Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Na kioscima
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 105, 106, 107  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
damacn

Član od: 10 Tra 2012
PorukaUpisano: Sub Kol 31, 2013 3:55 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Imam ovu mini busilicu vec godinu dana, kad zatreba da ruke i tekako, za te novce se isplati, i za ovu nasu radju.
Sto se tice postolja za galijun, zavrsio sam ga i lijepo je ispao,, jedna preporuka, uradite sada postolje jer kad dojdu jedra bit ce veoma tesko uknapovati, sada se jos lijepo moze okrenuti naopako i uknapovati. Pozz svima damir

Zamolio bi starije brodomaketare, sta tocno treba da pise na mesinganoj plocici koju cu zalijepiti dole na postolje, uradio bi to ali nezelim na svoju ruku pisati nista, hvala vam unaprijed.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
pru959

Član od: 20 Kol 2012
Mjesto: Pančevo
PorukaUpisano: Sub Kol 31, 2013 9:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav prijatelji maketari.
Danas sam završio bitve i grede za sidra. Evo kako to izgleda:

Ostalo je samo da ih skratim na mere prelakiram i postavim na mesto.
damacn

PorukaUpisano: Ned Ruj 01, 2013 12:23 am    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Bravo mestre
Natrag na vrh
Sokol

Član od: 16 Lis 2012
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Ned Ruj 01, 2013 7:31 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav kolegama maketarima!
Molim savjet u vezi fenjera i ukrasa sa strane od metala.Budući su ukrasi sive boje da li koristiti broncu ili nekakovo drugo sredstvo.
Antonius

Član od: 05 Ožu 2013
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Ned Ruj 01, 2013 11:34 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovaj stroj je zapravo Einhel i radi na 220 volti. Einhel pod svojim imenom proizvodi isti uređaj samo ima više svrdala, glodala i ostalog po cijeni od 350 kn. Ima kupiti u Peveca. Dakle to je ista bušilica sa manje opreme i manjom cijenom.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
barba

Član od: 05 Svi 2009
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 02, 2013 3:51 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Onda ti je to super, tih glodala i ostalih dodataka uvijek nestane, potroše se, pa se moraju kupavati, alat je najvažniji.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
dbezinov

Član od: 25 Sij 2013
Mjesto: zagreb
PorukaUpisano: Pon Ruj 02, 2013 6:32 pm    Naslov poruke: Re: Damir Citiraj ovaj komentar

[quote="damacn"]Pozz svima
Uknapovao sam postolje, vrlo lijepo je ispalo, kad ga opituram bezbojnim mat lakom slikat cu pa da vidite, pozz[/quote]

Bok damacn,
danas sam dobio u ruke postolje i vidio kako ne odgovara linijama.

Razmak između držača trupa je cca. 17,0 cm, što odgovara slikanoj fotki slobodnog postolja na kutiji, a na fotografiji s druge strane koja prikazuje brod na postolju, ta udaljenost bi trebala biti cca. 21,5 cm (usporedba sa topovskim oknima - sežu od drugog do šestog okna).

To znači da se bliži nosači nalaze u području šireg dijela trupa i zazori su preveliki. Kobilica ne sjeda u predviđeni utor.

Ako ih se razmakne tako da budu raspoređeni između drugog i šestog otvora, stanje je bolje. I dalje postoji zazor između trupa i nosača, ali kobilica dosjeda u utor. Problem je tada u rupama koje bi ostale vidljive na podlozi nosača.

U oba slučaja treba dorađivati nosače ili nosače i podlogu, što nije prikladno.

Vjerujem da si ti to uspio,kao i oni koji su mi dojavili da će ga dotjerati, ali mnogi se ne bi htjeli baviti tom rabotom, smatrajući da su mjere trebale biti u redu.

U svakom slučaju poslati će se primjedba DeAgostiniju.

Pozz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Uto Ruj 03, 2013 3:48 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Hvala vam dbezinov na vasem odgovoru, ja sam doradio postolje i ispalo je jako jako dobro, slikat cu i staviti fotke ovdje pa da vidite, uz malo vise truda da se uraditi vrlo lijepo. Prvo sam uzeo mjere preko kartona pa sam to sve prenio na tanju speru, jos malo doradio i onda prenio na origonal nosac, ispalo je odlicno, pozz svima
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Uto Ruj 03, 2013 5:09 pm    Naslov poruke: damir Citiraj ovaj komentar

Bez tebe san brod na suvu

Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Sri Ruj 04, 2013 6:02 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Sri Ruj 04, 2013 6:42 pm    Naslov poruke: Postolje Citiraj ovaj komentar

Bok Damire,

upravo sam vidio postolje - dobro si ga upasirao, kobilica potpuno priliježe u utor.
Koliko si milimetara trebao skinuti na najgorem mjestu na rebru nosača?

Pozz
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Sri Ruj 04, 2013 7:11 pm    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozz
Hvala vam dbezinov. Neznam reci tocno,ali izmedju 8 i 10 mm.
Natrag na vrh
damacn

PorukaUpisano: Čet Ruj 05, 2013 10:13 am    Naslov poruke: Damir Citiraj ovaj komentar

Pozz svima
Pitanje za gospodina dbezinova
Faza rada 80C, pri kraju teksta kaze ovako: Iz komada br. 11 dimenzije 2X2mm nacinite tri podupiraca granicnika i zatim ih zalijepite na kosnik na udaljenosti oznacenoj na fotografiji.
Pitanje???
1. Koliko su dugi ti podupiraci?
2. I ako mozete sematski prikazati ili reci poziciju tih podupiraca u odnosu na podupirac jarbola 1 koji smo dobili s casopisem broj 56?

Unaprijed Vam se zahvaljujem
Natrag na vrh
millo

Član od: 13 Pro 2009
Mjesto: zagorje zeleno
PorukaUpisano: Čet Ruj 05, 2013 10:28 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kad već kolege maketari pričaju o postolju, evo da i ja pitam.

Putem maila sam naručio postolje da mi dođe na "moj" kiosk, i od tada 17.08 nikakvih potvrda o toj narudžbi niti je postolje stiglo.

Glupo mi je sada ići tražiti postolje po nekom od kioska, kad je narudžba još uvijek otvorena.

Stručni savjetniče što vi predlažete?

Pozdrav
Natrag na vrh
dbezinov

PorukaUpisano: Čet Ruj 05, 2013 1:01 pm    Naslov poruke: Naruđbe postolja - Millo Citiraj ovaj komentar

Bok Millo,

postolja ima dovoljno, naruđba u prošlom tjednu preko 180, djelatnika za taj posao nedovoljno. Čak su još i godišnji pa neznam dali itko na tome radi.

Dvije alternative:
- čekati, čekati....
- kupiti gdje nađeš, stornirati naruđbu i ne preuzeti je kada stigne

Pozz
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveno brodomaketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 72, 73, 74 ... 105, 106, 107  Naprijed
Stranica 73/107

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma