Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3476 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Ned Ruj 10, 2006 5:37 pm Naslov poruke: Hrvatski IK-2 |
|
|
Molim savjete za bojanje ove makete 1:72. Stiže brzo, malo znam o bojanju hrvatskog. Imam nešto malo materijala i čini mi se da je bio jednobojan. Koja je to boja, i je li to uopće istina? Vidio sam razne avione iz tog perioda i koliko vidim ima raznih jednobojnih shema zelene. help  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Karaya
 | | Član od: 21 Lis 2005 | | Poruke: 2103 | | Mjesto: Velika Gorica |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Sri Ruj 13, 2006 2:55 pm Naslov poruke: |
|
|
| Zna li ko kakva je unutrašnjost kabine??? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 14, 2006 12:58 am Naslov poruke: |
|
|
P-51,na YASIG sajtu imaš podatke ali evo ukratko.Unutrašnjost se verovatno nije menjala u NDH vazduhoplovstvu što znači da je bila u boji
metala,sedište u boji aluminijuma,drška palice i kontrolna tabla tamno sivo,kaiševi boje platna(light linen).
Spoljašnja kamuflaža je izmenjena u odnosu na KJRV.NDH IK-2 su farbani
tamno zelenom(gore)DARK GREEN N-17(FS 34096) i sivom(dole)GRAY
N-16(FS35526).
Pozdrav. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 14, 2006 1:02 am Naslov poruke: |
|
|
Ja sam inače danas dobio IK-2 u 1/72 od CMR-a.Maketa je FANTASTIČNA,
urađena je dobrim delom po informacijama dobijenim od g.Nenada Mikluševa što je samo po sebi sigurica.U kompletu oznaka imaš i NDH primerak. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
|
Upisano: Čet Ruj 14, 2006 2:05 pm Naslov poruke: |
|
|
| Hvala, već sam stupio u vezu i s njim i čekam njegove knjige a maketu sam uzeo od L&M-a. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Čet Ruj 14, 2006 3:32 pm Naslov poruke: |
|
|
Na žalost za IK-2 u službi ZNDH imamo premalo podataka. Svojedobno je objavljen profil ZNDH IK-2 s velikim brojem na trupu (za to postoji velika vjerojatnost, jer su samo u početku postojanja ZNDH na avione stavljani sitni brojevi u stilu JKRV-a), ali je do danas ostala jedinom ona slika objavljena u knjizi Frke, Novaka i Pogačića.
Ako ti je iz gušta, napravi ga prema informacijama koje je Miklušev poslao CMR-u i objavio, dok se ja želim strpiti do pojavljivanja dodatnih podataka. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Supercuber
 | | Član od: 20 Ožu 2006 | | Poruke: 265 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
Upisano: Ned Ruj 17, 2006 4:42 pm Naslov poruke: |
|
|
| Znam, općenito je s većim dijelom aviona iz ZNDH takva situacija, a slično je i s jednim dijelom tipova iz JKRV-a. Općenito za puno tipova aviona imamo "crne točke", odnosno nepokrivenost fotografijama, što je vrlo frustrirajuće. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|