Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| spatz
| | Član od: 25 Jul 2012 | | Poruke: 52 | | Mjesto: Beograd |
|
Upisano: Čet Jul 10, 2014 2:27 pm Naslov poruke: BR.52 Kriegslokomotive Trumpeter 1/35 |
|
|
 _________________ Aleksandar Milanovic |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| P-51
 | | Član od: 24 Ožu 2006 | | Poruke: 3474 | | Mjesto: Drniš/Šibenik |
|
Upisano: Čet Jul 10, 2014 2:32 pm Naslov poruke: |
|
|
| Interesantno i poveliko, vidim. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Čet Jul 10, 2014 2:39 pm Naslov poruke: |
|
|
Super je. Hoće li biti koji Pero ložač na njemu ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| spatz
|
Upisano: Čet Jul 10, 2014 3:07 pm Naslov poruke: |
|
|
Bez Pere ložača ništa Naravno samo ga trebam odraditi i još kojeg u kabini.Ovo je samo jedan deo slagalice zvana diorama.Spremam i morzer Karl-a isto od trumpeter-a sa još par vagona ali otom potom.De je poveliko poveliko je nisam merio ali mislim da ima preko 60 cm u dužini! _________________ Aleksandar Milanovic |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5408 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Jul 11, 2014 10:38 pm Naslov poruke: |
|
|
Uf ovo ne smije vidjeti moj mali odmah ću morat slagati i ja jednoga
Koliko je dugo to čudo sklopljeno? _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| spatz
|
Upisano: Čet Jul 17, 2014 12:35 am Naslov poruke: |
|
|
Sto se tice vremena trebalo mi je cetiri nedelje da je sastavim i ofarba.Sto se boje tice radjeno je po sastavnici narocito zuta koja mi je vise licila na mustard yellow za panzere.Video sam slike hvala veliko za upute,a vedering sam se plasio da ne preteram ,a kako mi je to obicaj ovde sam vodio racuna. _________________ Aleksandar Milanovic |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| dragisa1956
 | | Član od: 01 Lis 2009 | | Poruke: 785 | | Mjesto: Zagreb |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| frka
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 1513 | |
|
Upisano: Čet Jul 17, 2014 8:46 am Naslov poruke: |
|
|
Impresivna maketa. Moj je dojam da je zaprljanje stvarno neprimjetno i da bi ga trebalo dodati kako bi maketa bila bliža stvarnosti. Tako velika maketa mora ostavljati dojam da je stvarno od metala a ne od plastike, a to se može postići sa malo truda i mašte. Također mora izgledati kao da je već neko vrijeme u uporabi tako da se na nekim dijelovima vidi da se okreću ili pomiču. Kako kaže Dragiša, progooglaj malo po web stranicama, naći ćeš bezbroj primjera i pokušaj ući u sljedeću fazu i nešto improvizirati jer maketa naprosto vapi za doradom takve vrste.
Kad se radi o zaprljanju jednolično obojanih površina, moje je iskustvo vrlo pozitivno sa uljanim bojama koje možeš nabaviti u "art" prodavaonicama. Naneseš kistom par točkica guste uljane boje (npr. plava, smeđa i zelena), i onda ih razmažeš npr. štapićem za uši da se rašire jednoliko po površini. Time dobiješ da se pojedini dijelovi inače jednolike površine razlikuju u nijansama što fenomenalno podiže dojam cijele makete. Kod teških vozila kao što je lokomotiva dodam tankim kistom malo razrijeđene crne sjajne boje oko ležajeva gdje se vrte neke osovine (a na lokomotivi to su npr. ležajevi osovine kotača) pa to onda izgleda kao da je taj dio zamašćen, a slični efekti mogu se dodavati na puno mjesta. Naprosto odam oduška mašti. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| spatz
|
Upisano: Pon Kol 04, 2014 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Zahvaljujem se na savetima velikanima maketarstva narocito gosn-u dragisi i gosn-u frki koji je jedan od krivaca sto sam davne 89. sa nepunih deset godina usao u svet maketarsva i do danas me ta strast drzi koja polako prelazi i na podmladak u mojoj porodici!!!Izvrsne ste mi savete dali maketa naravno nije zavrsena jer ona traba da bude deo jedne vece diorame u kojoj ce biti i gerat 041/040 karl gde cu tada primeniti vase bez rezevne savete jos jedno velika hvala!!!!!! I stvarno imam veliku zelju jednog dana ako je to moguce i licno upoznati vas gosn. frka. naravno ne zelim izostaviti i vas gosn dragisa.  _________________ Aleksandar Milanovic |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|