Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Mig-3 trumpeter 1/48

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
josipww2

Član od: 04 Lis 2009
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Uto Pro 04, 2012 12:02 am    Naslov poruke: Mig-3 trumpeter 1/48 Citiraj ovaj komentar

evo projekt kojeg radim vec neko vrijeme.zavrsen je kokpit,samo nisam pojaseve stavija,al to cu naknadno,trebam negdi nac di ima kupit pe pojaseve za ovaj avion.također sam spojio trup i krila ,stavio primer i donji dio preshadao,mali sam se zaigrao sa preshadingom cisto a mi ova povrsina bez panela ne bude jednolicna.imao sam velike probleme sa spajanjem trupa i krila,upasivanjem kokpita u trup i spajanjem nosa.ni jedan jedini dio ne sjeda na svoje mjesto,tako da sam dosta vremena potrosija kitajuci,a poslije rivetirajuci izgubljene zakovice. evo slika da ne duzim puno (nije bas neka kvaliteta jer je slikano na brzinu mobitelom,samo da se moze vidit dokle sam stigao,vaznije dionice rada ce bit bolje slikane)

eto,to je to za sad.kao sto uvjek kazem,sve kritike i komentari su dobrodosli,dapace,sta vise kritika to bolje,jer mi to pomaze da poboljsam svoje radove Very Happy

P.S.zaboravio sam napisat da cu radit ovaj avion http://mig3.sovietwarplanes.com/mig3/white36.html
decali ne postoje,pa cu tribat improvizirat.ako imate jos koju sliku ovoga aviona slobodno postavite jer nisam uspio naci puno informacija o njemu.
I sto se bojanja tice-jeli uredu revell 55 sa dvi kapi bijele,russian topside green (ili neka druga??) i crna ?
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Pro 04, 2012 9:45 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Josipe, neću ulazit u tematiku boja za MiG-3. Ako hočeš mogu te uputit na nekoga ko zna.
Ovaj preshade nije ispa baš nešto. Prvo boja je pregusta, pogotovo bijela. Drugo, puno si šarao, nisis baš gađao panele. No to se sve može popravit sa gornjim slojem boje.
Još jedno. Malo je wash prejak, probaj još skinut pigmenta.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
josipww2

PorukaUpisano: Uto Pro 04, 2012 10:15 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

je,u pravu ste,bijela je pregusta.sa donje stranje ,panela nema nego po sredini,pa u ideji da mi ne izgleda previse jednolicno malo san se zanija.popravit cu ja to i ublazit....
Gugy

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Kutina
PorukaUpisano: Pon Pro 10, 2012 9:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično je! Laughing
josipww2

PorukaUpisano: Uto Jul 02, 2013 3:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo nakon duzeg izbivanja stavljam slike miga da vidite dokle sam dosa.zahvalija bi se prijatelju josipu (st65uka) sta mi je poslikao maketu jer meni to stvarno ne ide.kao sto vidite maketa je pri kraju,ima tu dosta gresaka,najvise u pituravanju i weatheringu,a to je najvise razlog moje neopreznosti,al dobro,na buducim projektima cu vise pazit,pa ce valjda i buduce makete bolje izgledat Very Happy
boje na slikama su malo tamnije nego uzivo,pogotovo zelena.
da ne duzin,svi komentari i kritike su kao i uvjek dobro dosli.eto,udrite Very Happy

Grunf
Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Jul 02, 2013 4:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Izgleda vrlo dobro. Very Happy Što se tiče pojaseva, morat ćeš ih raditi sam, ali su oni na VVS avionima dosta jednostavni, pa ne bi trebao imati problema. Jedina druga opcija je Eduard zoom set, ali to ti ne treba samo zbog pojaseva...

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
josipww2

PorukaUpisano: Uto Jul 02, 2013 5:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hvala grumfe.ocu,sam cu radit pojaseve,nasao sam neke slike,ali mislim da mi je najlakse kopirat oblik onih pe pojasa iz eduardovog zooma.uspio sam nabavit maske za broj 36 na repu i kad to rijesim gotov je.jedini je problem sta sam nakon lakiranja uspio izgubit 4 dijela,one stitnike stajnog trapa (ne znan kako se to tocno zove) i antenu.tako da cu to morat nekako nabavit Confused
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Uto Jul 02, 2013 10:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bravo Josipe, nije loše. Jako je dobro ispao.

Moraš malo vježbat chipping. On ti je skoncentriraniji na nekim mjestima, ali na ovom avionu ga ne bi tribalo bit puno. Nisu dugo trajali. Ono di ga triba bit je napadni rub elise i krila, bar ovaj metalni dio.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Vukic

Član od: 16 Stu 2010
Mjesto: 385 km predaleko
PorukaUpisano: Uto Jul 02, 2013 10:10 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:

Moraš malo vježbat chipping.

Slazem se s ovim. Ostalo jako dobro, a chipping je trebao biti bolji. Imam osjecaj da si vukao linije kistom.
Meni bi chipping najbolje ispao kad bi skoro osusio tvrdi kist od boje i "točkao" po odredjenim mjestima. Mozes vrlo lako kontrolirati kolicinu ljustenja i bude jako realno.
dragisa1956

Član od: 01 Lis 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Čet Jul 11, 2013 8:08 pm    Naslov poruke: MiG-3 školski primjer rada na maketi. Citiraj ovaj komentar

Poštovani.
Samouvjereno dobro napravljena maketa je za pohvaliti.
Školski primjer kako se pristupa izradi kompleta makete neposredno iz kutije bez posebnih dodataka. Maketar se priklonio hipotezi o krinkanim bojama koja se u posljednje doba iskristalizirala kroz rasprave na internetu i sl. Oznake su odlično zaljepljene i svi postupci: Postarivanje i ispiranje, kao i ljuskanje su uvjerljivo nanešeni.
Malena kritika moje strane je obojenje krakova elise spreda je bilo u cijelosti crnom bojom ili uopće nije bilo obojeno. Stražnja strana je točno propisno obojena, ako na slikama nije drukčije prikazano.

"Eksmo" izdavać ima dobru knjigu MiG-3. Moj omiljeni izvor fotografija o Crvenoj armiji kao i zrakoplovstvu VVS-PVO SSSR ("CCCP"):

www.waralbum.ru

Lijep pozdrav, Dragiša.

dragisa1956: poruka promijenjena dana: Sri Kol 14, 2013 11:32 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
josipww2

PorukaUpisano: Čet Jul 11, 2013 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala dragisa na pozitivnim kritikama.sta se tice elise,vodio sam se po profilu ovoga aviona sa stranice mig-3 family.ali ako je krivo,prebojat cu u crnu
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovi, helikopteri Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma