Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Academy Mig-21 F-13 1/72

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Reaper

Član od: 07 Ruj 2006
PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 12:16 pm    Naslov poruke: Academy Mig-21 F-13 1/72 Citiraj ovaj komentar

Evo gledam u alphi imaju ovu maketu, cijena mi je savrsena, pa me zanima ako netko moze malo vise napisati o ovoj maketi, znaci cisto osnovne informacije, kako se sastavlja, paneli, tocnost i slicno.... nesto mi vrag neda mira pa bi je uzeo, ali jednostavno nigdje o njoj nemogu nista naci.....

-=Für immer Minderheiten=-
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 12:26 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Maketa je jednostavna, urezani paneli, ne previše dijelova, vjerujem da je idealna za prvu maketu, pristup "uz malo truda do rezultata", ali nije baš za zahtjevnije maketare. O točnosti ne mogu govoriti, jer tu verziju Migonje ne poznajem previše.
Ako stignem, pofotkat ću dijelove, i puknuti mali inbox slikovni prikaz, jer fotka govori tisuću rijeći.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 12:37 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

E bas ti hvala, vuce me vrag, vjerovatno cu ga naruciti, cim zaokuzim financije! Dobro ce doci za malo eksperimantiranja, pogotovo za tu cijenu....odlicno!

Natrag na vrh
dragan_mig31

Član od: 16 Sij 2006
Mjesto: SKOPJE-MAKEDONIJA
PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 3:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

uf nemoj to maketa je grob.veoma jeziva maketa.cak i nije u 1:72 razmer nego vec u 1:68 ili taka nesto.ja ne bi kupio to.kokpit skoro i da nema.
Reaper

PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 3:07 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

OK, hvala dobro da si mi rekao, onda bolje dati 100 kn za revella iako ni on nije savrsen

Natrag na vrh
0viking0
Moderator
Član od: 17 Lis 2005
Mjesto: Zagreb - Croatia
PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 3:23 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uzmi radije revell... To je sasvim solidna 72-ka
Hobby M
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 3:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Istina je ovo što je napisano za mjerila, no nije istina da je Academy loš. Uvjerljiv je i konturno dobar imajući u vidu mjerilo u kojem je napravljen (1/68 iako na kutiji piše 1/72).
Za razliku od Revella ima manje detalja, no to i nije nužno loše jer je Revell nagrdio model s negativnim zakovicama, koje se na srebrnoj površini vide puno više nego što bi trebalo. Usporedi cijene i svoje želje, te odluči što smatraš najboljim za sebe.
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pa ako nije kompliciran to nemora biti nedostatak... treuntno najbitnije je da se fino slaze, da nema neke patnje s njime, a dali ima 4 panele manje ili vise, to mi nije bitno za tu cijenu.....

Natrag na vrh
tiger
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Obzirom da sam svojevremeno imao obje makete, mišljenja sam da je Revell neusporedivo bolji od Academya. Definitivno najbolji 1/72 MiG-21 F-13.
Natrag na vrh
Žach
Gost
PorukaUpisano: Pet Ruj 08, 2006 4:06 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo fotki, na brzaka, ali se sve vidi. Kao što sam napomenuo, nije to maketa za zahtjevije maketare, dijelova nema puno, ali lako se sklapa, subject je popularan i cijenom je prihvatljiva, pa nije loša kao maketa za početnika, koji traži nesto jednostavno, dopadljivo i za male novce.

Revell 1/72 MiG-21 F-13 je svakako superioran, te dvije makete dijeli 20 godina tehnološkog razvoja, pa bi bilo čudno da je Revell propustio šansu da konačno napravi F-13 u skladu sa mogućnostima koje tehnologija danas pruža. Naravno da su neki odmah tražili greše Revellu (nekima je traženje mana na novim maketama preraslo u pravu opsesiju) pa su zamjerili Revellu puno prevelikih (prenaglašenih) upuštenih zakovica, i poneku netočnu sitnicu (stajni trap ili ???), ali realno je to zaista vrlo lijepa maketa, i večina maketara je njom i više nego zadovoljna .

Eto Revell je kažu oko 100,00 kn, a Academy (na fotki) 45,00 kn, sve se vidi, sve se zna, sve dalje ovisi o prioritetima, svatko će sam sigurno dobro odabrati prema vlastitom nahođenju.

Natrag na vrh
Zli Veverko
Gost
PorukaUpisano: Sub Ruj 09, 2006 6:40 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Preporučio bih ti Zvezdinog MIg-21 BIS-a. Maketa je nova i kažu za njega da je trenutno najbolji Mig-21 u 1/72. Naravno, i dotični me čeka na lageru Rolling Eyes
Natrag na vrh
Reaper

PorukaUpisano: Sub Ruj 09, 2006 7:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Da, ok, hvala na preporuci, samo ovdje je bilo rijec o F-13 varijanti, ne o bisu, kojeg usput receno ni nemam kako nabaviti, tako da..... jedino pamtim pa cim se netko sjeti da tu maketu prodaje kod nas.....prvi sam....

Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Zrakoplovno maketarstvo Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma