Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 9:22 pm Naslov poruke: Sudar titana |
|
|
1/72 : italeri
-British Light Dragoons
-French Dragoons
-French Infantry
Grupa britanskih lakih Dragoon-a nailazi na grupicu francuske pješadije. Napadju ih ali u zadnji tren uletavaju francuski Dragoon-i. Čisti sudar titana.
[img]http://s96.photobucket.com/user/nono_zg/media/Titani/IMG_7150_zps7849c245.jpg.html[/img]
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 9:49 pm Naslov poruke: |
|
|
| Konji su mi predobri... čekam nastavak |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sri Lip 19, 2013 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Prekrasno. Ne mogu vjerovati da je ovo 1/72 ali ako može samo jedan prijedlog. Blesavo mi je da su svi konji iste boje. Dodaj kojeg bijelog i kojeg crnog.
Naknadno sam primjetio da svi konji imaju sličnu bijelu liniju na glavi a sjećam se da sam vidio u nekoj knjizi za izradu figura da te linije mogu biti raznog oblika pa čak i zvjezdaste _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 12:24 am Naslov poruke: |
|
|
Evo konja u raznim bojama
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 1:32 am Naslov poruke: |
|
|
Odlično evo imaš predložak za sve boje. Ubaci koju od tih boja da ti nisu svi isti i ako ti se da izmješaj im oznake. Vidi ovdje razne facialne oznake te oznake na nogama.
http://en.wikipedia.org/wiki/Horse_markings
S ovim ćeš razbiti monotoniju te će izgledati realističnije. _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| XVI
 | | Član od: 28 Kol 2012 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 11:26 am Naslov poruke: |
|
|
| mpuky1 Napisao/la: | Prekrasno. Ne mogu vjerovati da je ovo 1/72 ali ako može samo jedan prijedlog. Blesavo mi je da su svi konji iste boje. Dodaj kojeg bijelog i kojeg crnog.
Naknadno sam primjetio da svi konji imaju sličnu bijelu liniju na glavi a sjećam se da sam vidio u nekoj knjizi za izradu figura da te linije mogu biti raznog oblika pa čak i zvjezdaste |
Tako je, te linije na glavi mogu biti nepravilne pa na primjer: isprekidana linija, linija koja s vrha glave se sljeva prema desnoj usnici, zvjezdasta...
stručni nazivi: zvjezdast, zvjezdast produženo lisat, usko lisat.prekinuto lisat.....
(Znanje koje sam pokupio prošle školske godine na stočarstvu )
Mogu ako tko hoče mu skenirat i poslat cjelinu o bojama konja iz uđbenika jako je korisna ima puno informacija.
Inače super ideja Nono,malo mi recite o French Dragoons,(ja ih radim) boje uniforme gdje ste našli da trubač ima žutu uniformu i da konjanici one košulje imaju žute?
ja sam našao podatak da su im narančasto crvenkaste _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 11:28 am Naslov poruke: |
|
|
hvala na inf. bum probo nekaj srditi.
A nalazio i na bijele košulje, žute, neke pink ... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| XVI
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 12:17 pm Naslov poruke: |
|
|
| nono_zg Napisao/la: | hvala na inf. bum probo nekaj srditi.
A nalazio i na bijele košulje, žute, neke pink ... |
Onda OK, vjerovatno im je različita boja bila nekakva oznaka raspoznavanja jedinica ili nešto slično. _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
konji su fenomenalni
ja bi ( opet) promijenil layout....ovi jurcaju na pjesake nizbrdo, sa brezuljka, a ovi kaj su u zasjedi izjahuju iz ( ili iza) sume koja je na toj strani.... _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 1:45 pm Naslov poruke: |
|
|
| razmišljo sam prvo šumicu kod pješadije, al logika bi bila da konjica slaba u borbi u šumi i ne bi navalili na pješadiju u šumici. Nizbrdo ne bu bilo, eventualno mala kosina da se razbije monotonost ravnog terena. Par drveta bi moglo pasti kod francuske konjice. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 1:48 pm Naslov poruke: |
|
|
ne, mislil sam da ovi koji dolaze u pomoc pjesacima izjahuju iz sume ili dolaze iza sumice ( iza ugla u pomoc
a ovi u napadu na pjesake ja bi ih deginitivno digel malo vise da idu nizbrdo
no dobro, to sam samo ja  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 1:53 pm Naslov poruke: |
|
|
| XVI Napisao/la: | | Mogu ako tko hoče mu skenirat i poslat cjelinu o bojama konja iz uđbenika jako je korisna ima puno informacija. |
Bilježim se sa štovanjem
| XVI Napisao/la: | Inače super ideja Nono,malo mi recite o French Dragoons,(ja ih radim) boje uniforme gdje ste našli da trubač ima žutu uniformu i da konjanici one košulje imaju žute?
ja sam našao podatak da su im narančasto crvenkaste |
Nisam nono, ali evo:
http://centjours.mont-saint-jean.com/unitesFR.php
Samo u meniju izaberi dragune i onda regimentu koju želiš. Vidjeti ćeš da se regimente baš razlikuju po tim bojama (facing color). Inače ovo je odlična stranica za većinu napoleonskih uniformi. Nažalost, nema ruskih  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 2:03 pm Naslov poruke: |
|
|
Odlična stranica, hvala.
Ovi draguni idu na skidanje i biće zeleno-crveni. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| XVI
|
Upisano: Čet Lip 20, 2013 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Super stranica hvala.
Razmišlam i ja da moji idu na skidanje boje..... _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|