Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Kratka povijest maketarstva u Hrvatskoj
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 11:16 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jos vezasno za izlozbe bila je jedna '93 ili 94 u tada narodnom sveucilistu Velika Gorica koju je organizirao MACH.

Prijedlog za HUVM mozda ste trebali sve ovo navesti i onda nadodati da je od 2006. starta vase CK natjecanje.
Sponzore bi mozda privukla i ova 30 godisnja tradicija okupljanja i natjecanja, jer mi smo mala zajednica i nebih smjelo biti podjela mi i vi ili ovaj i onaj klub....

No to sad nema veze bitno da se ovaj casopis odrzi i nastavi izlaziti, sretno vam bio.
O da ducan u Preradovicevoj VOX ako se sjecam da se tako zvao.

Slider! Palac gore
Slider

Član od: 09 Velj 2012
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 11:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Sivcev Napisao/la:
mislim da je ovo iz Varazdina, fotka je od Radoslava Pakaskog

drugi sa leva je Nebojsa Gajic iz NS treci je mislim pokojni Vojislav Vujovic a skroz desno je Milan Veres iz B. Petrovca. Rekao bih da su ostali sa fotke iz HR

btw
I kod nas u Srbiji se na slican nacin zaboravilo kako je pocelo organizovano maketarstvo u kasnim 80tim pa je ispalo da kod nas to pocinje 2011.

pa di si ovo naso?????? prvi put vidim
salji velku rezoluciju na mario.glozinic@vz.t-com.hr

ovo je Varaždin, ispred doma JNA, drzavno prvenstvo - slijeva na desno - prvi kolega Siniša Varšić, peti s lijeva Dražen Sačić, a cetvrti s lijeva u sexi hebackoj kosulji i novoj traper jakni ( a vid zurka - kose ko u prici) je moja malenkost, u to doba sam se jos borio s anoreksijom koju sam konacno uspio pobijediti krajem devedesetih....

Slider: poruka promijenjena dana: Sri Stu 20, 2013 11:42 am; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
Karaya

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: Velika Gorica
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 11:25 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Tomo Napisao/la:

Za ovo okUpljanje sam saznao dan kasnije , u to vrijeme sam bio u vojsci na Zemuniku.
Drugi dan su komentirali zapovjednici nesto tipa : bili neki frikovi penjali se i fotografirali i sve ove nase Galebove i Kraguje Pilei ostale avione... Very Happy
A ne razumiju oni nasu ljubav.
Pierre

Član od: 12 Stu 2008
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 11:29 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Nije Milivoj Varšić već Siniša Varšić ...
Stari se, ne pamti se već sve Smile))

ovo je Varaždin, ispred doma JNA, drzavno prvenstvo - slijeva na desno - prvi kolega Milivoj Varšić, peti s lijeva Dražen Sačić, a cetvrti s lijeva u sexi hebackoj kosulji i novoj traper jakni ( a vid zurka - kose ko u prici) je moja malenkost, u to doba sam se jos borio s anoreksijom koju sam konacno uspio pobijediti krajem devedesetih....[/quote]
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Slider

PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 11:41 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pierre Napisao/la:
Nije Milivoj Varšić već Siniša Varšić ...
Stari se, ne pamti se već sve Smile))

ovo je Varaždin, ispred doma JNA, drzavno prvenstvo - slijeva na desno - prvi kolega Milivoj Varšić, peti s lijeva Dražen Sačić, a cetvrti s lijeva u sexi hebackoj kosulji i novoj traper jakni ( a vid zurka - kose ko u prici) je moja malenkost, u to doba sam se jos borio s anoreksijom koju sam konacno uspio pobijediti krajem devedesetih....
[/quote]
Isprika....mozgal sam deset minut za ime, i reko - heureka, sjetil sam se...sorry Siniša Embarassed
hrmodeler

Član od: 20 Ruj 2011
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 11:44 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo jedne naše, ne stare kao vaše, sa našeg prvog natjecanja u Osijeku 1999-e.

Administrator
Član od: 24 Lis 2005
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 12:17 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Karaya Napisao/la:
Prijedlog za HUVM mozda ste trebali sve ovo navesti i onda nadodati da je od 2006. starta vase CK natjecanje.
Sponzore bi mozda privukla i ova 30 godisnja tradicija okupljanja i natjecanja, jer mi smo mala zajednica i nebih smjelo biti podjela mi i vi ili ovaj i onaj klub....
Natjecanje Crna kraljica nastavlja tradiciju natjecanja Viribus Unitis iz 2006. Sjećam se inicijalnog sastanka u restoranu kod Zagrebačke pivovare na kojem je kolega Stips predložio da se natjecanje zove Crna kraljica, ali je to većinom glasova odbijeno jer su drugi smatrali da se zajednički projekt više klubova treba prikladno zvati i imati povezanost sa hrvatskom povijesti, pa je zato odabrano ime Viribus unitis = zajedničkim snagama, a vezano za KuK bojni brod važan za našu povijest. Kolega Tihomir Bregar je izveo sav posao oko brenda, logotipa i sl. Bilo je puno entuzijazma i trebalo je puno truda i posla da bi se iz ničega napravilo ambiciozno zamišljeno natjecanje. Bez obzira na to da natjecanje više nije organizacija više klubova, odlično je što je preživjelo i ostalo najveće natjecanje u Hrvatskoj. Ime Viribus Unitis više nije korišteno jer je kolega Bregar nakon povlačenja iz projekta zadržao autorska prava na brend i logotip, pa natjecanje sad ima naziv po osobi iz davnije hrvatske povijesti čija je zastrašujuća reputacija i dovela da je u narodu omražena zla gospodarica Medvedgrada (Katarina Celjska) nazvana "crna kraljica". Bez obzira na to, naziv je zanimljiv, intrigantan i drugačiji i kao takav se uspješno koristi. Wink
Treba naglasiti da organizacija ovakvog natjecanja nije nimalo laka i nadam se da će kolege iz HUMV-a i dalje imati snage i sredstava kako bi i u buduće ovo natjecanje zadržalo svoj renome. Pri tome ne treba zaboravljati početke, nego biti na njih ponosan.
Inače, tema je zanimljiva i podržavam Slidera da jednom uz pomoć svih koji imaju podatke i fotografije iz tog vremena napiše jednu opširniju povijest maketarstva u Hrvatskoj, koja bi bila objavljena-možda baš u novom časopisu "Military Miniature", za kojeg se nadam da će nastaviti izlaziti i da će u njemu objavljivati radove i članke svi entuzijasti iz Hrvatske

Group build - Metal finish battle
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dobra ideja - ajde molim sve koji imaju nekakve materijale i saznanja o klubovima ( makos, feniks, osa itd ) da mi posalju cim vise materijala, imena, fotki ....mogla bi ispast fina prica o maketarstvu koju bih kompilirao u cjelimu pa da se na jednom mjestu nadje kompletna slika...
znaci, ak imate popis clanova, rang listu , bilo kaj- molim na mail ili postom....bit ce to ogroman posao ali mislim da cu to moc odradit...
Špicfajer

Član od: 09 Pro 2009
Mjesto: Kastela,Croatia
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 3:16 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Poslije ovoliko slika palo mi je na pamet maketarsko natjecanje u Zagrebu 1990. Ima li sto slika odatle, iz Tehnickog muzeja?
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 3:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Špicfajer Napisao/la:
Poslije ovoliko slika palo mi je na pamet maketarsko natjecanje u Zagrebu 1990. Ima li sto slika odatle, iz Tehnickog muzeja?

mislim da imam ja....ali sjecam se stuke s preiserovim figurama od Nenada Setine...i povijesno Josipovo ''ali hrastovi ne rastu na Pacifiku'' Smile
dsacic

Član od: 10 Stu 2005
Mjesto: Varaždin-Poreč
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav !
Također molim pošaljite mi sliku iz Varaždina 1987 u večoj rezoluciji .....
Biti će mi draga uspomena na vremena kada je maketarstvo se stvaralo......

dsacic21@gmail.com

ili

dsacic@vindija.hr

Hvala !
Dražen Sačić
Natrag na vrh
Nick

Član od: 26 Stu 2006
Mjesto: VŽ
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 4:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

hrmodeler Napisao/la:

Bili smo mi i tamo Wink
hrmodeler

Član od: 20 Ruj 2011
Mjesto: Osijek
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 5:31 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

[quote="Nick"]
hrmodeler Napisao/la:

Bili smo mi i tamo Wink

Znam da jeste, još uvijek se sjećam ekpie od tada, prostora, suđenja i ostaloga. Very Happy

Mario, ja ti pošaljem ono što ja imam pa vidi što možeš iskoristiti.

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 6:08 pm    Naslov poruke: Re: Kratka povijest maketarstva u Hrvatskoj Citiraj ovaj komentar

Slider Napisao/la:
2006. u Travnju održan je prvi Kup David Schwarz , koji prerasta u Kup Zagreb koji se od tada svake godine tradicionalno održava. U početku je u organizaciji MK David Schwarz, a poslje ZMMS-a.
Iste jeseni Slavoljub Penkala i HUVM organiziraju Viribus Unitis zajedno. Suradnja traje i 2007,uz MK Grunf, nakon cega se svi osim HUVMa povlace i natjecanje preuzima HUVM, preimenovavši ga u CK. Detalje znaju zagrepcani.

I 23.lipnja 2007. god. održano Otvoreno natjecanje u plastičnom maketarstvu "Reoplan 2007" u Splitu organizirano od strane članova MAK Reoplan Split.

A koje je ono godine točno...2000 i koje?? bilo državno natjecanje održano u zgradi zrakoplovne tehničke škole ili tako nekako (ne sićam se točno??) na Plesu,sićam se da je bio organiziran obilazak autobusom, to mi je bilo jako fino natjecanje gdje sam prvi put upoznao puno maketara koje sam do tada znao samo po porukama i pisanju na "hr-maketari" forumu, jer drugog maketarskog foruma još nije ni bilo.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Slider

PorukaUpisano: Sri Stu 20, 2013 6:27 pm    Naslov poruke: Re: Kratka povijest maketarstva u Hrvatskoj Citiraj ovaj komentar

su27rules Napisao/la:
[
I 23.lipnja 2007. god. održano Otvoreno natjecanje u plastičnom maketarstvu "Reoplan 2007" u Splitu organizirano od strane članova MAK Reoplan Split.

A.

prekopajte papire, napravi popis ekipe organizatora, neke slik, rezultate i saljiu....isto tako i slike maketa s takmicenja...cim vise to bolje
ja sam ocistio danas cijeli jedan hard i spreman je... Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Klubovi, natjecanja, najave, izložbe Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3, 4, 5  Naprijed
Stranica 2/5

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma