Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| XVI
 | | Član od: 28 Kol 2012 | | Poruke: 215 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Uto Tra 22, 2014 3:14 pm Naslov poruke: Renault FT-17 1/72 Hat |
|
|
Pošto se sve vrti oko ww1 evo uhvatio sam se i ja nešto posla na jednoj maloj maketici. Maketa ne tako dobra napravljena za wargaming ali ako je hočete napravit "ozbiljnije" treba ju malo dotjerat.
Rječ je o Renault FT-17 firme Hat. U planu je i neka vinjetica.
Malo smo se igrali:
Mitraljez baš i nije impresivan pa bi ga trebalo zamjenit
Toliko za sad. _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| barakuda
 | | Član od: 22 Sij 2007 | | Poruke: 2557 | | Mjesto: ST |
|
Upisano: Uto Tra 22, 2014 5:24 pm Naslov poruke: |
|
|
Sviđa mi se kako si scratcha mitraljez. Super!  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Uto Tra 22, 2014 10:05 pm Naslov poruke: |
|
|
De molim te malo napisi kako si napravio mitraljez. Hvala  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Moon
| | Član od: 19 Ožu 2014 | | Poruke: 9 | |
|
Upisano: Sri Tra 23, 2014 12:02 pm Naslov poruke: |
|
|
mitraljez je wow.
što reče kolega Janjić reci kako si to postigao? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| XVI
|
Upisano: Sub Tra 26, 2014 1:23 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala, iskreno govoreći za mitraljez sam imo malu pomoč ali napravljen je na sljedeći način. Medicinskoj igli odpilit je vrh i na jednom djelu je zamotana tanka žica preko koje je pređeno pastom za lemljenje i dok se nije stvrdnulo dodana je žica da simulira plinski cilindar. Ostali "spojevi" i "nabori" na cijevi su napravljeni sa tankom odsječenom krep trakom koja je samo smotana oko cijevi. Nadam se da koliko toliko pomaže pošto nisam neki u "stručnom jeziku" . _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| pacman69
 | | Član od: 02 Lip 2008 | | Poruke: 296 | | Mjesto: Sisak |
|
Upisano: Sub Tra 26, 2014 2:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Pitanje u vezi gusjenica odnosno plastike od koje je Hat-ova maketa izlivena: Je li plastika tvrda ili onako gumenasta kao figure u 1/72? Naime, ove gusjenice izgledaju puno bolje od gumenih iz RPM makete, pa razmišljam o zamjeni... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| XVI
|
Upisano: Sub Tra 26, 2014 3:26 pm Naslov poruke: |
|
|
Tvrda je plastika. Jedini je problem što su gusjenice i kotači sve jedan dio. _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Moon
| | Član od: 19 Ožu 2014 | | Poruke: 9 | |
|
Upisano: Sub Tra 26, 2014 8:27 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | Hvala, iskreno govoreći za mitraljez sam imo malu pomoč ali napravljen je na sljedeći način. Medicinskoj igli odpilit je vrh i na jednom djelu je zamotana tanka žica preko koje je pređeno pastom za lemljenje i dok se nije stvrdnulo dodana je žica da simulira plinski cilindar. Ostali "spojevi" i "nabori" na cijevi su napravljeni sa tankom odsječenom krep trakom koja je samo smotana oko cijevi. Nadam se da koliko toliko pomaže pošto nisam neki u "stručnom jeziku" Very Happy.
|
hvala za info
inače, jako lepo izgleda! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| u-boat
 | | Član od: 30 Jul 2010 | | Poruke: 1264 | | Mjesto: Sarajevo |
|
Upisano: Ned Tra 27, 2014 6:46 pm Naslov poruke: |
|
|
| XVI Napisao/la: | Hvala, iskreno govoreći za mitraljez sam imo malu pomoč ali napravljen je na sljedeći način. Medicinskoj igli odpilit je vrh i na jednom djelu je zamotana tanka žica preko koje je pređeno pastom za lemljenje i dok se nije stvrdnulo dodana je žica da simulira plinski cilindar. Ostali "spojevi" i "nabori" na cijevi su napravljeni sa tankom odsječenom krep trakom koja je samo smotana oko cijevi. Nadam se da koliko toliko pomaže pošto nisam neki u "stručnom jeziku" . |
Odlično si ti to opisao
Hvala drug  _________________
凸(¬‿¬)凸 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Zlikovac
 | | Član od: 10 Stu 2010 | | Poruke: 398 | |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| XVI
|
Upisano: Pon Tra 28, 2014 1:20 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima na komentarima, potrudio sam se da što bolje opišem jer kao što rekoh nisam najbolji u "stručnom" jeziku.  _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| XVI
|
Upisano: Sri Lip 04, 2014 10:34 am Naslov poruke: |
|
|
Malo napretka na auspuhu
 _________________ "I know not with what weapons World War III will be fought, but World War IV will be fought with sticks and stones."
Albert Einstein |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|