Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| darko
 | | Član od: 10 Ruj 2006 | | Poruke: 2356 | | Mjesto: Daruvar |
|
Upisano: Uto Kol 06, 2013 11:48 pm Naslov poruke: Uskok 18. stoljeće 1/16 |
|
|
Figura je gotova, ima ukupno 11 dijelova, sve je samo "poheftano" patafiksom tako da svi dijelovi baš ne leže kako treba (šake). No to više ne smatram skulptanjem nego dotjerivanjem spojeva odnosno pripremom za kastanje.
U svakom slučaju to je što je
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Kekso
 | | Član od: 18 Lip 2011 | | Poruke: 961 | | Mjesto: Bjelovar |
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 6:14 am Naslov poruke: |
|
|
| Ovu si brzo, ali i odlično odradio. Bravo! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 11:02 am Naslov poruke: |
|
|
Fala Kekso
Bio sam na godišnjem zato je brzo bila gotova...
Prva 1/16 figura u Rvata i jedan komentar ???
Niko ni da pljucne ???  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| nono_zg
 | | Član od: 27 Pro 2010 | | Poruke: 1489 | |
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 12:06 pm Naslov poruke: |
|
|
| meni je malo kubura cudna, ostalo mi izgleda odlično |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 0viking0 Moderator
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 2977 | | Mjesto: Zagreb - Croatia |
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 12:30 pm Naslov poruke: |
|
|
Meni je figura prekrasna, no nekako mi se glava čini premalena u odnosu na ostatak. Možda je do objektiva? _________________ paulusvictor |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 12:53 pm Naslov poruke: |
|
|
meni je cudan jatagan iznad jaja, i to bez navlake....malo opasno po mom misljenju  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 1:10 pm Naslov poruke: |
|
|
| 0viking0 Napisao/la: | | Meni je figura prekrasna, no nekako mi se glava čini premalena u odnosu na ostatak. Možda je do objektiva? |
Visina ljudskog tijela je cca 7.5 glava
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | meni je cudan jatagan iznad jaja, i to bez navlake....malo opasno po mom misljenju  |
Jatagan ima navlaku. Poslikat ću ga kad uhvatim vremena, mada to i nije bitno jer početak navlake je ispod pojasa pa se ionako ne vidi... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | | Slider Napisao/la: | meni je cudan jatagan iznad jaja, i to bez navlake....malo opasno po mom misljenju  |
Jatagan ima navlaku. Poslikat ću ga kad uhvatim vremena, mada to i nije bitno jer početak navlake je ispod pojasa pa se ionako ne vidi... |
onda dobro...da ne bi frajer pjevao visokim glasicem... ili radio ko zastitar u haremu _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Sri Kol 07, 2013 1:40 pm Naslov poruke: |
|
|
| Mda, možda nadodam neki mali ukras na vrh navlake, tako da se izbjegne zabuna - iako je prva ideja bila da navlaka bude bez ukrasa... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
Prvo čestitke ,odličan je
| darko Napisao/la: |
Pa već ti je jedanom jedan admin objasni to
Al kad več hoćeš of tpopik evo ti ga;
Malo nisi u skaladu sa vrimenom .
Evo kako bi ja modernizira ovu figuru :
Oružje bi malo ispleska tako da bude kramp,misto jeleka i toka ,obuka bi mu t-šrt sa natpisom ,''Tintilinić ...........te fikalna blagajna''
a ime figure bilo bi Rvat na putu za Vrankfurt (naOdri) XXI st ili ulazak Rvata u EU  _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| AleksandarMorozov
 | | Član od: 03 Stu 2006 | | Poruke: 1791 | | Mjesto: Petrova rupa |
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 3:17 pm Naslov poruke: |
|
|
Nadžak? Uskoku pješaku si u ruke dao ogroman konjički nadžak? Abokte! Svaka ti čast na toj odluci. Daje mu na "superhero" izgledu...obzirom da će uskok vulgaris teško doći do oružja rezerviranog za rijetke "švarceneger" atlete među spahijama.
Btw...namjeravaš li budućim korisnicima na raspolaganje staviti i pušku i/ili snop od 3-4 koplja umjesto tog nadžaka? Topuz možda? _________________ Uprava Državne Bezbjednosti, radnik na određenim poslovima |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 5:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Obrati pažnju na jedinu povijesnu ilustraciju uskoka koja mi je poznata i koja je bila "osnova" za cijelu figuru:
Ja tu ne vidim konja nit naznaku da je ovo konjanik na ilustraciji...
Osim toga koliko sam ja pročitao nadžak se prvenstveno koristio za rušenje protivnika s konja i probijanje oklopa, a nigdje nisam pročitao da su ga koristili samo i isključivo konjanici - to si ti malo nešto pobrkao...
Upravo zbog rušenja s konja ovaj šiljak i jeste malo savinut prema natrag - odnosno formiran u obliku kuke...
Da ne misliš da lupetam gluposti pročitaj si cijeli ovaj tekst:
http://www.muzej-koprivnica.hr/jedinstvena-akvizicija-muzeja-%E2%80%93-nadzak-s-pocetka-17-st/
pa češ vidjeti da se u njemu spominje "pješadijksi nadžak sa dužom drškom" - dakle konjički je sa kraćom, kao i malo o njegovom porijeklu, što uostalom i potvrđuje prvobitan crtež...
Več sam jednom rekao da za svaku figuru koju radim odradim prvo "domaću zadaću" i pripremim se - ta navika je valjda ostala još od slaganja aviona - moguće je da u toj pripremi budem površan ili negdje pogriješim, ali mislim da ovo nije taj slučaj
BTW: puška preko ramena je bila zamišljena kao alternativa, ali je neću raditi jer sam odustao od kastanja.
darko: poruka promijenjena dana: Čet Kol 08, 2013 5:41 pm; prepravljeno ukupno 2 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| darko
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 5:33 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | Prvo čestitke ,odličan je
| darko Napisao/la: |
Pa već ti je jedanom jedan admin objasni to
Al kad več hoćeš of tpopik evo ti ga;
Malo nisi u skaladu sa vrimenom .
Evo kako bi ja modernizira ovu figuru :
Oružje bi malo ispleska tako da bude kramp,misto jeleka i toka ,obuka bi mu t-šrt sa natpisom ,''Tintilinić ...........te fikalna blagajna''
a ime figure bilo bi Rvat na putu za Vrankfurt (naOdri) XXI st ili ulazak Rvata u EU  |
Da, nezaboravno "ljepljenje pločica", što dovodi u pitanje i smisao postanja postupka izrade ovdje uopće, no ako sam tih dilema ranije i imao, sad su sigurno riješene i neću se oko toga više truditi jer to ionako nitko ne gleda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Čet Kol 08, 2013 5:58 pm Naslov poruke: |
|
|
| darko Napisao/la: | Fala Kekso
Bio sam na godišnjem zato je brzo bila gotova...
ha cuj, il zato jer je prva u rvata, ili zato jer nemas grupu sljedbenika koji vicu wow.....  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|