
p.s hvala na poz. komentarima  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5407 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 6:48 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | ispuhe motora mogu jos popraviti jer nisu prelakirani, dok su tragovi oruzja "zapečačeni". radio sam to nekako s temperama ali s dosta muke, moram pronaci neki bolji nacin za postici taj efekt, nemam airbrush pa se moram snalaziti... |
Za te ispuhe je možda najbolje koristiti suhe pigmente i onda udri kistom, ja vrlo rijetko za to koristim airbrush.... Ali ako nemaš suhih pigmenata ,možeš probati i tehnikom "drybrusha" (ukratko: umočiš tanki kist u boju (tamno sivu ,crnu...) i obrišeš ga tako da na kistu ostanu samo tragovi boje i sa tim "suhim" kistom onda brzim potezima prolaziš po željenom mjestu, normalno isprobaj prvo na nekom kartonu il staroj maketi) što ti je glađa podloga to bi ti bolje trebalo ispasti.... _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|