Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Poky
 | | Član od: 16 Lis 2005 | | Poruke: 5405 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 11:39 am Naslov poruke: FW-190A-4, Zvezda, 1/72 |
|
|
Ola!
Evo završio sve obveze koje sam imao i vratio se maketama !
Dakle radi se o Zvezdinoj maketi iz Snap kit serije i koliko me je prva iz serije, Yak3, obradovao ,toliko me ovaj FW-190 razoćarao. Ukratko, rekoh bi da je lakše je od Revellovog FW-190A-8 dobiti verziju A-4 nego od ovog FW-190A-4 raditi A-4. Ima tu dosta nedostataka (nedostatak nekih panela, prejednostavni ispusi i nedostatak istih, nedostatak ojačanja "headrest-a" iza istog,krive "grilje" na ispusima,krivi oblik spinera, nedostatak "reljefa" na horizontalcima i aileronima...) ništa nije krucijalno i da se ispraviti ako se ima volje, ali pri kupnji uzmite u obzir da ovo JE maketa za početnike. Da sve nebi bilo crno i ako ne marite za sitne detalje i par nedostataka u panelima razveseli će vas jednostavno i dobro uklapanje djelova i po meni jako dobro rješen stajni trap i možda najdetaljnije/najkvalitetnije rješena spremišta stajnog trapa s karakterističnim topovima koji prolaze kroz njih. Toliko o maketi.
Maketa predstavlja aparat Waltera Nowotnyja s početka 1943g u parcijalnom "proljetnom" winterwashu. Izrada i bojanje je klasika.
 _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Mr.Moon
| | Član od: 19 Ožu 2014 | | Poruke: 9 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 11:58 am Naslov poruke: |
|
|
Super izlgeda  |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5777 | | Mjesto: Split |
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 1:45 pm Naslov poruke: |
|
|
a antena??
( znas da maketa kojoj nismo nasli falingu nije maketa ) _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Boris G.
 | | Član od: 03 Ruj 2007 | | Poruke: 3973 | | Mjesto: SPLIT |
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 3:27 pm Naslov poruke: |
|
|
Svaka čast na živcima za maskiranje ove sheme, odlično si ga odradio.  _________________ MAK "Reoplan" |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 4:25 pm Naslov poruke: |
|
|
Fala, fala.
| Citat: | a antena?? Very Happy Very Happy
( znas da maketa kojoj nismo nasli falingu nije maketa Very Happy Very Happy Very Happy ) |
Ma pogledaj drugi post sa kolekcijom i onda zamisli to natiskano u jednu vitrinu ,onda mi reci ima li smisla stavljati antenu u toj gunguli ,svi kojiima san ju stavljao sad ju imaju puknutu...
@Boris G. shema je bila ćista uživancij ,uopće nije komplicirana.  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Sub Ruj 06, 2014 5:07 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | Fala, fala.
( znas da maketa kojoj nismo nasli falingu nije maketa Very Happy Very Happy Very Happy ) |
Ma pogledaj drugi post sa kolekcijom i onda zamisli to natiskano u jednu vitrinu ,onda mi reci ima li smisla stavljati antenu u toj gunguli ,svi kojiima san ju stavljao sad ju imaju puknutu...
@Boris G. shema je bila ćista uživancij ,uopće nije komplicirana.  |
pricaj mi o tome.... ja sam stavio svojih prvih 120 u ormar, i odustao od antena upravo zato...kad slozim jos dva, tri ormara, onda cu ih malo razrijedit i slozit antene...
ma nekaj sam morao nac, nemres slozit savrsenu maketu, jedostavno nemres  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Ned Ruj 07, 2014 6:31 pm Naslov poruke: |
|
|
Jako mi se sviđa, samo što fali anetena.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Managarium
 | | Član od: 24 Kol 2012 | | Poruke: 202 | | Mjesto: Koprivnica Đurđevac |
|
Upisano: Pon Ruj 08, 2014 4:16 pm Naslov poruke: |
|
|
| Bravo, odličan rad! Jesu li na njemu Zvezdini decali i kakve su kvalitete? |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Pon Ruj 08, 2014 7:29 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Jesu li na njemu Zvezdini decali i kakve su kvalitete? |
Zvezdini su sam križevi na trupu i krilu gore, ostalo je mix sveg i svačeg. Zvezdini dekali su ćist ok. _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2014 9:51 am Naslov poruke: |
|
|
| Slider Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | Fala, fala.
pricaj mi o tome.... ja sam stavio svojih prvih 120 u ormar, i odustao od antena upravo zato...kad slozim jos dva, tri ormara, onda cu ih malo razrijedit i slozit antene...
ma nekaj sam morao nac, nemres slozit savrsenu maketu, jedostavno nemres  | Vremena se mijenjaju i svakakve novotarije dolaze na tržište-postoji EZ-line i Uschi elastični konac, sve u više debljina-ljepi se sa super ljepilom, a nakon toga možeš i svirat na toj žici kao na gitari i ne puca, pa je to rješenje za antene i sajle WW1...  _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2014 12:04 pm Naslov poruke: |
|
|
| Grunf Napisao/la: | | Slider Napisao/la: | | Poky Napisao/la: | Fala, fala.
ma nekaj sam morao nac, nemres slozit savrsenu maketu, jedostavno nemres  | Vremena se mijenjaju i svakakve novotarije dolaze na tržište-postoji EZ-line i Uschi elastični konac, sve u više debljina-ljepi se sa super ljepilom, a nakon toga možeš i svirat na toj žici kao na gitari i ne puca, pa je to rješenje za antene i sajle WW1...  |
ali neki su ''ostali u osamdesetima''....uzmi to u obzir  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Poky
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2014 1:19 pm Naslov poruke: |
|
|
| Citat: | | Vremena se mijenjaju i svakakve novotarije dolaze na tržište-postoji EZ-line i Uschi elastični konac, sve u više debljina-ljepi se sa super ljepilom, a nakon toga možeš i svirat na toj žici kao na gitari i ne puca, pa je to rješenje za antene i sajle WW1... Wink |
E pa kad ta novotarija dođe tuteka kod nas, ondak ćemo Slajder i ja preći i na te điđabaje  _________________ Poky |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2014 1:31 pm Naslov poruke: |
|
|
| Poky Napisao/la: | | Citat: | | Vremena se mijenjaju i svakakve novotarije dolaze na tržište-postoji EZ-line i Uschi elastični konac, sve u više debljina-ljepi se sa super ljepilom, a nakon toga možeš i svirat na toj žici kao na gitari i ne puca, pa je to rješenje za antene i sajle WW1... Wink |
E pa kad ta novotarija dođe tuteka kod nas, ondak ćemo Slajder i ja preći i na te điđabaje  |
Novo, novo. Ima takovih điđamiđa i kod nas
Ja sam pronašao ovo i debljina najfinije niti je 0,04 mm a
postoje još i medium te standard. Nije skupo kao Uschi
line (cca 100 kn) već je oko 30 kn.
http://www.nevico.hr/shop/index.php?route=product/product&product_id=189
Da li sam zaslužio pivkana ?
Poky mislio sam ti to već dati za probu ali odradio si
razmjenu prije mene.
Ukoliko želiš mogu ti donijeti 1-2 m da probaš ? _________________ WHO DARES WINS
mpuky1: poruka promijenjena dana: Uto Ruj 09, 2014 2:08 pm; prepravljeno ukupno 1 puta |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
|
Upisano: Uto Ruj 09, 2014 2:03 pm Naslov poruke: |
|
|
ma na tom linku najbolja stvar su cevapi......
al dobro je znat i za ovo ...tnx _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|