Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Stips
 | | Član od: 23 Ruj 2009 | | Poruke: 224 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Kol 24, 2013 9:13 pm Naslov poruke: |
|
|
@ daneel
TNX na podršci i vidimo se gore
@ Vulkanizer
Za sada vodimo razgovore sa nekoliko kolega iz Mađarske, Italije, Austrije i Slovenije koji bi bili voljni suditi. No naravno očekujemo i podršku naših domaćih sudaca.
Ovim putem koristim priliku i pozivam sve zainteresirane koji bi htjeli suditi na CK da se jave našem Flicku (oberrichter) kako bi smo na vrijeme mogli složiti sudačke timove. _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
Upisano: Sub Kol 24, 2013 10:47 pm Naslov poruke: |
|
|
| Stips Napisao/la: |
@ Vulkanizer
Za sada vodimo razgovore sa nekoliko kolega iz Mađarske, Italije, Austrije i Slovenije koji bi bili voljni suditi. No naravno očekujemo i podršku naših domaćih sudaca.
. |
Hebiga Stips ,sad su i Mađari ,Taljani ,Austrilanci i Slovenci isto domaći ,jedino da zoveš Bosance , Srbe i Kosovare ako baš hoćeš strane i neutralne sudce.  _________________ http://www.aeroscale.co.uk/modules.php?op=modload&name=Sections&file=index&req=viewarticle&artid=4063
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| rudi čajevec
 | | Član od: 07 Ruj 2010 | | Poruke: 210 | | Mjesto: ŠTORE |
|
Upisano: Ned Kol 25, 2013 8:47 am Naslov poruke: |
|
|
I ove godine ,iz Slovenije DOLAZIMO GOTOVO U PUNOM SASTAVU,tako da osim da pazarimo,i takmičimo ako zatreba mogli bi uskočiti u pomoč organizatoru kao i uvjek dosad.Več se radujem susreta na brdu,sasvima vama L.P RUDI |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Brommann
 | | Član od: 05 Velj 2006 | | Poruke: 1130 | | Mjesto: Bukovčak Hügel |
|
Upisano: Ned Kol 25, 2013 4:11 pm Naslov poruke: |
|
|
| sponge Napisao/la: |
Zaboravio sam da ste vi gore cijenjena gospoda "Uber ales" pa si takovo kaj mozete dozvoliti.
Primite moje ponizne isprike.
Lijep pozdrav.
Sponge.
P.S. Vidimo se gore valjda u nekom malo lijepsem "razgovoru" od ovoga. |
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Stips
 | | Član od: 23 Ruj 2009 | | Poruke: 224 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Ned Kol 25, 2013 4:56 pm Naslov poruke: |
|
|
@ Vulkanizer
Pa da vidiš imaš pravo od 01.07. smo sada svi mi domaći.
No da nebi mislio da ostajemo samo na "domaćim" sucima koliko znam najavlia nam se je i jedna poveća ekipa iz BiH pa budemo ih priupitali dali bi možda i oni htjeli sudjelovati sa jednim do dva suca, ali ipak smatram da bi bilo dobro kada bi se javio veći broj naših "Hrvatskih" sudaca kojima nažalost zadnjih par godina na CK nije baš lak posao (treba odsuditi 400 - 500 radova) ali što će nas biti više bili bumo prije gotovi.
Ovim putem zahvaljujem se i našem kolegi Rudiju i naravno da očekujemo vašu pomoć  _________________
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Ned Kol 25, 2013 11:35 pm Naslov poruke: |
|
|
gledam kategorije...kaj se opet trpaju diorame aviona i oklopa u istu kategoriju?? _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Bastardo
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 1387 | | Mjesto: Celje |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 8:45 am Naslov poruke: |
|
|
Nema nekih reakcija kolega auto-moto maketara u ovoj temi, pa da vas pitam:
koliko "automobilista" ima u planu doci na CK?  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| fallschimjager
| | Član od: 21 Tra 2008 | | Poruke: 258 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 8:56 am Naslov poruke: |
|
|
Diorame su diorame, nebitno o tome jel prikazuju zrakoplov, vozilo, željeznicu, brod, ili sve skupa.
U suđenju se gledaju svi elementi, znači okoliš i građevine, figure, objekt (tj. vozilo ili zrakoplov), i priča.
Diorame figura su odvojene jer nedostaje element vozila ili zrakoplova.
Cilj ovakve kategorizacije je povečanje kategorije, jer bi se dogodilo da bi u kategoriji diorama zrakoplova 72 imali 3-5 maketa. Ovako imamo kategorije sa 10 - tak radova.
Kvalitetna diorama zrakoplova može bez problema bolje kotirati od diorame vozila, i obrnuto, sve zavisi o kvaliteti rada.
Ukoliko dođe veći broj diorama zrakoplova, odvojiti ćemo kategoriju. _________________
CK 2018. NOVI PROSTOR - Žarka Dolinara 9
Betmen, Supermen, Nepismen |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 4:47 pm Naslov poruke: |
|
|
Imam jedno malo pitanjce za organizatore tj. sudce. Pitanje je općenito i nije vezano strogo za CK, na svim našim natjecanjima je princip ocjenjivanja uglavnom isti. Naime, ja svoje makete oklopa (tenkova) u mjerilu 1:35 za podlogu učvršćujem vijkom M4 koji prolazi kroz podlogu i kroz šasiju makete na maticu koja je zalijepljena sa unutarnje strane makete. Taj način pričvršćivanja mi najviše odgoara jer je maketa vrlo čvrsto pričvršćena za podlogu a opet imam mogućnost da po potrebi vrlo lako odvojim maketu od podloge.
Moje pitanje glasi: da li vijak koji pričvršćuje maketu za podlogu (a koji je ipak vidljiv ako se pažljivo pogleda), na bilo koji način utječe na plasman tj. ocjenu makete? _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| flick
| | Član od: 24 Ruj 2007 | | Poruke: 559 | | Mjesto: mjesno |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 5:18 pm Naslov poruke: |
|
|
Sto se tice CK, to ne utjece na plasman, takve stvari se zanemaruju prilikom sudjenja, jednako kao recimo prozirni stalci za zrakoplove "u letu", sajlice koje drze maketu i sl.
Lijep pozdrav!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dr. vlado
| | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1411 | |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 6:08 pm Naslov poruke: |
|
|
S-Hit, danas sam saznao da cu CK promasiti i ove godine zbog nekih vaznih termina.... a tako sam se bio radovao ponovo vidjeti ekipu...  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 6:28 pm Naslov poruke: |
|
|
| flick Napisao/la: | Sto se tice CK, to ne utjece na plasman, takve stvari se zanemaruju prilikom sudjenja, jednako kao recimo prozirni stalci za zrakoplove "u letu", sajlice koje drze maketu i sl.
Lijep pozdrav!  |
OK, hvala! _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vulkanizer
 | | Član od: 13 Lip 2009 | | Poruke: 1732 | | Mjesto: Le Bourget |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 7:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vulkanizer Napisao/la: | | fallschimjager Napisao/la: | | Diorame su diorame, nebitno o tome jel prikazuju zrakoplov, vozilo, željeznicu, brod, ili sve skupa. |
Nisu | ne kuri, matori  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mario101
 | | Član od: 16 Velj 2009 | | Poruke: 43 | | Mjesto: velika gorica |
|
Upisano: Pon Kol 26, 2013 8:32 pm Naslov poruke: |
|
|
@ dr. Vlado: Baš mi je žao....
@ Vulkanizer: Ma jesu, zaboravio si da smo "mi gore cijenjena gospoda "Uber ales"", razmisli ponovno inače bumo te morali uvjeriti  _________________ "Together we stand, divided we fall" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|