Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sri Lis 29, 2014 8:28 pm Naslov poruke: Pitanje za znalce, F-15A |
|
|
Dakle jedan od mojih slijedećih projekata biti će F-15A record breaker. To je onaj neobojani "Aquila Maxima".
Koliko sam pronašao podatke, to je bila F-15A verzija. Na tržištu nisam pronašao A verziju, osobito ne u 1/48. Namjera mi je preraditi Italerijevog F-15C. Zanima me da li netko zna pobrojati (slike bi dobro došle), sve razlike između A i C verzije, osobito ako netko zna još malo detalja o navedenom avionu.
Doživotno zahvalan.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mariok
 | | Član od: 17 Lis 2007 | | Poruke: 3259 | | Mjesto: Slavonski Brod |
|
Upisano: Sri Lis 29, 2014 8:35 pm Naslov poruke: |
|
|
| Nisam baš temeljiti poznavatelj, ali vrlo male su razlike između A i C, ja bih rekao nikakve. Ima nekih detalja antena, ojačanja tu i tamo i u kokpitu, ima razlika, na je sve analogno a na C ima i ekran. No to ti nije bitno. C maketa ti može definitvno biti osnova. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Tomcat Fanatic
| | Član od: 09 Pro 2006 | | Poruke: 106 | | Mjesto: Ptuj- Slovenia |
|
Upisano: Sri Lis 29, 2014 9:26 pm Naslov poruke: |
|
|
glavna razlika je u kokpitu i instrumentima.. MFD na C verziji a na A više manje klasika _________________ Last Cat standing ! Baby |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
 | | Član od: 13 Pro 2006 | | Poruke: 5802 | | Mjesto: Split |
|
Upisano: Sri Lis 29, 2014 10:28 pm Naslov poruke: |
|
|
Ako ćeš raditi u 1:72 mjerilu imaš ove dekale za F-15 rekorder :
http://www.rocketeer.jp/chellengers-ultimate-f-15-streak-eagle-sukhoi-p-42/
Ja ih nabavio nedavno baš za istu maketu F-15A koja mi je u planu u 1:72 naravno.
A bitne vanjske razlike između A i C verzije praktički nema,evo citat nekih pametnijih od mene:
"......The F-15C is an improved version of the original F-15A single-seat air superiority fighter. Additions incorporated in the F-15C include upgrades to avionics as well as increased internal fuel capacity and a higher allowable gross takeoff weight. The F-15C is armed with the AIM-7M Sparrow or AIM-120 Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles (AMRAAM), the AIM-9M Sidewinder, and a 20-millimeter cannon. The single-seat F-15C and two-seat F-15D models entered the Air Force inventory beginning in 1979. Kadena Air Base, Japan, received the first F-15C in September 1979. These new models have Production Eagle Package (PEP 2000) improvements, including 2,000 pounds (900 kilograms) of additional internal fuel, provision for carrying exterior conformal fuel tanks and increased maximum takeoff weight of up to 68,000 pounds (30,600 kilograms). Externally, the differences between the F-15A and F-15C are so slight as to make identification difficult; the only reliable indicator is the aircraft serial number. All F-15As have tail numbers starting with 73- through 77-, while F-15Cs have tail numbers beginning with 78- through 86-. ......." _________________ Davor
MAK Reoplan - Split
You can never have enough Flankers!!
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0
https://www.facebook.com/groups/397878543718795/ |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Sri Lis 29, 2014 11:06 pm Naslov poruke: |
|
|
Hvala svima.
Su27rules, hvala ti. To je točno ono što sam tražo. Znao sam da mogu računati na tebe. Decale ću napraviti u kućnoj radinosti obzirom da ga planiram raditi u 1/48. Biti će zgodan kada bude stajao zajedno sa Su-27, P-42, zar ne? _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| markica
 | | Član od: 18 Lis 2005 | | Poruke: 311 | | Mjesto: Vaterland |
|
Upisano: Čet Lis 30, 2014 12:06 am Naslov poruke: |
|
|
Zašto gubiti masu vremena na Italeri kad Hasegawa radi tu maketu rekordera u 1/72 i 1/48. Ima barem oznake i upute kako ga preraditi. Nije to GWH ali se jeftino nađe na netu _________________ Murphy says: the light at the end of the tunnel is always the headlight of an incoming train! |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
|
Upisano: Čet Lis 30, 2014 10:59 am Naslov poruke: |
|
|
| markica Napisao/la: | | Zašto gubiti masu vremena na Italeri kad Hasegawa radi tu maketu rekordera u 1/72 i 1/48. Ima barem oznake i upute kako ga preraditi. Nije to GWH ali se jeftino nađe na netu |
Jel? Nisam to znao.... _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| su27rules
|
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|