Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
Aero 2D, Aero 2H, Aero 3 1:72
Idi na stranicu Natrag 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Naprijed
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Lip 29, 2013 4:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Bravo! Vrhunski! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| potez XXV
 | | Član od: 03 Svi 2006 | | Poruke: 855 | |
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 3:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kako vadite svaki od aeroprofila/rebara duz ramenjace sa crteza koji ima samo tlocrt,nacrt, bokocrt ili imate neki bolji crtez sa presjecima? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| potez XXV Napisao/la: | | Kako vadite svaki od aeroprofila/rebara duz ramenjace sa crteza koji ima samo tlocrt,nacrt, bokocrt ili imate neki bolji crtez sa presjecima? |
imam profil krila, pa ako znas njegovu duzinu, znas sve ostalo
napravis prvo rebro uz trup i zadnje na kraju krilaca
izmjeris debljine remenjaca, i zalijepis
izmednju njih ulijepis plocice, i kasnije smirglanjem krila po ravnoj povrsini dobijes tocne profile po cijelom krilu
obzirom da je vitoperenje krila na dvojki i trojki manje od 2 %, to sam zanemario jer se u 72 to doslovce ne primjecuje _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 3:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: |
obzirom da je vitoperenje krila na dvojki i trojki manje od 2 %, to sam zanemario jer se u 72 to doslovce ne primjecuje |
Ja sam čuo da Zoki-Mijura, Tamija i Vingnut-vings ipak to uzimaju u obzir... Da njima to vitoperenje krila, čak i u 1:72, nije zanemarivo.. Je li to istina?
Mislim.. ne bih htio da ti makete ispadnu loše... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 6:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | | Slider Napisao/la: |
obzirom da je vitoperenje krila na dvojki i trojki manje od 2 %, to sam zanemario jer se u 72 to doslovce ne primjecuje |
Ja sam čuo da Zoki-Mijura, Tamija i Vingnut-vings ipak to uzimaju u obzir... Da njima to vitoperenje krila, čak i u 1:72, nije zanemarivo.. Je li to istina?
mislim ono....kakav zoki,kakve kucine.....pa oni prave makete, ja pravim igraceke, kaj ne znas????  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| scarabei
 | | Član od: 08 Pro 2009 | | Poruke: 465 | | Mjesto: Rijeka |
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 7:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | Damir Napisao/la: | | Slider Napisao/la: |
mislim ono....kakav zoki,kakve kucine.....pa oni prave makete, ja pravim igraceke, kaj ne znas????  |
I jos da ti se admini smiluju i otvore podforum za igracke, bio bi svoj na svome  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 7:21 pm Naslov poruke: |
|
|
epizod tri
najprije isprike svekolikoj maketarskoj zajednici na sporosti- dosta je pipkavo, idem metodom pet put mjeri, deset put provjeri na fotki/nacrtu, pa onda rezi.....
napravio sam profile plovaka pa su spremni za popunjavanje balzom
na trojki sam napravio konstrukciju i poklopce dijela trupa ispod canopya
pa onda i na obe dvojke
napravil sam i prednje noseve kapotaža za dvojke
i konacno obukao krila, zaljepio napadne ivice i sve ugrubo izbrusio
lijepio sam ljepilom za stiren, pa se malo duze susilo, a tu i tam sam se zaigrao s kolicinom ljepila, pa ce trebat malo kita
krila spremna za kitanje i urezivanje- sreca kaj nema ni deset linije na svakom krilu jer su drvena
nakon susenja krila idu u prajmer i cekaju konacno sastavljanje- trimere, flapsove,aktuatore stavljam na kraju
da, prije toga moram napraviti i unutrasnost prostora za flapsove i same flapsove za trojku
sreca pa sam to dobro izslikao prije dest dana
eto toliko za danas, gledajte nas u slijedecoj epizodi
 _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr
Slider: poruka promijenjena dana: Ned Lip 30, 2013 7:24 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 7:22 pm Naslov poruke: |
|
|
| scarabei Napisao/la: | [
I jos da ti se admini smiluju i otvore podforum za igracke, bio bi svoj na svome  |
cega sve ima na forumu a nije maketa, mislim da mogu i moje igracke  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Iwtcha
 | | Član od: 24 Kol 2007 | | Poruke: 4106 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Lip 30, 2013 8:56 pm Naslov poruke: |
|
|
Zbilja ti ide ova proizvodnja igrački
Samo gledam i guštam  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| jak
 | | Član od: 23 Ožu 2010 | | Poruke: 112 | | Mjesto: Tetovo, Makedonija |
|
Upisano: Pon Jul 01, 2013 11:47 am Naslov poruke: |
|
|
| Odlicno. Pratim i ucim |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Jul 03, 2013 8:55 pm Naslov poruke: |
|
|
epizod for- nju hop ( nadam se da cu ih ipak jednom zavrsit...kak je krenulo, dogodine...)
danas sam malo poradio na ukrudbi
divna hrvatska rijec, ukrudba
dakle, zalijepio sam plocice stirena koje su po duzini ukrutile trupove( crveno) , vanjske ploce na koje ce se lijepit krila ( zeleno) , ploce od kojih ce se oblikovat vertikalni stabilizator( plavo) i prednje nosne ploce - one se ne budu vidile, samo sluze za profil nosa i na njih se lijepe prednji poklopci kapotaza
pa sam izrezao kormila smjera i izbusio rupe kojima prolazi ramenjaca kormila visine
primjetna je razlika izmedju 2D koje ima staro kormilo smjera, i hidro verzije, koja ima kasnu varijantu ( bez protuutega)
vjerovali ili ne, za ovo mi je trebalo skoro sat vremena......mrcina mala- prednji poklopac kapotaza za sero3
treba jos malo pobrusiti ali to u finisu - radjeno od dve 1mm plocice sljepljene zajedno
obzoram da su ta dva usisnika prilicno velika, steta bi bilo da je samo rupa unutra pa sam fejkal lycomingov box motor i napravio ko fol prednje cilindre
otraga ( crveno) se nisam bas trudil bit precizan jer se ne vidi, isto kao i otvori na ploci na koju se ljepi poklopac kapotaza sa prosle slike ( plavo) - oni su veci, pa se grubi rez ne vidi
proba na suho poklopca- ko zmaj, cak izgleda ovo unutra ko cilindri
onda sam to zastitio plocicom stirena svake strane oko cilndra ( plavo) i izbusio i tu rupu za kormilo visine
pa sam na sva krila zalijepio ploce 0,5, njih ce se kanije obrusiti ukoso da krila kad se zalijepe dobiju pravilan V dihedral
i jedan prilicno dosadan posel- 8 polovina horizontalaca za dvojke, i 4 za trojku- stiren 0,75
vide se razlike i u kormilima visine- na dvojci je izlazna ivica puno vise zaobljena nego na trojci, koja ima ravnije linije
dalje mi se nije dalo danas
trupovi i plovci su spremni za popunjavanje balzom, krila za kitanje, a onda slijedi ''najdrazi'' posao- brusenje do besvjesti...
ej narode, ak je ovo predetaljno i dosadno, recite, pa cu stavljat slike u velikim koracima...da ne veli netko da svaki komadic plastike slikam  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Sri Jul 03, 2013 9:50 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stavljaj fotke za što više međufaza brušenja, to je najzanimljivije... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Čet Jul 04, 2013 10:10 am Naslov poruke: |
|
|
| Damir Napisao/la: | | Stavljaj fotke za što više međufaza brušenja, to je najzanimljivije... |
Što misliš Damire, da li bi te fotke međufaza njemu koristile samo da se hvali brušenjem?  _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Jul 04, 2013 10:41 am Naslov poruke: |
|
|
mrzim brusenje.....
ps, cekaj , kaj se ovo sve shvaca kao samohvala?? malo sporije kopcam.....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|