Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1985 | |
|
Upisano: Pon Velj 03, 2014 9:15 pm Naslov poruke: GB Asevi WW1 D.H. 2 5964 Revell 1/72 by hornet |
|
|
Dok se suši boja na Dr.1 te da me dodatno potakne da počnem još nešto odlučih se za avion koji odavno stoji u ladici.
D.H. 2, čudo britanske tehnike u vrijeme dok još nisu savladali sinkronizaciju strojnice s propelerom, a koji je bio u sastavu 24 sq RFC-a i na kojem je letio njihov zapovjednik Maj. Lanoe Hawker (izbor je bio jednostavan jer su u kompletu samo ti dekali)
L. Hawker je bio prvi britanski zračni as (7 pobjeda, sve u sq 6), među prvim pilotima koji su dobili visoko odlikovanje Viktorijin križ. Na linku gore možete više pročitati o njemu.
Kažu da je njegov moto bio "Attack Everything" -- karijeru je završio kao jedanaesta MvR žrtva upravo na ovom avionu.
Dosta za uvod.... potrebna mi je pomoć jer u svoj literaturi izgled samog aviona je poput prikazanog na kutiji. Međutim postoje i interpretacije da je izgledao ovako
foto preuzata s www.internetmodeler.com
...pa ako netko ima fotku koja to potvrđuje molim da me uputi.
btw u engleskoj leti replika ovog aviona i ona je također obojana kao ovaj eduard _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|