Otvoreni maketarski forum Forum Indeks

Mjesto za sve maketarske teme i dileme

FAQFAQ   TražiTraži   Lista članovaLista članova   Grupe korisnikaGrupe korisnika   RegistracijaRegistracija   ProfilProfil   PrijavaPrijava 

Prijavi se za provjeru privatnih porukaPrijavi se za provjeru privatnih poruka   

Tiger II Ausf. B Revell 1/72
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3

Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila
Vidi prethodnu temu :: Vidi sljedeću temu  
Autor Poruka
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
Mjesto: Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2015 7:58 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

RonBurgundy Napisao/la:
Eto, proučeno na forumu i izbor se svodi na 3 AB, mislim da je ekipa najviše uzimala WD-180, ima jos neka dva ( WD-120 i WD-134) ali mislim da je 180 bolji, više mogućnosti ima, bar kolko se ja kužim u to ( za 38 dolara ).

http://www.ebay.com/itm/Veda-0-2mm-WD180-Dual-Action-AirBrush-Spray-Gun-Kit-Set-w-1-8M-Air-hose-WD21-/190882008671?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2c71744e5f

Hoće me odrat carina za to ili ne?

LP,
Ron

Pozdrav,

prošle godine (2014.) oko 6mj. kupio sam Vedu 180 isto je bila tu negdje 35-36 $ i carinili su je na carini u Zagrebu. Iznos je bio negdje max 50 kn, ali točan info ti mogu pogledat kada sjednem za računalo i otvorim račun.
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku
RonBurgundy

Član od: 15 Sij 2015
Mjesto: Krapina/Zagreb
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2015 8:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ma ajde, to nije strašno tolko...

LP,
Ron
Natrag na vrh
KuKŁiNsKi

Član od: 03 Kol 2014
Mjesto: Dežela
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2015 8:24 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

istina, glupo je ali radi, svaki moj rad tu na forumu je rađen tim brushem
a za tjedan dva probat ču i double action da vidim kako ide bez maskiranja
Natrag na vrh
antolic

Član od: 21 Ožu 2012
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2015 8:33 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

RonBurgundy:

jedan savjet. Kada ćeš si naručivati ovaj airbrush, obavezno si uzmi i jednu rezervnu diznu, svega par dolara troška, a vjeruj mi dobro će ti doći.

KuKŁiNsKi

stroj je vrhunski, svaka pohvala za ideju. Kako to izgleda dok radiš?
Natrag na vrh
KuKŁiNsKi

Član od: 03 Kol 2014
Mjesto: Dežela
PorukaUpisano: Pet Sij 23, 2015 11:29 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

dosta brzo treba pedalirati, od prilike kao kod pumpanja prazne gume prije nego počne pritisak nabijati. Znači nije konstantan pritisak več impulzno.
Ali kako radim uglavnom jednostavne i maskirane kamuflaže meni je super za sad Smile
Natrag na vrh
RonBurgundy

PorukaUpisano: Pet Sij 30, 2015 1:55 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Mali update.
Prebojan Airbrushem Italeri Akril 4796 Panzer Dunkelgelb '43. Kupio sam ona Revellov Airbrush Basic Set sa kompresorom, prvo je bilo malo problema, dok nisam skužio da boja treba biti dosta razrjeđena, inače ju ne može potegnut i samo kapljice idu van. Dalje sad neka kamuflažica, htio bi isprobat sa Stop Color da ju napravim, ali me strah kupit u Mulleru, djeluje nekako kao da je stvrdnjeno ( ili tako i je , malo kruće ? ) Ako neko ima iskustva s tim molio bih savjet. Evo fotkica :

Tolko za sad.

LP,
Ron

RonBurgundy: poruka promijenjena dana: Pon Velj 09, 2015 10:00 pm; prepravljeno ukupno 1 puta
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pet Sij 30, 2015 6:09 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ah, konačno smo 'Ron'-a izveli na pravi put .... još jedan maketar koji će takav ostati do kraja života, sad kad ga uhvati gušt ....

Ajde hrabro, samo napred.

VOjo Very Happy
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
RonBurgundy

PorukaUpisano: Pet Sij 30, 2015 9:41 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Gušt me već uhvatio Very Happy
Na stolu su 3 tenka u izradi. Sutra poslikam M-84, gotova je borba haha

LP,
Ron
Natrag na vrh
RonBurgundy

PorukaUpisano: Pet Velj 06, 2015 5:42 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Ajmo dalje za iste pare...

Znači, od ponuđene dvije kamuflažne sheme odabrao sam ono za vozilo od Schw. PzAbteilung 506, Westfront, Marz 1945 ( vozilo oznake 314 ) sa osnovnom Dunkegelb i trakama Schokobrau. Boje su Italerijeve. Kamuflaža naprevljena pomoću Revellovog Color Stop-a. Postupak kako slijedi : tamo gdje želite ostaviti boju, nanesete Color Stop i sve prefarbate sa drugom bojom, vrlo jednostavno. Kod mene se nekako "prelila" boja, neznam kako je to moguće uopće kad se sušila 4 dana,makar to se jednostavno riješi kistom, uglavnom pogledajte fotkice.

Pitanje: što se tiče Emsal Glanzera, jel to čudo treba rijediti sa čim ili samo špricam?
Tolko za sada, pomalo ide kraju.

LP,
Ron
Natrag na vrh
vojo

Član od: 16 Kol 2006
Mjesto: Krk
PorukaUpisano: Pet Velj 06, 2015 7:08 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Možeš špricati, ali možeš i kistom - to čudo je ko voda i nema opasnosti da staviš predebeli sloj .... vrlo zahvalan za kist.

Vojo Smile
Natrag na vrh
Vidi profil korisnika Pošalji privatnu poruku Pošalji e-mail
RonBurgundy

PorukaUpisano: Pet Velj 06, 2015 7:19 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Odlično, onda ćemo aktivirati kist malo Very Happy

LP,
Ron
Natrag na vrh
RonBurgundy

PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2015 9:49 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

Update...

Kamuflažna shema prođena sa kistom i popravljena, mislim da sad izgleda puno puno bolje, i moram priznati da sam malo ponosan kako je ispalo s obzirom da je ipak prva ozbiljna maketa Very Happy
Gusjenice obojane Revell Enamelkama Matt 83 pomiješana sa Matt 84, slijedi drybrush gusjenica sa Revell Enamel Matt 91 da dobijem oguljeni metal na izbočenjima, ali to za par dana.
Još treba pobojati sav alat, MG i naravno rezervne gusjenice na kupoli koje sam zaboravio(!!!) pa Glanzer, pa malo wash-a pa malo prljanja, ima tu još posla, sporo napreduje ali ja zadovoljan, nadam se da se bar nekome sviđa moj dosadašnji rad.

Jedina stvar za koju me nemojte oderati, neznam dal je kamuflaža išla ispod tenka (vjerojatno ne, nema baš smisla) kako sam ja napravio, ali je stavljena čisto da isprobam kako idu linije samo sa kistom. Tak i onak se neće vidjeti...

Pitanje: Juriček art shop i pigmenti...Ima li kod njega to što nama treba ili ne? Da ispadne tipa MIG pigmenti ili slično.
Isto tako, crni wash, kolko razumijem crna uljana boja pomiješana sa white spiritom ili turpetinom, ali koja kombinacija (koji proizvođači) navedenog je najbolja za naše područje?
Još to moram nabaviti i onda sam miran sa opremom za sad Very Happy

LP,
Ron
Natrag na vrh
Davor

Član od: 09 Lis 2011
PorukaUpisano: Pon Velj 09, 2015 10:28 pm    Naslov poruke: Citiraj ovaj komentar

...imaš u Maksimirskoj ulici odmah do Kvatrića...bivša perlica....mislim da se sada zove hoby shop...tam imaš pigmente za oklop...
Pokaži ranije poruke:   
Započni novu temu   Odgovori na temu    Otvoreni maketarski forum Forum Indeks -> Tenkovi, topništvo, oklopna i ostala vojna vozila Vremenska zona: EET (Europa)
Idi na stranicu Natrag  1, 2, 3
Stranica 3/3

Idi na:  
Ne možete slati svoje poruke u ovom forumu
Ne možete odgovoriti na teme ili poruke u ovom forumu
Ne možete izmijeniti vlastite poruke
Ne možete obrisati vlastite poruke u ovom forumu
Ne možete glasati u anketama foruma