Mjesto za sve maketarske teme i dileme
|
| Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu |
| Autor |
Poruka |
| Vedran
 | | Član od: 05 Jul 2010 | | Poruke: 1489 | | Mjesto: Garica-Otok Krk |
|
Upisano: Čet Stu 27, 2014 6:41 pm Naslov poruke: P-40 N Academy 1/72 |
|
|
Ovu maketu sam dobio kao nagradu na ovogodišnjoj CK pa mi je dobro došla da se malo okušam i u ovom dijelu. Pošto sam je dobio, odlučio sam malo novca potrošiti u aftermarkete.
-Eduard Zoom
-Eduard maske
-Quickboost resin exhaust
Maketa je dosta dobra, što se tiče eksterijera rekao bih i odlična. Paneli su u redu, ima i zakovica, neke ću ja još dodati. Kao manu bih naveo siromašan i dosta netočan cockpit, pa sam se zato poigrao njime uz pomoć scratcha i Eduard zoom seta.
Rupice kod motora; prije:
Rupice poslije; Pinvise + 0,4mm svrdlo:
Prije :
I poslije, nakon stanjivanja i dodanih par detalja:
Sic prije (tu se vidi kako sam ga krenuo brusiti ali sam se onda odlučio napraviti bočne stranice ispočetka):
I poslije:
Prije :
Poslije:
Pod, prije:
Bočne stranice cockpita prije:
I poslije; za početak sam sve pobrusio i krenuo sa scratchom + PE:
Instrument ploča:
Planiram izrivetirati cijelu maketu i napraviti poklopce kabine uz pomoć vacuforma. Panele, čini mi se neću skoro uopće morati popravljati. Što se cockpita tiče još moram HUD napraviti u samogradnji jer onaj iz kutije ne liči na ništa. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Stu 27, 2014 7:50 pm Naslov poruke: Re: P-40 N Academy 1/72 |
|
|
| Vedran Napisao/la: | | . Što se cockpita tiče još moram HUD napraviti u samogradnji jer onaj iz kutije ne liči na ništa. |
za posao 5+
al na to si nas vec navikao
samo mala digresija- to nije HUD ( head up display)
HUD je prozirni zaslon od kristala kroz koji pilot gleda a na njemu se prikazuju podaci o avionu, letu itd
Ovo kaj ima P-40 je reflektorski nišan N-3 ( e sad dal a ili b, ne da mi se trazit )
ovdje imas par korisnih fotki ( odi na USAF N- series)
http://www.aircraft-gunsights.com/ _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Čet Stu 27, 2014 8:54 pm Naslov poruke: |
|
|
| Da, da, na to sam mislio, nego imam naviku da je to HUD jer uglavnom slažem novije avione. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Slider
 | | Član od: 09 Velj 2012 | | Poruke: 4221 | |
|
Upisano: Čet Stu 27, 2014 9:03 pm Naslov poruke: |
|
|
| Vedran Napisao/la: | | Da, da, na to sam mislio, nego imam naviku da je to HUD jer uglavnom slažem novije avione. |
sve pet, samo da izbjednemo nesporazum  _________________ Izrada maketa po narudzbi
www.m2models.hr |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Thundercat
 | | Član od: 13 Tra 2007 | | Poruke: 1825 | | Mjesto: Hirvatistan |
|
Upisano: Čet Stu 27, 2014 10:02 pm Naslov poruke: Re: P-40 N Academy 1/72 |
|
|
Super posao.
Inače, ovo nije panel:
To je poklopac, tj. platnena zakrpa preko rupe. _________________ Thundercat
Plastiku akbar!
3D Glasses for 3D Prints...
Regional A-4, F-104 i Hunter Group Build.
Joďż˝ nekakvi Spitfajeri, Fokeri, MiG-29, Matilde i tak... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| tole
 | | Član od: 12 Ožu 2008 | | Poruke: 1117 | |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2014 9:51 am Naslov poruke: |
|
|
Izvrsno, samogradnja se posebno cijeni! _________________
Group build - metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Grunf Administrator
 | | Član od: 24 Lis 2005 | | Poruke: 7768 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pet Stu 28, 2014 10:08 am Naslov poruke: |
|
|
Do sad jako dobro. Trebat ćeš korigigirati spiner. Academy je lijepa maketa, u dosta detalja bolja od Hasegawe, ali je spiner prilično pogrešnog oblika, kao da se nadebljao po sredini. Mogli bi ti praviti probleme i dekali, jer Academyjevi dosta loše legnu... _________________
Group build - Metal finish battle |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Davor
 | | Član od: 09 Lis 2011 | | Poruke: 2563 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Sub Stu 29, 2014 3:42 pm Naslov poruke: |
|
|
...izvrsno Vedrane...znam da će to ispasti super...  _________________ UPUTSTVA OBIČNO ČITAMO TEK KAD SMO U... |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pon Pro 01, 2014 2:16 pm Naslov poruke: |
|
|
Završio sam sve dijelove cockpita i složio ih u trup (trup se još lijepi pa ću slike staviti sljedeći put).
Poigrao sam se i zadnjim kotačem, tj. njegovom nogom i wheel bayem. Koristio sam medicinsku iglu od 1,2 mm. Na slikama dolje se može vidjeti samo osnova toga, jer sam tek maloprije počeo dodavati još detalja po njoj.
I imam jedno pitanje. Kolika je razlika između FS 34087 i FS 34088; ja imam 34088, a u uputama piše 34087 pa ako tko zna koje bi boje trebalo pomiješati bio bi zahvalan.
Obojani dijelovi trupa iznutra:
Nišan:
I na kraju sam cockpit:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| hornet
 | | Član od: 17 Lis 2005 | | Poruke: 1986 | |
|
Upisano: Pon Pro 01, 2014 3:41 pm Naslov poruke: |
|
|
U raznim pakiranjima za olive drab boju navode ili jednu ili drugu. E sad razni proizvođači imaju različite nijanse istih.
Negdje se navodi da je 34087 olive drab, a 34088 khaki drab ali naječešće se i za jednu i drugu govori o OD
Na linku ispod imaš "chip" jedan ispod drugog - prostim okom ista boja
http://www.fed-std-595.com/FS-595-Paint-Spec.html
ali kod proizvođača boja oni koji imaju i jednu i drugu u ponudi (npr. life color) osjetna je razlika.
Moja preporuka je pogledaj fotku (ameri su sve svoje avione u nekom razdoblju bojali u olive drab) pa onda pogledaj boje u bočicama i izaberi najbližu _________________ 10 dalmatinskih zapovjedi:
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pon Pro 01, 2014 5:43 pm Naslov poruke: |
|
|
| hornet Napisao/la: | U raznim pakiranjima za olive drab boju navode ili jednu ili drugu. E sad razni proizvođači imaju različite nijanse istih.
Negdje se navodi da je 34087 olive drab, a 34088 khaki drab ali naječešće se i za jednu i drugu govori o OD
Na linku ispod imaš "chip" jedan ispod drugog - prostim okom ista boja
http://www.fed-std-595.com/FS-595-Paint-Spec.html
ali kod proizvođača boja oni koji imaju i jednu i drugu u ponudi (npr. life color) osjetna je razlika.
Moja preporuka je pogledaj fotku (ameri su sve svoje avione u nekom razdoblju bojali u olive drab) pa onda pogledaj boje u bočicama i izaberi najbližu |
Puno hvala, inače ja imam Italeri akril 34088 olive drab, meni ona najviše liči na ovakvu nekakvu boju:
http://www.airplane-pictures.net/photo/139607/zk-cag-private-curtiss-p-40-kittyhawk-iv/
Još ću malo istražiti, ali jedino bih možda mogao dodati malo smeđe boje jer na dosta slika vuče malo na smeđu. |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| mpuky1
 | | Član od: 08 Velj 2012 | | Poruke: 1795 | | Mjesto: Zagreb |
|
Upisano: Pon Pro 01, 2014 7:57 pm Naslov poruke: |
|
|
Fenomenalno. Ovi instrumenti su decali ? _________________ WHO DARES WINS |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Uto Pro 02, 2014 12:08 pm Naslov poruke: |
|
|
| Instrumenti su PE lim i iza je onaj prozirni film koji dolazi skupa u Eduard zoom setu |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Vedran
|
Upisano: Pet Pro 05, 2014 11:58 pm Naslov poruke: |
|
|
Korigiran spiner, možda sam trebao još više brusiti ali čine mi se da je vidljivo bolje nego prije:
Složeno s propelerom.
Složene su i dvije polovice trupa. Na kraju sam sve izrivetirao Rivet-R-om, razmak između zakovica je 0,55mm
Ovako je izgledao ovaj "intake" prije...:
...a ovako poslije dodavanja komadića stirena i kitanja:
Ovi dolje pikazani rubovi su bili preizraženi pa sam ih malo pokitao i pobrusio.
Koristio sam Radubov mini Rivet-R, za kojeg sam još dokupio 2 kotačića, od 0,55mm i 0,65mm. Drška je kućne radinosti.
Završen je i stražnji kotač, ovaj komadić cjevčice koji je najduži je tu samo zbog lakše montaže jer inače ne postoji na zrakoplovu. Obojati ću ga u crno kako bi ga sakrio jer bi inače svu funkciju trebale obavljati ove druge dvije cjevčice.
 |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
| Antun Janković
 | | Član od: 04 Kol 2008 | | Poruke: 2300 | | Mjesto: Swansea |
|
Upisano: Sub Pro 06, 2014 10:42 am Naslov poruke: |
|
|
Jako mi se sviđa! _________________ potpis |
|
| Natrag na vrh |
|
 |
|
|
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu Ne možete izmijeniti vlastite poruke Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu Ne možete glasati u anketama foruma
|