Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Š.B. Jadran mjerilo 1:62 (samogradnja)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Špar

Član od: 25 Lis 2013
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Sub Velj 08, 2014 4:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Provjereno preko Palube,bačve su služile kao spremnici goriva i istog razloga je bilo zabranjeno pušiti na krmi broda.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Roland

Član od: 11 Kol 2013
Mjesto: Opatija
PorukaUpisano: Uto Velj 11, 2014 4:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Roland

PorukaUpisano: Uto Velj 11, 2014 5:02 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

evo dodane su najnovije slike ! Vrijeme je i dalje katastrofa...
pa mi to sada u ovom momentu i paše jer po cijele dane (i noći) radim na JADRANU trenutno pripremam križna jedra tako da će uskoro i ona zaplovit na brodu a radim i podlogu na kojoj ima još dosta posla
u odmoru od mukotrpnog rigginga tu i tamo napravim koji sić koju četku...
ostale su mi još sohe za barke i sve to povezat pa neka JADRAN konačno zaplovi u neke mirnije vode (staklena vitrina)...
a autor ove makete ide u nove projekte !!!
Davor

Član od: 09 Lis 2011
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Uto Velj 11, 2014 6:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

....ništa manje nisam od tebe očekivao....ovo je do bijelih bubrega.... Very Happy
Tomo

Član od: 06 Stu 2005
Mjesto: Varaždin
PorukaUpisano: Uto Velj 11, 2014 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ovo je nešto predivno! Shocked
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail Posjeti web-site
su27rules

Član od: 13 Pro 2006
PorukaUpisano: Uto Velj 11, 2014 10:47 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

četke ( bruškini)u zakon!! Cool Cool
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
barba

Član od: 05 Svi 2009
PorukaUpisano: Sri Velj 12, 2014 6:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Pozdrav

O maketi stvarno nemam riječi, izgleda prekrasno, a brzina i preciznost me posebno oduševljava Pogledao sam sve tvoje radove i zanima me izrada konopa, napravio sam si rope walk i to radi, zanima me koji konac koristiš za bazu.

Barba
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Roland

PorukaUpisano: Čet Velj 13, 2014 12:52 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala bit će još toga nije ovo još gotovo...
Šta se tiče konca isključivo čisti poliester jer nema dlačica nedavno sam otkrio u Rijeci trgovinu za popravak mašina Singer i tamo imaju sve debljine
0,3. 0,4. O,6. 0,8 .... I boje konca poliester koriste tapetari za šivanje
barba

Član od: 05 Svi 2009
PorukaUpisano: Čet Velj 13, 2014 11:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Hvala na informaciji!
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
stari

Član od: 12 Lip 2012
Mjesto: Kastav
PorukaUpisano: Čet Velj 13, 2014 8:54 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Roland Napisao/la:
Hvala bit će još toga nije ovo još gotovo...
Šta se tiče konca isključivo čisti poliester jer nema dlačica nedavno sam otkrio u Rijeci trgovinu za popravak mašina Singer i tamo imaju sve debljine
0,3. 0,4. O,6. 0,8 .... I boje konca poliester koriste tapetari za šivanje

Jeli to firma "Gović" u ul.Račkog 10?
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
Roland

PorukaUpisano: Pet Velj 14, 2014 1:30 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Je to je to gović servis šivaćih mašina i prodaja konca i stvari za šivanje...
Roland

PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 12:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dalibor

Član od: 22 Stu 2010
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 12:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

bez riči....
Natrag na vrh
Roland

PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 12:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

nove slike su tu a ovo je rezultat proteklog vikenda!
napravljena su sva jedra sada se radi najdolnji križ i uskoro ide i zadnje 12 jedro na svoje mijesto bilo je dosta posla i oko rigginga kojeg ima još ohhoooho... svi buceli i žabice rade se ručno tako da to oduzima podosta vremena ali riješit ćemo i to ...
Špar

Član od: 25 Lis 2013
PorukaUpisano: Pon Velj 17, 2014 7:14 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Fascinira me preciznost i detaljnost kod izrade jedara s obzirom da se Roland do sada nije bavio jedriljem.Dobar majstor i kvalitetan savjetnik to je dobitna kombinacija. Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes Shocked
Natrag na vrh
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Drveni brodovi i plovila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3 ... 14, 15, 16, 17  Naprijed
Stranica 15/17

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma