Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

oldtimer gb - BMW 507
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,...
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
PowerPlant

Član od: 02 Svi 2007
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 02, 2015 4:33 pm    Naslov poruke: oldtimer gb - BMW 507 Citiraj ovaj komentar

Evo, da se i ja prijavim za grupić... Smile
Za početak, nitko mi ne može osporiti odabir makete... Piše na njoj "classic" Razz
A bilo je i interesa sveopće javnosti, stoga sam se odlučio za BMW-a!

Sadržaj kutije...

Na prvi pogled maketa se čini stvarno super... Dosta je detaljna i mislim da će se fino slagati Smile
Planiram eventualno promijeniti samo gume... Originalne su dosta tanke, htio bih nešto malo šire, ali ništa pretjerano...
O kombinaciji boja još razmišljam, ali nekako mi se najviše sviđa ovaj auto, koji sam prije par godina fotkao u Salzburgu:

Nisam još siguran, moram malo istražiti po internetu prije konačne odluke.
Vjerujem da neću odmah krenuti sa slaganjem, nego najvjerojatnije kroz mjesec dana Wink
Toliko za sad...

Član od: 13 Pro 2006
Mjesto: Split
PorukaUpisano: Pet Sij 02, 2015 5:04 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odličan izbor.
https://www.whatifmodellers.com/index.php?topic=47754.0

https://www.facebook.com/groups/397878543718795/
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
Low
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pet Sij 02, 2015 5:57 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

ne znam za koju bi se ja odlucio kad bi izbor bio izmedju bemveja i mercedesa. al srecom nisam morao donijeti tu odluku nego gledat kako se ti koprcas Very Happy
bice dobar beemer Very Happy

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Pet Sij 02, 2015 7:03 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ipak ništa od Mečke Very Happy

Slažem se, ova kombinacija koju si slikao uživo mislim da će bit odlična.

Član od: 05 Pro 2007
Mjesto: Rijeka
PorukaUpisano: Ned Sij 04, 2015 10:59 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ces mjenjati i felge ili bis sirio ove i sire gume?
Ja bi ovo drugo, mislim da bi zgledalo super sa orginalima prosirenim Wink
PowerPlant

PorukaUpisano: Ned Sij 04, 2015 11:39 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Felge će bit iste, a mislim da ih čak neće trebat ništa proširivat jer gume koje sam našao su tek neznatno šire, tek toliko da ne izgleda baš kao da su s bicikla, a felge savršeno pašu u njih Razz
Uglavnom, bit će origigi look, nikakav "tuning" Wink

Član od: 09 Kol 2007
PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 4:25 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Uvijek sam volio stare BMW-e tak da sam sad sretan ko malo prase. Samo naprijed Very Happy

PorukaUpisano: Čet Sij 15, 2015 6:12 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Very Happy
Bit će uskoro neki mali napredak... Za sad samo mokapiram al to mi je glupo slikat Razz

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2015 1:18 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Evo, i ja sam se primio makete... "Je li moguće?", pitate se... Razz
Je, imam i slike kao dokaz, polako, bit će Wink
Prvo da pojasnim... Već na početku požalio sam odabir makete, ali obećao sam sebi da ovu završavam prije roka ili odustajem od maketarstva haha
Naime, maketa ima milijardu dijelova i zato mi je glavna preokupacija zadnjih dana šmirglanje raznih spojeva... Između ostalog, borim se sa šavom na motoru i getribi, na kojima je puno detalja koji će biti vidljivi i nakon sklapanja pa treba bit precizan. Ista priča je s prednjim sjedalima. To i nije neka sreća i veselje i ustvari nije ništa pretjerano zanimljivo pa nisam slikao, ali ono što jesam slikao je karoserija, točnije prednji kraj...
Iz nekog čudnog razloga, Revellovcima je početkom 90ih furka bila odlijevati prednje dijelove karoserije odvojeno od ostatka bodyja Rolling Eyes
Stoga je prvo bilo potrebno zalijepiti, zakitati i ošmirglati spojeve na njušci ali, na svu sreću, ostatak karoserije je prilično jednostavan i neće trebati previše vremena da se pripremi za farbanje Cool
Da ne duljim s blablabla, evo par fotki za otvorenje sezone:

Nije puno, al eto, bit će uskoro još Wink
Gazda
Član od: 16 Ožu 2006
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2015 1:47 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

pa ti zbilja nekaj delas
a kaj im je bilo da to tak razlome? Si siguran da to nema neko objasnjenje? Bus mogo podnicu uvalit nutra?
Istu stvar sa razlomom shire ima na opelu, a ista je stvari na mom gto-u. Al ja cu morat smislit kak cu to zaobic jer su revelovci 'izmislili' 2 linije panela koje ne postoje na pravom autu.
Bum posliko ak nisam dobro objasnijo Very Happy

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2015 2:01 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

O maketi ću kako će napredovati sastavljanje, ali nisam do sad ništa posebno napisao o samom autu, pa evo malo, koga zanima...
Inicijalno je auto zamišljen kao izravan konkurent Mercedesu 300 SL roadsteru, i namijenjen je prvenstveno američkom tržištu. Poslovni plan predviđao je i do 5000 primjeraka godišnje, ali neočekivano visoki troškovi razvoja i proizvodnje konačnu su tržišnu cijenu digli na 10-ak tisuća dolara, koliko su u SAD-u koštali tadašnji Ferrariji, zbog čega su naposlijetku, nakon samo tri godine proizvodnje od kraja 1956. do 1959., iz tvornice u Bavarskoj izašla tek 252 automobila. Radi komercijalnog neuspjeha modela 507, tvrtka BMW dovedena je na rub financijske propasti iz koje se jedva izvukla tek početkom 60-ih. Unatoč tadašnjem debaklu ovog auta, a možda baš i zbog njega, danas je preostalih 200-tinjak primjeraka BMW-a 507 izrazito tražena roba koja bez problema postiže šesteroznamenkaste cifre u eurima. Bolji i poznatiji primjerci u zadnjih par godina vlasnike su promijenili i za milijunske svote.
Nisam inače neki fan BMW-a, ali ovaj auto je toliko lijep i rijedak da mi je oduvijek zanimljiv, a posebice nakon što sam jednog vidio uživo, prije koju godinu u Salzburgu...
Riječ je o bijelom autu s fotki iznad. Nakon toga sam pošto-poto odlučio nabaviti Revellovu maketu i jednog dana složiti svoj primjerak u mjerilu 1/24.
I guess that day has arrived! Very Happy

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2015 2:03 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Low Napisao/la:
pa ti zbilja nekaj delas
a kaj im je bilo da to tak razlome? Si siguran da to nema neko objasnjenje? Bus mogo podnicu uvalit nutra?
Istu stvar sa razlomom shire ima na opelu, a ista je stvari na mom gto-u. Al ja cu morat smislit kak cu to zaobic jer su revelovci 'izmislili' 2 linije panela koje ne postoje na pravom autu.
Bum posliko ak nisam dobro objasnijo Very Happy

Znam, imam i ja tog GTO-a... Ne kužim šta im bi jer sastavnica za BMW-a ionako predviđa spajanje prednjeg panela s ostatkom karoserije prije ugradnje na podnicu.

PorukaUpisano: Uto Svi 05, 2015 12:10 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Inspirirao me kolega Bugy svojim crvendaćem, pa sam se i ja opet malo primio posla...
Za početak, evo usporedbe origigi guma i mog konačnog odabira za ovu maketu... Original je lijevo, moj izbor desno...

Kao što vidite, razlika nije drastična i neće to bit nikakav opaki tuning, ali dovoljno da se malo bolje popuni prostor ispod blatobrana Wink
Evo jedan grubi mokap s mojim izborom guma...

Od većih zahvata u procesu šmirglanja dijelova, pozabavio sam se prednjim branikom... Naime, na njemu su dva velika pipca s rupama koje su u Revellu zamislili kao nosač tablice, ali na pravom autu tih rupa nema, a ja namjeravam maketu završiti bez tablica ili s tablicom ispod branika...

Slijedi kupanje u muscolu, kitanje rupa i kromiranje alcladom Cool

Član od: 23 Pro 2006
Mjesto: Ljubljana-Split
PorukaUpisano: Uto Svi 05, 2015 10:34 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Kako je malo laka potrebno, da se neko probudi. Wink Wink Wink
E baš me zanima kako če tvoj ispasti.
Bruce

Član od: 08 Ruj 2009
PorukaUpisano: Uto Svi 05, 2015 10:42 am    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Lijepo je vidjeti da netko nešto radi Very Happy

Možda i mene potakne da završim 348 i krenem napokon sa Miurom Embarassed
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Automobili, motori, kamioni,... Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu 1, 2  Naprijed
Stranica 1/2

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma