Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tetanus pzIV 1/35

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
Bumble bee
Moderator
Član od: 23 Jul 2006
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Kol 22, 2014 12:12 pm    Naslov poruke: Tetanus pzIV 1/35 Citiraj ovaj komentar

Evo da podijelim s vama, s cime se igram u zadnje vrijeme Very Happy... Daklem maketa je resin od Mig Productionsa... Sto se same makete tice ima dosta dobrih, ali vise onih losih strana, ali buduci da se radi o razvaljenom tenku, koga briga Very Happy...
Uglavnom maketa je na nekih 70%, ima tu jos puno posla... Oko 90% farbanja i efekata su slikarska ulja i to razliciti mixevi po mojoj najdrazoj 'odokativnoj metodi'... Probao sam malo sa lakom za kosu odraditi neki chipping, ali vrlo brzo sam odustao i prebacio se na ulja... Uglavnom prosla su 4 mjeseca dok sam dosao do ovoga... Trebam dovrsiti kotace, matirati sve, dodati jos washeva, nabaciti jos koji sloj hrdze, uglavnom, ne vidim kraj Very Happy
Sto se tice boja, vidim da na fotkama bacaju na crvenkasto, uzivo su puno zagasitije i vise lice na hrdu... Kad nabacim mat lak mislim da ce boje doci na svoje...
U njega jos moram ubaciti motor, ima par kutija i ostalih dzidza-midza tako da nece biti ovako prazan...
Komentari dobrodosli Very Happy

i dvije slike motora na polovici farbanja i efekata

Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Klodovik

Član od: 08 Sij 2007
PorukaUpisano: Sub Kol 23, 2014 9:36 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Dobro si ti njega zahrđavio...
Sad ga lagano privedi kraju i to jer to!
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
MakroMaki

Član od: 27 Kol 2013
PorukaUpisano: Sub Kol 23, 2014 11:20 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Koliko god finu ruku imas za ulja i vedering, toliko lose fotkas. Napravi si neki mini foto setup i okini koju kako treba.

Mario

MK Grunf website
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Posjeti web-site
Bumble bee
Moderator
PorukaUpisano: Sub Kol 23, 2014 10:38 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

MakroMaki Napisao/la:
Koliko god finu ruku imas za ulja i vedering, toliko lose fotkas. Napravi si neki mini foto setup i okini koju kako treba.

Mario

Znam, fotkam katastrofa... Fotografija je podrucje u kojem sam totalni 'tutlek'... Kad natrpam motor i stvari unutra probat cu slikati da nije ovako tamno i da se bolje vide nijanse... Hvala na komentarima Very Happy
Jolly Rogers

Član od: 04 Sij 2011
Mjesto: Karlovac
PorukaUpisano: Ned Kol 24, 2014 3:22 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Bas dobro izgleda, super si ga zahrdjao. Oce podloga ostat ovakva ili je prosirujes?
Bumble bee
Moderator
PorukaUpisano: Ned Kol 24, 2014 8:53 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Jolly Rogers Napisao/la:
Bas dobro izgleda, super si ga zahrdjao. Oce podloga ostat ovakva ili je prosirujes?

Hvala Jolly, podloga ce ostati ovakva, barem za sada... Kasnije sam mislio dodati malo biljaka i mozda nekog klinca, ali sve ovisi oce mi se dati Very Happy
vrsa

Član od: 21 Lis 2005
Mjesto: all over the place
PorukaUpisano: Pon Kol 25, 2014 12:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

S ovih tvojih slika se baš ne vidi skoro niošta jer ti je sve u sjeni, a za ovaj motor (koji je BTW loše izveden mislim kao maketa ali to ide na račun MiG-a) moja je primjedba kao strojara da ti je cijeli jednoličan što se tiće hrđe, a motor je ipak skup dijelova od različitog materijala, pa ti recimo lijevani dijelovi ne hrđaju jednako brzo ni po boji ko ovi tokareni, a limovi se recimo vrlo brzo raspadnu, tako da bi se ovi šuplji dielovi odavno rspali prije nego blok dođe u ovo stanje. Inaće sve pohvale za trud.
MAK REOPLAN - Split
Natrag na vrh
Bumble bee
Moderator
PorukaUpisano: Pon Kol 25, 2014 2:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

vrsa Napisao/la:
S ovih tvojih slika se baš ne vidi skoro niošta jer ti je sve u sjeni, a za ovaj motor (koji je BTW loše izveden mislim kao maketa ali to ide na račun MiG-a) moja je primjedba kao strojara da ti je cijeli jednoličan što se tiće hrđe, a motor je ipak skup dijelova od različitog materijala, pa ti recimo lijevani dijelovi ne hrđaju jednako brzo ni po boji ko ovi tokareni, a limovi se recimo vrlo brzo raspadnu, tako da bi se ovi šuplji dielovi odavno rspali prije nego blok dođe u ovo stanje. Inaće sve pohvale za trud.

Jos jednom isprike na fotkama, nadam se da cu uspjeti okinuti par kako spada...
Ovo za motor imas pravo, ni meni se ne svida ali je gosp Mig to tako zamislio, nazad nema... Inace o njegovim resinima nemam bas visoko misljenje... Ovaj kit spasava sta je razvaljen pa mnogo gresaka proguta...
Ovo za boju motora sam si i ja mislio, uglavnom ovo na slikama je pola farbanja... U meduvremenu gore su 4 nijanse hrde pa dijelovi dosta razlicito izgledaju... Hvala na savjetu Very Happy
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Stranica 1/1

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma