Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Spitfire mk.1 (black&white)

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Onle

Član od: 20 Kol 2012
PorukaUpisano: Sri Lip 19, 2013 4:47 pm    Naslov poruke: Spitfire mk.1 (black&white) Citiraj ovaj komentar

prva maketa koja ide na policu a ne u smece. mozda je malo previse washa i weatheringa, imao sam nekih problema sa sprejevima i zato su neki paneli potamnjeni. doljnja strana je radena kistom.

Uploaded with ImageShack.us

Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Antun Janković

Član od: 04 Kol 2008
Mjesto: Swansea
PorukaUpisano: Sri Lip 19, 2013 5:35 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro izgleda! Very Happy
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Lip 19, 2013 10:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bome jako dobro ,doduše moja zamjerka ide ka tragovima ispuha motora i oružja, dosta su grubi i nisu previša uvjerljivi, ali ok na sljedečoj bu bolje.
Onle

PorukaUpisano: Sri Lip 19, 2013 11:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ispuhe motora mogu jos popraviti jer nisu prelakirani, dok su tragovi oruzja "zapečačeni". radio sam to nekako s temperama ali s dosta muke, moram pronaci neki bolji nacin za postici taj efekt, nemam airbrush pa se moram snalaziti...
Natrag na vrh
Boris G.

Član od: 03 Ruj 2007
Mjesto: SPLIT
PorukaUpisano: Čet Lip 20, 2013 12:58 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dosta je dobro ispao, malo je presjajan ali makete obično na fotkama ispadnu sjajnije nego u stvarnosti.
Jedino mi nije jasno zašto si ga napravio sa uvučenim stajnim trapom?
Ako si već htio prikazati zrakoplov u letu, onda bi u kokpitu trebao sjediti pilot, ovako mi baš i nema neke logike.
Onle

PorukaUpisano: Čet Lip 20, 2013 1:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

presjajan je jer nisam imao mat lak nego samo gloss, cim nabavim mat cu ga prelakirat, radio sam ga u letu jer mi tako avioni bolje izgledaju, u svom prirodnom stanju. sad jos moram smislit stalak da ga prikazem kako treba, pilota nisam stavljao jer mi je tako bolje jer se vidi kokpit i svi detalji unutra
Natrag na vrh
nono_zg

Član od: 27 Pro 2010
PorukaUpisano: Čet Lip 20, 2013 2:11 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

meni se svidja.

Što se tiće stalka, negdje sam pročito jednu metodu koja mi se sviđa. U trup aviona staviš magnet na mjestu di misliš da bi trebao biti stalak. Stalak napraviš od prozirne plastike i na vrh zaljepiš komad metala i jednostano magnet drži za stalak. Nisam probo kako to funkcionira al me ideja ko ideja oduševila.
Natrag na vrh
Onle

PorukaUpisano: Čet Lip 20, 2013 3:21 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ej nono, znas da sam i ja razmisaljo o kombinaciji s magnetima i to, samo ne znam bas kako magnet funkcionira dal nakon nekog vremena malo popusti i to, al imam neku ideju, koristio bi plexiglas, od toga bi napravio kao kutiju, na pod i zadnju stranu bi stavio staklo, sve bi to bilo po mjeri i maketa bi bila postavljena da s krilima lagano dira stranice i na taj nacin se odrzava, ne znam dal sam dobro objasnio al to bi tako nekako funkcioniralo i prilicno je jeftino rjesenje, plexi ne kosta nis a da se dat da se odreze po mjeri lijepo, cisti rezovi i to

p.s hvala na poz. komentarima Very Happy
Natrag na vrh
Poky

Član od: 16 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Lip 20, 2013 6:48 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Citat:
ispuhe motora mogu jos popraviti jer nisu prelakirani, dok su tragovi oruzja "zapečačeni". radio sam to nekako s temperama ali s dosta muke, moram pronaci neki bolji nacin za postici taj efekt, nemam airbrush pa se moram snalaziti...

Za te ispuhe je možda najbolje koristiti suhe pigmente i onda udri kistom, ja vrlo rijetko za to koristim airbrush.... Ali ako nemaš suhih pigmenata ,možeš probati i tehnikom "drybrusha" (ukratko: umočiš tanki kist u boju (tamno sivu ,crnu...) i obrišeš ga tako da na kistu ostanu samo tragovi boje i sa tim "suhim" kistom onda brzim potezima prolaziš po željenom mjestu, normalno isprobaj prvo na nekom kartonu il staroj maketi) što ti je glađa podloga to bi ti bolje trebalo ispasti....
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri,... Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma