Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| 2851cz
| | Član od: 11 Lip 2012 | | Poruke: 1013 | | Mjesto: Osijek |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 9:12 pm Naslov poruke: GB Asevi WW1: Fokker d 7 f H.Goring,Revell 1:72 by 2851cz |
|
|
Pozdrav ,da se pridružim sa Fokkerom Hermanna Goringa .

2851cz: poruka promijenjena dana: Ned Stu 17, 2013 8:54 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 9:17 pm Naslov poruke: |
|
|
GB se stvarno zahuktao - svojevremeno sam složio ovu maketu, kad se sastavi i oboja izgleda baš dobro. Više se ne sjećam ima li taj Goringov avion losenge fabrik? _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Sri Stu 13, 2013 10:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Više puta sam si obećao da neću raditi ovako male avione ali nemogu odoljeti . Naravno sva pomoć je dobrodošla . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Stu 14, 2013 10:29 am Naslov poruke: |
|
|
Goringov zadnji D.VII (F) je potpuno bijeli. Fokker i Goring su bili prijatelji, pa je za njega posebno proizveden avion koji u startu nije imao platno sa Lozengama. Zato bi bilo dobro i u kokpitu obojati bočne površine u boju platna, a ne stavljati Lozenge. Avion ima i uredno aplicirane sve tvorničke oznake i stencile, a prilagođen je i za penjanje sa lijeve strane. Ima izrez i ručku na prednjem lijevom dijelu kokpita, jer je Goring zbog posljedica ranjavanja imao teškoće sa ulaskom u kokpit...Problem Revellove makete je motor i mitraljezi. Cilindri BMW-a su više virili, pa su i mitraljezi nešto više postavljani. I inače, ove bi mitraljeze trebalo zamjeniti, jer su vrlo grube izrade. Dekali su pogrešnog fonta na serijskom broju, a i propeler je bio Heine, a ne Axsial koji se dobije u maketi. Ima više dobrih fotki ovog aviona, koje su već više puta postane na ovom forumu, pa treba malo prokopati po starim temama. _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Ned Stu 17, 2013 8:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| Kako maketa nema ništa od unutrašnjosti istu valja izraditi . Pitanje koja je boja platna i koje su boje šipke konstrukcije ? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 12:31 am Naslov poruke: |
|
|
| 2851cz Napisao/la: | | Kako maketa nema ništa od unutrašnjosti istu valja izraditi . Pitanje koja je boja platna i koje su boje šipke konstrukcije ? |
 _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 8:41 am Naslov poruke: |
|
|
| Da , hvala za fotku ali Geringov avion je bio bez ove sheme samo boja platna i iako je i moje razmišljanje da su cijevi sive nebih se čudio da je neka druga boja u igri . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 9:04 am Naslov poruke: |
|
|
| 2851cz Napisao/la: | | Da , hvala za fotku ali Geringov avion je bio bez ove sheme samo boja platna i iako je i moje razmišljanje da su cijevi sive nebih se čudio da je neka druga boja u igri . |
Ovo nije 'shema' nego boja tj. tvornički uzorak platna od kojeg su rađeni gotovo svi njemački dvokrilci.
Ako je Goringov bio rađen od nekog drugog platna, onda se vjerojatno radi o običnom bijelom platnu kakav je bio i cijeli zrakoplov. Možda je bio i rađen od ovog platna pa kasnije i iznutra obojan u bijelo, svjetlo sivo ili neku drugu boju jer se her Goringu 'lozenge' nisu sviđale. Točne podatke ćeš jako teško dobit, toga se vjerojatno ne bi sjećali ni Goring ni Fokker da su živi.
To ti se na tom 'komarcu' ionako neće vidjeti toliko pa možeš malo i improvizirat.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 10:11 am Naslov poruke: |
|
|
Za unutrašnjost platnenih dijelova ti preporučam, za ovaj konkretni avion, prirodnu boju platna, dakle neki radome tan ili sl. Humbrol 121. metalni dijelovi su slični RLM02, samo cca 20% svjetliji. Dakle, u neku boju koja odgovara svo-zelenoj RLM 02 dodaš bijele. Pod i komandna ploča su u boji svijetlog drveta, a upravljačka palica je crna sa hvatištima od drva. pedale su sivo-zelene. Municijske kutije su aluminij. Sjedište je u boji kože-kestenjasto-smeđe. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala Boris nisam znao ovo za platno. Hvala Grunf . Sada mi je to puno jasnije . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 12:48 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako odlučiš staviti figura pilota ne moraš se zezati sa skrečanjem unutrašnjosti jer se onda baš ništa unutra ne vidi. Tako sam ja napravio  _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Pon Stu 18, 2013 2:57 pm Naslov poruke: |
|
|
| To mi je prvo palo na pamet ali nisam ti ja za figure više za kompliciranje . |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Sri Stu 20, 2013 10:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Radio sam na hladnjaku . Prva ideja je bila izraditi ga od lima (nisam još odustao od nje ) ali nakon 5,6 pokušaja nisam bio zadovoljan pa sam na original stavio flaster .Originalni hladnjak sam malo udubio . Sve zajedno pofarbao čisto da dobijem neki opći dojam, a i da vidim kako će se bijela boja ponašati na različitim bojama površine .Komandna ploča je pofarbana da mogu pitati koliko još svjetlija ili tamnija treba biti ?
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
|
Upisano: Čet Stu 21, 2013 10:51 am Naslov poruke: |
|
|
Instrument-ploču trebaš doraditi sa efektom drva. Ova boja odgovara kao podloga. Preporučam akrilni sjajni lak, pa umjetnička ulja, pa akrilni mat lak-isto vrijedi i za pod kokpita. _________________
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| 2851cz
|
Upisano: Ned Stu 24, 2013 9:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Radim sitne dijelove unutrašnjosti .
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|